31.05.04, 07:24
co
się dzieje w tym kraju?!
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: Cholera! 31.05.04, 07:32
      glupota widac rozprzestrzenia sie. pierw usa zaczelo z dmca, patriot act i teraz
      ich nowe durne przepisy antypirackie (pro-$$$), potem rozpelzlo sie cholerstwo
      na europe i prawo patentowe, a teraz atakuje polske;)
      chociaz moze to i lepiej, nie zycze sobie dostawac maili z dodawanym spamem ;)
      • b00g13 Re: Cholera! 31.05.04, 07:45
        spam i tak bedziesz dostawł, czy to na zasadzie umowy z właścicielem portalu,
        czy po prostu z zagranicznych adresów.
        • Gość: kell Re: Cholera! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.05.04, 08:10
          nie prawda. mam komercyjne konta i przestrzegajac kilku podstawowych zasad
          netowej 'higieny' moge tobie zagwarantowac, ze nie bedziesz dostawac na nie spamu.
          w przeciwienstwie do konta na np gazeta.pl ktorego w zyciu nie uzywalem, a gdy
          kiedys sprawdzalem mialem inbox zawalony smieciami. dziekuje za taka 'poczte'
          • maciejpoczta Re: Cholera! 31.05.04, 08:32
            Gość portalu: kell napisał(a):

> nie prawda. mam komercyjne konta i przestrzegajac kilku podstawowych zasad
            > netowej 'higieny' moge tobie zagwarantowac, ze nie bedziesz dostawac na nie spa
            > mu.

No oczywiście. Komercyjne konta nawet w gazeta.pl mają filtr antyspamowy. Mam też bezpłatne konto w tlen.pl (o2) na którym działa skuteczny antyspam.
            A wracając do tematu - to nie przejdzie, a jeżeli już, to będzie to martwy zapis. Niemożliwy do wyegzekwowania. Ja przecież nie muszę mieć skrzynki akurat w Polsce.
            • Gość: kell Re: Cholera! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 31.05.04, 08:41
              co z tego, ze maja, skoro przychodza reklamowe smieci z samej gazety. poza tym
              skad mam pewnosc, ze do mojej poczty nie dolepia sie jakies smieci. na koniec
              zaden filtr antyspamowy nie jest do konca skuteczny (co mozna przezyc jeszcze),
              ale skad mam wiedziec, ze nie zakwalifikuje waznej poczty jako spam. co z tego,
              ze mialbym filtr skoro musialbym grzebac w smieciach w poszukiwaniu tych waznych
              wiadomosci?
              a przepis? nie sadze, ze do tego dojdzie, a nawet gdyby, to moze w koncu ruszy
              gmail wiec i tak smieszna chlopnetowa poczta sie nie bedzie liczyc;)
              • maciejpoczta Re: Cholera! 31.05.04, 09:08
                > zaden filtr antyspamowy nie jest do konca skuteczny (co mozna przezyc jeszcze),
                > ale skad mam wiedziec, ze nie zakwalifikuje waznej poczty jako spam. co z tego,
                > ze mialbym filtr skoro musialbym grzebac w smieciach w poszukiwaniu tych waznyc
                > h
                > wiadomosci?

No a na jakiej zasadzie spam jest odfiltrowywany w Twoich komercyjnych skrzynkach? Też musisz czasami zdefiniować co jest śmieciem, a co nie. Tak samo ten w tlenie. Niekiedy zakwalifikuje (rzadko) ważną wiadomość jako spam. Klikam wtedy "To nie jest spam" i już. A że czasem trzeba pogrzebać w śmietniku? Nigdzie się tego nie uniknie.
                • kell99 Re: Cholera! 31.05.04, 09:13
                  na takiej zasadzie, ze nie dostaje spamu;) po prostu gdy email jest serwerem
                  komercyjnym nikt nie handluje na prawo i na lewo moim adresem pocztowym. juz
                  wiele razy bylo o tym jak unikac spamu, np nie rejestrowac sie na zadnych
                  podejrzanych serwisach (uzywam go jednak np w banku, na ebay i kilku innych
                  miejscach), nie szastac adresem na lewo i prawo (np nie wpisywac go w sposob
                  oczywisty z @domena.com, tylko raczej jako (at)domena.com albo
                  (at)nospam.domena.org), tak by np programy nie mogly wylapywac adresu z www, irc
                  czy grup dyskusyjnych.
                  uwierz, ze to dziala, nie dostaje zadnych smieci na to konto. mam tez konto
                  uczelniane od 5ciu lat, ciagle z niego korzystam i tam tez 0 spamu (na zadnym z
                  nich nie dziala zaden serwis antyspamowy dostawcy).
                  widac mozna o ile sie tylko chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka