Dodaj do ulubionych

ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1

IP: *.IOd.krakow.pl 07.03.02, 12:33
ostrzegam przed IE wersja 6.0, wiesza się stale i wysyła komunikaty do
Microsoftu o błędach,
przy poprzednim nie było takich problemów, widąc że muszą w nim być wieksze
błedy, podobnie jest z Outlook expres 6 tęz się wiesza i czesto nawet musze
pudlo resetować, jedynie co pracuje nie zawodzi to telnet i dalej unix, przy
jego pomocy to nawet z konca świata mogłem pracować zdlanie

pozdrowienia
gaduła

Obserwuj wątek
    • Gość: Lucyfer Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 15:11
      pewnie masz system skaszaniony bo mi jakos sie nie wiesza....
      • Gość: ceba Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.02, 22:54
        Gość portalu: Lucyfer napisał(a):

> pewnie masz system skaszaniony bo mi jakos sie nie wiesza....

Niestety, ale u mnie ten shit wiesza się kilka razy dziennie. Pomaga tylko reset.
        Co za gówno! Wracam do wersji 5.5.

• vladip Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 16.03.02, 12:11
          co do wieszania to chyba zależy jak komu.. a tak BTW jaki macie system
          bo mnie się nie wiesza wogóle..
          pzdr
          vladip
          • Gość: Głupi Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: *.lublin.pl 16.03.02, 13:29
            na moim 98 wiesza sie co dwie strony
          • Gość: Lucyfer Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 15:42
            ja uzywam win me i moze dlatego nie mam zwisow...
            • Gość: Promode Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: *.chello.pl 16.03.02, 19:07
              A ja na 98 SE i tez bez problemow - lepiej niz 5.0 i 5.5 .Nie jest to chyba
              jednak zwiazane z OS'em ...
            • Gość: altinka! Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: *.chello.pl 17.03.02, 00:36
              Ja też mam win me, a u mnie wiesza się jak wściekły!
    • Gość: TomekMX Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: 148.230.10.* 16.03.02, 19:28
      Poloecam NETSCAPE 6.2.... nie wiesza sie wcale!!!
      • vladip Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 17.03.02, 01:51
        Gość portalu: TomekMX napisał(a):

> Poloecam NETSCAPE 6.2.... nie wiesza sie wcale!!!

ale jest wooolny jak gruby muł
        jeżeli już to opera... szybka, ładna, miła
        pzdr
        vladip
        • Gość: Głupi Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 17.03.02, 08:50
          szybka ladna mila ... i wiesza sie co czwarta strone a nie co druga jak IE 6 (w
          dodatku nigdy mi sie nie udalo w pelnie korzystac z javy - np niektore chaty
          wchodza inne nie ...), a Netscape beznadziejnie wolna. Ja juz wole IE 5.5.
          • Gość: vald Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 09:21
            IE 6.0 jest o.k znacznie lepszy niż poprzednie wersje. Tym co się wiesza radzę,
            nie zwalajcie winy na IE 6.0 zróbcie porządki w swoich kompach.
            • Gość: Głupi Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 17.03.02, 09:32
              > IE 6.0 jest o.k znacznie lepszy niż poprzednie wersje. Tym co się wiesza radzę,
              >
              > nie zwalajcie winy na IE 6.0 zróbcie porządki w swoich kompach.

Jakiego typu porzadki proponujesz. Na czystym windowsie instalowalem IE 6.0 i
              wieszal sie tak czesto ze sie nie dalo nic zrobic. Widzialem tez IE 6.0
              procujacego na innych kompach i tez wygladalo to beznadziejnie. Poza tym na moim
              kompie Outlook 6 uruchamial sie koszmarnie wolno - 2 minuty! - nie wiem co
              Microsoft tam wpakowal ale Outlook 5.5 uruchamia mi sie w 5 sekund :)
              Masz chyba jakis magiczny kompter skoro wszystko chodzi bez zarzutu :)

• vladip Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 17.03.02, 10:53
                fakt z microsoftem duużo zależy od sprzętu
                i powiem ci że mój cel633 + płyta na bx to jedno z najstabilniejszych połączeń
                jakie widziałem. w tej konfiguracji windows jest bardzo stabilnym systemem ;))
                pzdr
                vladip
              • princepolo Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 02.07.02, 03:46
                Outlook może uruchamiać sie wolno, jeśli pliki logów (.txt)są obszerne (gdy
                często sprawdza się pocztę...). Wykasuj zawartość albo utwórz nowe - "puste".
        • princepolo Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 02.07.02, 03:40
          Taaak...?
          A polskie znaki ma?
    • Gość: maciej Pierwsze słysze żeby IE sie wieszał IP: *.slupca.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 14:12
      U mnie w domu,pracy i u kumpli chodzi OK.
      Wogóle to jestem zdziwiony tymi postami.
      Może instalujecie jaką dziwną wersję.
      • Gość: Pri Re: Pierwsze słysze żeby IE sie wieszał IP: mieszko.pl.u* 28.06.02, 14:19
        Dokladnie. U mnie w firmie jest 200 pare kompow, i na wszystkich IE6 chodzi bez
        zarzutu. Nigdy nie bylo zgloszen ze sie wiesza. wszystko chodzi na roznych
        kompach pod systemem NT 4.0. A sprzety sa od - 200MMX 64MB az po PIII 1 ghz.
        • Gość: N Re: Pri IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.06.02, 14:58
          To prawda ,ale ta Wasza siec ma zainstalowanych dwa moze trzy programy i Ty
          czy ktokolwiek inny poza obsluga nie ma dostepu do tzw "experymentow" czy
          mowiac wprost dokonywania jakichkolwiek zmian tak wiec IE nie ma powodow aby
          sie zawieszac.
          • Gość: ktos Re: Pri IP: *.pl 28.06.02, 15:04
            Gość portalu: N napisał(a):

> To prawda ,ale ta Wasza siec ma zainstalowanych dwa moze trzy programy i Ty
            > czy ktokolwiek inny poza obsluga nie ma dostepu do tzw "experymentow" czy
            > mowiac wprost dokonywania jakichkolwiek zmian tak wiec IE nie ma powodow aby
            > sie zawieszac.

Po "eksperymentach" kazdy system/program moze sie sypac.
          • Gość: Pri Re: Pri IP: mieszko.pl.u* 28.06.02, 15:10
            No tak, ale wlasnie ja jestem z obslugii. Kazdy user ma wbrew pozorom sporo
            oprogramowania. A czes userow ma duzo (czasem calkiem zakreconych) aplikacji
            produkcyjnych uzywajacych DOS itp. Kazdy standardowo ma: Calego Offica, ACDsee,
            Acrobat Readera, Diskeepera, Winzipa, emergency undelete, qucik tima, Photo
            editora, spora grupa ma Volo, sa Win Rary, kazdy ma BackWeba, klienta SMS,
            klienta VNC, do tego dochodzi 90% maszyn z SAP'em, 4 shiftem, kilkanascie
            aplikacji zwiazanych z produkcja np. Visibar, Unirep czy Unilab. Cala masa
            klientow Citrixa, sa Auto Routy, kilka aplikacji przygotowanych dla userow w
            Accesie lub Excelu. U kazdego jest jeszcze McAfee. Duza grupa ma clienta
            Sunrise. Sa ludzie majacy Adobe Acrobat (ok. 40 osob) czy Frontpage (ok. 60
            osob) Corela (ok. 30 osob)
            Ja u siebie mam legato SMS 2.0 i kilka innych aplikacji jeszcze.... a IE chodzi
            tak czy inaczej bez zarzutu. Wiekszosc kompow ma jeszcze drukarki i skanery
            • Gość: N Re: Pri IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.06.02, 16:22
              Tak myslalem .Ale tez nie pozwalasz nikomu dowolnie instalowac czy usuwac
              cokolwiek nie mowiac o bawieniu sie konfiguracjami czy grzebaniu w registry.
              Dobrze dbasz o swoj network to nic Ci sie nie wiesza.Twoje "ludki" otwieraja
              program wprowadzaja dane,uzyskuja co tam trzeba i na tym sie ich rola konczy.
              • Gość: Pri Re: Pri IP: mieszko.pl.u* 28.06.02, 17:08
                No. I tak ma byc. Wiec nie ma problemow. W domu tez nie mam problemow z
                systemem ani z IE 6.0 ani z niczym innym.
        • stratoos Re: Pierwsze słysze żeby IE sie wieszał 28.06.02, 22:24
          tez mnie dziwi zawieszanie MSIE6.0, wina prawdopodobnie lezy gdzies indziej.
          Wiem, ze gdy wspomne o jakims konflikcie sprzetowym ew. uszkodzeniu pamieci to
          zaraz padna posty, ze inne programy przeciez dzialaja swietnie itp. Z praktyki
          jednak wiem, ze czasem pozorne drobiazgi wykrzacza np. jedna aplikacje i
          wiecznie beda z nia problemy. Nie ma na to jednej recepty, najlepszym
          rozwiazaniem moze byc (oczywiscie dla zdesperowanych) znalezienie takiej samej
          konfiguracji (chipset pl. gl, rodzaj pamieci, karta gr., OS) i wyprobowanie
          przegladarki. Wtedy mozna cos powiedziec.

Sam osobiscie od dluzszego czasu uzywam IE6.0 wraz z aktualnymi fixami i
          jeszcze nigdy nie mialem zwisu. Poza tym dziala szybciej niz starsze wersje.
          Sporo rzeczy przemawia za, oczywiscie ostatecznie kazdy sobie wybierze na co ma
          tylko ochote (opera, NN itp) ;-)

A swoja droga w jaki sposob zawiesza sie Wam MSIE6.0 ? Zwis aplikacji
          (niebieski ekran ? brak odpowiedzi ?) czy freez kompa ?

pozdrawiam, s.
    • Gość: BEE NIEPRAFDA! DZIALA SUPER. IP: *.com / 10.10.233.* 02.07.02, 17:16
    • Gość: kasia Re: ostrzegam przed - IE 6.0 -wiesza się stale 1 IP: 3E1FE* / 62.31.224.* 02.07.02, 17:32
      ja mam XP i nic!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka