Dodaj do ulubionych

Echo- jak je wyłączyć??

25.11.10, 18:14
Witam i proszę o pomoc. W moim kompie pojawiło się echo - tzn głos dochodzi jakby z daleka i słychać taki pogłos. Wkurza mnie to jak słucham muzyki lub oglądam film. Jak to wyłączyć? Wchodziłam w panel sterowania - dźwięki ale tam nie mogłam tego znaleźć.
Mam XP.Proszę o pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Echo- jak je wyłączyć?? IP: *.multimo.pl 25.11.10, 18:43
      Start -> Uruchom:
      sndvol32

Wyciszy mikrofon na wyjściu.
      • sofina Re: Echo- jak je wyłączyć?? 25.11.10, 19:14
        Nie pomogło:( jak wyciszyłam wszystko to nie było głosu wogóle, jak jeden lub dwa to echo jest nadal:(
        • Gość: Laptopowiec Re: Echo- jak je wyłączyć?? IP: *.centertel.pl 25.11.10, 20:17
          Podaj jaką masz kartę dżwiękową. Różni producenci maja różne dodatkowe "bajery".
          Sprawdź w ustawieniach dźwięku (zwykle ikonka głosnika na pasku) czy nie są włączone jakies Ulepszenia, np wirtualny dźwięk przestrzenny, korekcja akustyki pomieszcznia itp.
          • sofina Re: Echo- jak je wyłączyć?? 26.11.10, 08:33
            Mam NVidia, sprawdzałam na pasku tam nie ma żadnych ulepszeń w opcjach. Nic co miałoby związek z tym echem nieszczęsnym:(najechałam na ikonkę głośnika i tam są różne ustawienia ale nie udało mi się usunąć echa, próbowałam różnych sposobów:( dodam że moi synkowie często sami siedzą przy kompie i obawiam się że to oni coś włączyli:(
    • sofina Udało się:) 26.11.10, 13:53
      weszłam w Sound effect manager i tam było CAVE zaznaczone. Wyłączyłam "jaskinię" i działa, nie ma echa:) cha cha
      • Gość: Laptopowiec Re: Udało się:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 14:04
        :-)
    • Gość: magik Re: Echo- jak je wyłączyć?? IP: *.CNet.Gawex.PL 21.04.13, 14:17
      Jeśli masz windows 7, to wchodzisz w panel sterowania -> sprzęt i dźwięk -> "dopasuj głośność systemu" (pod katalogiem dźwięk) -> pojawia Ci się mikser dźwięku -> klikasz na głośnik -> rozszerzenia -> odznaczasz "otoczenie" -> klikasz ok i zamykasz wszystko.
      Dźwięk wróci do normy :)

Miałem ten sam problem, bo grzebałem w ustawieniach mikrofonu (podgłaśniałem mikro) i załączył mi się dźwięk przestrzenny (właśnie to echo) na słuchawkach i głośnikach.
      Dlatego pogrzebałem i to wyłączyłem.
      Pozdrawiam, nesto :)
      • Gość: Szakira Re: Echo- jak je wyłączyć?? IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 16:35
        To działa :) Dzięki
      • Gość: gosza Re: Echo- jak je wyłączyć?? IP: *.cable.smsnet.pl 06.06.13, 20:37
        a u mnie jak bylo tak jest:( ratunku to echo mnie wykończy :(
      • Gość: aguuu Re: Echo- jak je wyłączyć?? IP: 193.254.239.* 23.02.14, 21:38
        Dzięki serdeczne już myślałam że się tego nigdy nie pozbędę... Jesteś genialny! Dziękuję!!!!!
        • browanx Re: Echo- jak je wyłączyć?? 25.02.14, 18:24
          czekałaś na to rozwiązanie od 2010
    • Gość: szaszyk reset :) IP: *.free.aero2.net.pl 24.10.13, 22:49
      mialem tak samo, wszedlem w panel sterowania, dzwieki - realtek - wyskoczylo takie okienko :) wystarczy wcisnac reset i powinno dzialac ;) mowie o windwsie XP :)
    • Gość: gosc wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 19:19
    • Gość: gosc wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.13, 19:20
      Sound Effect-Enviroment i szukamy <none> (na samym początku listy którą rozwijamy)
    • polskichrabia Re: Echo- jak je wyłączyć?? 25.02.14, 13:36
      zaktualizuj sterowniki do dźwięku ewentualnie zalecana wymiana systemu na ubuntu 12.04 lts
      • browanx Re: Echo- jak je wyłączyć?? 25.02.14, 18:20
        polskichrabia napisał:

> zaktualizuj sterowniki do dźwięku ewentualnie zalecana wymiana systemu na ubunt
        > u 12.04 lts

he he to poradziłeś. Wymień sobie hd na kineskop
    • Gość: ebebe echo- jak je wyłączyć ?? IP: *.profnet.com.pl 13.06.14, 15:39
      Jeśli macie windows xp to wchodzicie w ikonę dzwięku ( jest w prawym dolnym rogu ) naciskacie na nią 2 razy i otwiera wam się ten cały mikser, tam jest mniej więcej na środku taki napis : Środowisko. rozwincie ten pasek i ustawcie na : brak. Powinno pomóc :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka