26.06.11, 16:31
Mam pytanie do użytkowników Win 7, jak poradzić sobie z coraz większym zajmowaniem dysku C przez systemt. Na dysku C mam tylko system operacyjny i parę drobnych plików. Zajętość dysku po zainstalowaniu Win 7 64 bit Home wynosiła 14 GB a po roku wynosi 27 GB. Regularnie przeprowadzam oczyszczanie dysku ale to niewiele zwalnia miejsca.
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: Windows 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 17:43
      Nie wiem czy zauważyłeś, ale na dysku C (partycji systemowej), oprócz samego Win7, są jeszcze inne programy i pliki które skutecznie zwiększają zajętość dysku, a przez rok nazbiera się tego dość sporo.

Poza tym, (moim zdaniem) warto wyłączyć przywracanie systemu bo (zaś to moja subiektywna opinia) do niczego się nie przydaje, a jedynie zajmuje niepotrzebnie miejsce na dysku.
    • Gość: art Re: Windows 7 IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 21:53
      U mnie jest podobnie mimo, że wszystkie programy instaluję w opcji niestandardowej z określeniem swojego katalogu na innej partycji niż systemowa.
      • Gość: Sas Re: Windows 7 IP: *.icpnet.pl 27.06.11, 18:03
        Jest to wina instalujących się aktualizacji, a raczej ich kopi zapasowych.
        Usuń wszystko z katalogu c:\Windows\SoftwareDistribution\Download\
        Nic się nie stanie a miejsca przybędzie. Jest tam tyle śmieci, chyba że masz zamiar odinstalować jakąś niedziałającą poprawkę KB(XXXXXXX). pozdro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka