Gość: zdesperowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 21:46 Mam prosbe, czy ktos moze mi napisac, gdzie moge zrobic kurs komputerowy i cos przyu okazji sie nauczyc. Chodzi mi o kurs w Warszawie w okolicach Bielan lub Centrum Dzieki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: piecyk gazowy Re: kursy komputerowe IP: *.visp.energis.pl 11.04.04, 21:49 Sprecyzuj jeszcze o jaki mniej więcej kurs Ci chodzi... :-) Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: kursy komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 16:59 Word i Exel.Nacisk na wiedze a nie na papierek, ale to maja byc kursy a nie lekcje prywatne :) Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: kursy komputerowe IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 11.04.04, 22:28 Chcesz papierek czy wiedze? Najlepszy kurs komputerowy to INTERNET! Jest tutaj WSZYSTKO! Jezeli nie chcesz tracic czasu to zacznij sie uczyc LINUX, i przyszlosc oprogramowania komputerow pod UNIX. To jest kopalnia zlota jesli chodzi o pieniadze. Uczysz sie kiedy chcesz i czego chcesz. Potrzebujesz tylko kogos aby ciebie w tym rozkochal! Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: kursy komputerowe IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 12.04.04, 01:21 To zes dziewczyne zachecil...Ona nie ma pojecia o komputerach, dopiero sie uczy a Ty jej wyjezdzasz z UNIX'em...Nie wszyscy siedza sobie na Hawajach...:-) Niektorzy maja prace, dzieci, dom i nie maja czasu (ani sily) na siedzenie godzinami w necie i szukania informacji jak sformatowac dysk w WinXP. A do zdesperowanej: dwa wyjscia. 1.) Prywatnie: ktos siada i Cie uczy (za drobna oplata oczywiscie) 2.) Profesjonalnie: moge polecic AltKom. Tak naprawde to tak jak napisal piecyk: czego chcesz sie uczyc? A ja do tego jeszcze dodam: ile chcesz na to wydac kasy... Pozdrawiam serdecznie mgregor Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: kursy komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 16:58 Chodzi o to, ze potrzebna jest wiedza a nie sam papierek. Szukam kursu dla osoby, ktora raczej nie ma duzego pojecia o komputerach. Musi sie doksztalcic, bo jest to wymagane w jej pracy. Na tym kursie osoba ta chcialaby sie bardzo dobrze nauczyc Worda i Exela. Powtarzam bardzo dobrze a nie po lepkach, jak to ma miejsce na wiekszosci kursach :(. Cena kursu nie gra roli. Dzieki za pomoc, ja nie orientuje sie gdzie sa firmy, ktore zajmuja sie takim szkoleniem. Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: kursy komputerowe IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 12.04.04, 17:08 Tu nie KURS a dobra ksiazka do WORD i EXELA bardziej sie przyda !!!! Z ksiazka przed komputerem mozna sie szybko samemu nauczyc! Link Zgłoś
pollak Re: kursy komputerowe 12.04.04, 17:11 To jest fakt. Trzeba tylko samozaparcia. I ćwiczyc, tzn. przerabiać poznane techniki. Poszukaj dobrej (z naciskiem na 'dobrej') książki, jeśli masz komputer z MS Word i Excel w domu. Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: kursy komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 17:20 Zrozum, ze TA osoba nie UMIE i chce sie nauczyc - ciekawe czy ty np nie umiejac matematyki, nie majac nauczyciela bylbys w stanie SAM sie nauczyc?? Ta osoba nie ma 14 czu 20 lat potrzebuje kursu a nie lekcji prywatnych czy ksiazek, ktore jej niewiele powiedza - przeciez trzeba miec jakies podsatawy, a osoba ta ich nie ma. Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: kursy komputerowe IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 12.04.04, 19:28 zdesperowana napisał(a): > Zrozum, ze TA osoba nie UMIE i chce sie nauczyc - ciekawe czy ty np nie > umiejac matematyki, nie majac nauczyciela bylbys w stanie SAM sie nauczyc?? > Ta osoba nie ma 14 czu 20 lat potrzebuje kursu a nie lekcji prywatnych czy > ksiazek, ktore jej niewiele powiedza - przeciez trzeba miec jakies podsatawy, > a osoba ta ich nie ma. "TA osoba nie UMIE i chce sie nauczyc.." Tu zadny kurs nie pomoze! Szkoda czasu, pieniedzy, ... i komputera. Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: kursy komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 19:54 nie chce sama uczyc sie z ksiazek - jesli nie ma sie podstaw to co mozna zrobic??? To co przeczyta bedzie dla niej czarna magia! Ty nie martw sie o CUDZE PIENIADZE, CUDZY KOMPUTER i CUDZY CZAS - to nie twoj biznes na co ktos bedzie przeznaczal swoje zapracowane pieniadze, swoj czas i rzeczy martwe. Wykorzystales moje niedopatrzenie i nie wiem w jakim celu siejesz prowokacje??? Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: kursy komputerowe IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 12.04.04, 17:14 > Ona nie ma pojecia o komputerach, dopiero sie uczy a Ty jej wyjezdzasz z UNIX'em... Tak to najlepiej zaczac bez bagazu Microsoftu! Tu teraz sa duze pieniadze. >...Nie wszyscy siedza sobie na Hawajach...:-) Nie > ktorzy maja prace, dzieci, dom i nie maja czasu (ani sily) na siedzenie > godzina mi w necie i szukania informacji jak sformatowac dysk w WinXP. Nie kazdego stac na to! A co na Hawajach to ludzie nie maja pracy, dzieci, i domu? Twierdzisz ze aby miec prace, dzieci, dom to trzeba jechac do Polski? Trzeba szybko robic pieniadze a nie pracowac dla kogos albo udawac ze sie pracuje! Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: kursy komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 17:21 madziu??? :| Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: kursy komputerowe IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 12.04.04, 17:48 W bzykbzyku podoba mi sie jedno: DE-TER-MI-NA-CJA...:-) Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: kursy komputerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 17:22 nie klocmy sie, bo nie o to tutaj w tym watku chodzilo. jesli nie chcecie lub nie umiecie pomoc to trudno, ale nie kloccie sie ! Link Zgłoś
pollak Re: kursy komputerowe 12.04.04, 17:23 Gość portalu: bzykbzyk napisał(a): > Tak to najlepiej zaczac bez bagazu Microsoftu! > Tu teraz sa duze pieniadze. Nie przesadzaj chłopie. Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk Re: kursy komputerowe IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 12.04.04, 19:35 pollak napisał: > Gość portalu: bzykbzyk napisał(a): > > > Tak to najlepiej zaczac bez bagazu Microsoftu! > > Tu teraz sa duze pieniadze. > > Nie przesadzaj chłopie. NIE PRZESADZAM dziecinko! MICROSOFT nie ma podstaw w programowaniu, to tylko GUI "end user" bezmyslne wydeptywanie przetartej sciezki. Mcrosoft nawet nie uczy ORGANIZACJI i struktury herarchicznego uzywania folderow i files. Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: kursy komputerowe IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 12.04.04, 20:18 Jak to nie uczy hierarchicznej struktury katalogow? Nie sciezki tylko wybrukowanego chodnika... Link Zgłoś
jk13 Powrót do tematu!!! 13.04.04, 00:00 Wróćmy może do tematu! W kontakcie z edytorem tekstu (przykro mi, ale Excel, nie jest moj mocną stroną), istotnym jest nie tylko to, czego się nauczysz na kursie. Nota bene kurs, jako taki, możesz skończyć choćby w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego. Jak juz mówiłem, poza kursem ważne są samodzielne ćwiczenia, próby samodzielnego tworzenia (na przykład skład typu "gazetowego" lub inny zbliżony). Niestety zmartwię Cię, ale chyba nie znajdziesz miejsca, w którym nauczą Cię wszechstronnego wykorzystania Worda lub Writera (z pakietu Open Office). Ja osobiście moge podpowiedzieć Ci pewne sposoby edycji w Wordzie, ale będzie to jedynie uzupełnieniem tego, co nazywa się podstawą tworzenia i edycji dokumentów. Co jest jeszcze istotne? Na pewno opanowanie piania "bezwzrokowego" ( to znaczy bez patrzenia na klawiaturę). Tu pomocny może być program "Mistrz klawiatury". Jeżeli będę mógł Ci w czymś pomóc, postaram się. Z drugiej zaś strony, na większości kursów poznasz te same elementy. Może będą one nieco inaczej omówione, ale na bazie niezbędnych podstaw będziesz mogła samodzielnie już dochodzić do perfekcji. Jeżeli chodzi o edycję tekstu, to z własnego doświadczenia wiem, iż nie jest to koszmar. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: Powrót do tematu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 09:52 nie chgodzi o mnie :), ja swietnie posluguje sie komputerem, jestem grafikiem komputerowym. Znam troche exela, ale w sumie to nie jest mi w pracy potrzebne. Na ten kurs chciala isc matka mojego faceta i prosila mnie, zeby jej go poszukac. Ona nie ma zadnych podstaw :( - co prawda radzi sobie w Wordzie, ale juz w exelu nie :(. Bede wdzieczna za kazda wskazowke i bardzo dziekuje. Wczoraj znalazlam w sieci jakies kursy, ktore organizuje sie na UW- przeznaczaja po 18h zarowno na exela jak i worda.Moze tam beda sensownie przeprowadzac szkolenia, mysle, ze kadra nauczycielska je przeprowadza :) Link Zgłoś