Dodaj do ulubionych

Problem z instalacją programu

IP: *.play-internet.pl 23.07.11, 19:39
Witam
Nie mogę zainstalować programu językowego. Po kliknięciu na ikonę autorun.exe program się nie uruchamia (poniżej link). Czy mógłby mi ktoś z Was pomóc?

img22.otofotki.pl/obrazki/vf596_Bez-nazwy.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: Problem z instalacją programu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 19:45
      Mam nadzieję, że informacje o tym jaki masz system i co to za cudowny program nie są tajemnicą.
      Jeśli jednak to tajemnica, to ciężko Ci będzie pomóc.

Mimo wszystko spróbuj poniższego:
      1. Zobacz jakie wymagania ma ten program i pod jakimi systemami może pracować, a następnie sprawdź czy może być odpalany na Twoim systemie. Jeśli tak, to przejdź do punktu drugiego.
      2. Znajdź na płycie (jeśli to płyta) plik o nazwie setup.exe i odpal go.
    • Gość: . Re: Problem z instalacją programu IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 20:44
      phr50 czyli pewnie program Profesor Henry

phr50_cd2

Jakie pliki są na CD1?
      • Gość: natalia22 Re: Problem z instalacją programu IP: *.play-internet.pl 23.07.11, 22:05
        Jest to program "Prof. Henry Mówisz i rozumiesz". Mam tylko jedną płytę. Mam Win XP, pentium 1,73 ghz i 2 gb RAM, a pozostałe płyty z tej serii działały mi bez zarzutu. Jak widać w linku nie ma pliku setup.exe. Co robić?
        • Gość: 802.11n Re: Problem z instalacją programu IP: *.multimo.pl 23.07.11, 23:44
          Prawdopodobnie brakuje pierwszej płyty.

Wklej tu zawartość pliku autorun.inf.
          • Gość: natalia22 Re: Problem z instalacją programu IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 11:27
            [autorun]
            OPEN=autorun.exe
            ICON=henry_rozum.ico
            • Gość: lajosz Re: Problem z instalacją programu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 16:49
              Aż specjalnie pociągnąłem ten program z netu.
              Co prawda w wersji 6.0, ale to chyba bez znaczenia.
              Jak widać na poniższym linku, nie miałem żadnego kłopotu z instalacją.
              Plik setup.exe istnieje.
              Zresztą popatrz --> lajosz.neostrada.pl/Schowek01.jpg
              Widać tu pliki zw/w setup.exe, a po włożeniu płyty do napędu, pokazuje się to żółte menu pokazane obok plików.
              Oczywiście program po zainstalowaniu pracuje poprawnie.

Być może w Twoim wypadku rzeczywiście jest to druga płytka z pakietu i dlatego nie ma instalki, a są na niej tylko pliki z których korzysta program podczas pracy, czyli po prostu "wachluje płytkami".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka