Gość: mat52 IP: *.nd.e / *.waw.cdp.pl 06.05.04, 09:00 Mysz chodzi tylko w pionie w poziomie zacina się .Czy mysz jest do wymiany czy można to naprawić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kell Re: myszka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.05.04, 09:05 jezeli to mycha z kulka, to nalezy odkrecic dolna pokrywe, wyciagnac kulke i przeczyscic 3 rolki ktore sie pokaza po wyjeciu kulki. jezeli to mycha optyczna, to moze cos zabrudzilo sensor, albo masz nieodpowiednia podkladke. jezeli to mycha radiowa, to moze czas wymienic akumulator/baterie? Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: myszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 09:05 Mysz zwykła, z kulką? Wyjmij kulkę, przeczyść ją i wałki w środku. Link Zgłoś
Gość: qdlaty86 Re: myszka IP: 195.150.89.* 06.05.04, 13:16 Oczywiscie że można! tzreba ja wyczyścić:) w srodku masz takie wałeczki i one są pewnie brudne, jeżeli jednak jest to tania myszka to lepiej kupić nową Link Zgłoś
Gość: ciotka paszczaka Re: myszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 18:55 Mam podobny problem, tylko moja mysz chodzi wylacznie na boki, a w pionie nie. Bardzo dokladnie ja oczyscilam, ale nie pomoglo. To byla dosc tania myszka, czy wobec tego rzeczywiscie nadaje sie juz tylko do wyrzucenia? Link Zgłoś
edgr Re: myszka 23.08.04, 22:29 Siada napięcie +5V STBY z zasilacza (mysz PS/2 jest zasilana z tego napięcia). Potrzebna jest wymiana kondensatorów elektrolitycznych w przetwornicy STBY. Sprawdzone w moim kompie - przy identycznych objawach wymieniłem trzy razy myszę, zanim znalazłem prawdziwą przyczynę. Pzdr edgr Link Zgłoś
Gość: ciotka paszczaka Re: myszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:23 Pewnie sie kompromituje w tym momencie, ale nie bardzo rozumiem o czym piszesz. Czy to znaczy, ze twoim zdaniem wina nie lezy po stronie myszki, tylko komputera? Link Zgłoś
Gość: ciotka paszczaka Re: myszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 00:45 A w ogóle to zapomnialam dodac, ze problem dotyczy tylko myszki bezprzewodowej, zwyczajna dziala dobrze. Link Zgłoś
Gość: mysza Re: myszka IP: *.norcomisp.pl / 80.50.13.* 25.08.04, 01:00 ja tez miałem taki problem oddałem myszkę do serwisu , serwisant powiedział że że trzeba było podkecić jakś diodę (mysz kulkowa) jednak po około pół roku obiawy wruciły i myszka była do wymiany Link Zgłoś
Gość: edgr Re: myszka IP: *.pwradio.pl 25.08.04, 12:40 Przyczyn prawdopodobnych jest wiele, ja też wielokrotnie rozbierałem myszę, czyściłem, doginałem diody i transoptory, wszystko to pomagało (nieraz na krótko), ale w ostatnim przypadku wszystkie zabiegi, łącznie z wymianą myszy były bezskuteczne, i po głębszej analizie oraz pomiarach napięć skończyło się na naprawie zasilacza. w swojej myszy możesz także spróbować wszystkich tych zabiegów, łącznie z wymianą baterii, jeśli pomogą to dobrze, jeśli nie - to tylko do specjalisty albo do sklepu. Pzdr. Link Zgłoś