Gość: ktos IP: *.denko.com.pl 10.06.11, 10:28 korzystam z FF 3.6.17 na starym sprzecie (P3) o bardzo niewielkich zasobach no i zastanawiam sie czy warto sie przesiasc na FF 4? Czy tez na tym staruszku grozi mi jeszcze wieksze zamulenie? Co radzicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gosciu Re: Firefoks a stary komp IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.11, 12:06 Sprawdzić :) Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Firefoks a stary komp IP: *.denko.com.pl 10.06.11, 12:20 jasne, wiem ze to metoda ale naprawde wolalbym nie zasmiecac staruszka probami stad pytam liczac na doswiadczenia osob o podobnej sytuacji :) Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Firefoks a stary komp IP: *.radom.vectranet.pl 10.06.11, 13:16 na celeronie 1,8 muli strasznie, a próba otwarcia w trakcie pracy czegos dodatkowego (worda czy np.acrobata) to murowana przerwa na kawe Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Firefoks a stary komp IP: *.denko.com.pl 10.06.11, 14:01 no to pozostane przy FF3. Dzieki Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Firefoks a stary komp IP: *.unknown.vectranet.pl 11.06.11, 02:01 Dziwne, ja w pracy poinstalowałem "4" wszędzie, gdzie poprzednio była "3", również na komputerach klasy Celeron D bodaj 1,8 GHz i wszędzie wersja czwarta działa szybciej niż trzecia. Link Zgłoś
Gość: kz0 Re: Firefoks a stary komp IP: *.static.espol.com.pl 11.06.11, 16:35 I to jest prawda. Mam podobny sprzęt. Wsio działa super. pozdrawiam. kz0 Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Firefoks a stary komp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 18:12 Przesiądź się na Opera. Działa 200% szybciej od badziewnego Firefoxa. Ameryka to już stęchłe rozwiązania. Rozpychanie kodu, współpraca z przemysłem reklamowym, itd. Możesz jeszcze wyłączyć wszystkie wtyczki, wtedy działa jeszcze szybciej. Link Zgłoś
slavius_anonim Re: Firefoks a stary komp 18.06.11, 17:21 Akurat Opera, a w szczególności 11-stka ma o wiele większe wymagania co do RAM-u niż Firefox. Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Firefoks a stary komp IP: *.ostrog.net.pl 18.06.11, 23:33 No wiec zaryzykowalem. Od godziny mam FF 4.0.1 i poki co nie zauwazam wiekszej roznicy w porownaniu z poprzednia wersja (3.6.17). Tzn P3 730 MHz nieco sie zastanawia ale nie wymaga to rozegrania w miedzyczasie partyjki szachow ;) Link Zgłoś
Gość: . Re: Firefoks a stary komp IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 08:44 Gość portalu: Ktos napisał(a): > No wiec zaryzykowalem. Od godziny mam FF 4.0.1 i poki co nie zauwazam wiekszej > roznicy w porownaniu z poprzednia wersja (3.6.17). Tzn P3 730 MHz nieco sie zas > tanawia ale nie wymaga to rozegrania w miedzyczasie partyjki szachow ;) Tu nie chodzi tyle o procesor co o pamięć. Link Zgłoś
Gość: ff Re: firefox to nie wiadomo co robi, ale aurora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 00:09 to pierwsza przyśpieszona wersja firefoksa .pl obecnie 6.0a2 .pl używałem i pozytywnie mnie aż zaskoczyła : www.mozilla.com/pl/firefox/channel/ Link Zgłoś