Dodaj do ulubionych

Kursor myszy niewidoczny

07.01.12, 12:55
Prosze o pomoc w takiej kwestii:
Zainstalowalem na laptopie nowe gry (World in Conflict i Tropico 4).
W obu to samo: Po uruchomieniu gry nie widac kursora myszy. Tak jakby byl nie widzialny dla mnie, bo za sytuacje gdy niewidoczny kursor najezdza na np jakis klawisz i ten wtedy sie rozswietla. Po wyjsciu z gry wszystko jest normalnie.
Prosze o pomoc.
Z
Obserwuj wątek
    • zwn51 Re: Kursor myszy niewidoczny 07.01.12, 12:58
      Dodam: Laptop ma W7
    • wariant_b Re: Kursor myszy niewidoczny 07.01.12, 13:33
      Ludziska w Internecie sugerują, żeby wyłączyć ślad myszy albo nawet interfejs Aero.
      • zibin4 Re: Kursor myszy niewidoczny 07.01.12, 14:56
        Jesli dobrze odczytalem autora, to on nie widzi kursora myszy i nie chodzi tu o slad kursora.
        Niestety ja nie moge pomoc.
        • wariant_b Re: Kursor myszy niewidoczny 07.01.12, 16:06
          Nie, chodzi tu zapewne o konflikt między grą a systemem Windows 7 w kwestii
          generowania obrazu kursora. Z jakiegoś powodu kursor gry staje się niewidoczny
          - sugestie dotyczą grzebania w ustawieniach myszy, a nie karty graficznej.
          np: forum.cdaction.pl/lofiversion/index.php/t116669.html

Oczywiście w tym przypadku może okazać się to nieskuteczne, ale trzeba spróbować.
          • zwn51 Re: Kursor myszy niewidoczny 08.01.12, 14:17
            Dziekuje!
            Odznaczylem slad wskaznika oraz odznaczylem opcje: Ukryj wskaznik podczas pisania.
            Pomoglo.
            Zrobilem oba odznaczenia za jednym zamachem i nie mialem czasu sprawdzac ktore wlasciwie usunelo blad. Nie wazne, wazne ze teraz OK.
            • Gość: GOSTEK Re: Kursor myszy niewidoczny IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.15, 10:32
              POTWIERDZAM:
              POMOGŁO ostatnie rozwiązanie (puste okno wyboru śladu myszy)
              Miałem identyczny problem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka