Dodaj do ulubionych

Wybor laptopa-prosze o opinie.

IP: *.hsd1.il.comcast.net 16.08.11, 01:46
Witam.
Jestem przed kupnem laptopa, ktory ma sluzyc do tzw. codziennego uzytku czyli do surfowania po necie, uzywaniu skype'a, bez gier i takich iinych rzeczy.Parametry sa podobne, a mianowice procesor Intel i3, dysk o pojemnosci 500GB, pamiec operacyjna 4GB,grafika Intela w granicach 1700MB pamieci, przekatna ekranu 15,6 cala.
I teraz sie zaczyna: Samsung, Asus, Toshiba, HP, Dell czy Sony.
Wszystkie w identycznej cenie $429.
Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • needmoney Re: Wybor laptopa-prosze o opinie. 16.08.11, 14:57
      Jak już wielokrotnie pisałem w czasach redukcji kosztów i producentów takich jak
      pl.wikipedia.org/wiki/Foxconn sugerowanie się "marką" niema żadnego sensu ilość tematów zakładanych przez zawiedzionych drogimi markowymi sprzętami w necie jest ogromna ... jak znasz minimalne parametry które Ci odpowiadają to najlepiej obejrzeć i sprawdzić na żywca który ma jaką matryce, głośniki (weź pędraka z jakimś filmem, muzyką która słuchasz i zdjęciami), klawiaturę i jaki jest w dotyku oraz jak najdłuższą gwarancję ... wybrać taki który Ci najbardziej się spodoba ...
      a renomę marki włóż między bajki ;-)
      • galtom np. Apple 17.08.11, 13:10
        Dokładnie tak.
        Kolejnym przykladem tego, ze marka nie warto sie sugerowac jest Apple.
        Akurat w przypadku laptopw z jabloszko na obudowie ich faktycznym producentem jest ASUS.

Dotknij i kup ten ktory Ci sie spodoba - i tyle. Logo na obudowie jest kompletnie bez znaczenia.
        • Gość: kij Re: np. Apple IP: *.henet.pl 17.08.11, 17:03
          Skoro nie ma służyć do gier to oczywiście nie warto kupować z wydajna kartą która grzeje laptopa, nie wiem jak jest z miwymi procesorami.

Jezeli nie jest istotna marka laptopa to moze trzeba by zwrócić na parametry baterii - w moim Acerze wysiadła po roku i trzyma teraz 5 minut:(

Nie znam się na tym ale może są jakieś lepsze baterie i przy wyborze modelu należało by kupić odpowidni typ???? oże ktoś doradzi?
    • crott Re: Wybor laptopa-prosze o opinie. 16.08.11, 15:19
      Zgadzam się z poprzednikiem. Dorzucę do tego jeszcze:
      - spójrz na klawiaturę bo jednak wygodne pisanie to podstawa jak dla mnie, acer np robi straszne do pisania klawiatury
      - zwróć uwagę na wagę laptopa o ile będziesz go przenosił
      - zwróć jeszcze uwagę na porty czy np potrzebne Ci cyfrowe wyjście obrazu? czy potrzebujesz portów szybkiej wymiany danych (USB 3.0, eSata)
    • user0001 Re: Wybor laptopa-prosze o opinie. 16.08.11, 15:34
      Cena jest w dolarach czyli pewnie sprzęt jest na rynek amerykański...

1. Czy masz zamiar przywozić do Polski, czy też będziesz używał w USA? Jeśli masz zamiar przywozić, to zwróć uwagę na gwarancję na Europę. Co najmniej 24 miesiące. Dobrze jeśli taki sam model będzie sprzedawany także na rynku polskim, wtedy w razie problemów nie będziesz czekał kilku tygodni na ściągnięcie części których nie ma w serwisie.
      2. Tylko windowsy z grupy Ultimate mają możliwość dowolnej zmiany języka. Pozostałe muszą być zainstalowane w tym samym języku w którym będą używane. Zwykle wersje sprzedawane w stanach nie mają możliwości wyboru języka polskiego (czyli możesz wybrać polską klawiaturę i format daty/liczb, ale nie możesz wybrać polskich napisów w menu explorera i czy wbudowanych dialogach). Jeśli kupujesz także MS Office, to potrzebujesz wersję polską, lub proofing tools do wersji angielskiej, inaczej zapomnij o sprawdzaniu pisowni.
      • Gość: Krzys Re: Wybor laptopa-prosze o opinie. IP: *.hsd1.il.comcast.net 17.08.11, 03:34
        Dziekuje za bardzo pomocne opinie.
    • malatezja Re: Wybor laptopa-prosze o opinie. 17.08.11, 10:43
      Laptopy całkiem fajne wszystkie. Wszystkie w cenie 430 dolarów ?? Sony Vaio w promocji w komputroniku widziałem w promocyjnej cenie ok 2000 zł . Skąd takie ceny? Czy to używane ?
      www.ofertypromocje.pl/okazje_sezon-na-sony-w-komputroniku_11970.php
      Gość portalu: Krzys napisał(a):

> Witam.
      > Jestem przed kupnem laptopa, ktory ma sluzyc do tzw. codziennego uzytku czyli d
      > o surfowania po necie, uzywaniu skype'a, bez gier i takich iinych rzeczy.Parame
      > try sa podobne, a mianowice procesor Intel i3, dysk o pojemnosci 500GB, pamiec
      > operacyjna 4GB,grafika Intela w granicach 1700MB pamieci, przekatna ekranu 15,6
      > cala.
      > I teraz sie zaczyna: Samsung, Asus, Toshiba, HP, Dell czy Sony.
      > Wszystkie w identycznej cenie $429.
      > Dziekuje.
      • Gość: Krzys Re: Wybor laptopa-prosze o opinie. IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.08.11, 02:42
        Nie , w USA.
        www.bestbuy.com
    • Gość: Gość Re: Wybor laptopa-prosze o opinie. IP: 217.96.23.* 17.08.11, 22:11
      Ja bym wybrał to: MSI FX620DX-243PL W7H i5 2410M 4/500/GT540M/15.6
    • jujitsu-kid Re: Wybor laptopa-prosze o opinie. 22.08.11, 10:18
      Ja bym na twoim miejscu celował w jakiś laptop Della albo Toshiby, moim zdaniem, dwie najlepsze firmy notebooków na rynku. Zajrzyj sobie na electro.pl tam widziałem podobne laptopy, do tego którego szukasz, ceny całkiem umiarkowane.
      • Gość: Krzys Re: Wybor laptopa-prosze o opinie. IP: *.hsd1.il.comcast.net 24.08.11, 02:48
        Wybralem Toshibe tiny.pl/h54z4
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka