Dodaj do ulubionych

www.ntsearch.com - heeelp!

06.06.04, 10:47
otwierajac byle jak str pojawia mi sie masa linków, np. ktos pisze o linuxie
to każde slowo Linux jest czerwonym linkiem a na dole pojawia sie ścieżka
www.ntsearch.com itd
nie moge tego badziewia usunac z kompa
prosze o pomoc ale łopatologiczna :) wiecie, baba...
Obserwuj wątek
    • Gość: MD Re: www.ntsearch.com - heeelp! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 10:56
      Masz jakiś program antywirusowy?
      Jeżeli tak, to przeskanuj system i dyski. Spróbuj zamknąć i ponownie uruchomić
      komputer. To na początek.
      • madziara_pl Re: www.ntsearch.com - heeelp! 06.06.04, 11:16
        Gość portalu: MD napisał(a):

> Masz jakiś program antywirusowy?
        > Jeżeli tak, to przeskanuj system i dyski. Spróbuj zamknąć i ponownie
        uruchomić
        > komputer. To na początek.

mam Nortona ale nie znajduje niczego nienormalnego. myśle jednak że najlepszy
        bedzie format - nazbierało mi sie śmieci a komp wariuje od kilku dni
        • Gość: MD Re: www.ntsearch.com - heeelp! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 11:19
          To przerażające, jak szybko wszyscy mówią o formatowaniu. Bez paniki. Jeżeli
          antywirus nic nie znalazł, to spróbuj Ad-Aware, CWShredder.
          Jaki masz system (windows)
          • madziara_pl Re: www.ntsearch.com - heeelp! 06.06.04, 11:49

> To przerażające, jak szybko wszyscy mówią o formatowaniu. Bez paniki. Jeżeli
            > antywirus nic nie znalazł, to spróbuj Ad-Aware, CWShredder.
            > Jaki masz system (windows)

mam XP
            dla laika najprostszym sposobem jest format
            przy okazji zainstaluje sobie nowszego XP
            • Gość: MD Re: www.ntsearch.com - heeelp! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 11:53
              Tylko koniecznie z SP1, po czym niezwłocznie musisz pobrać ze stromy Microsoft
              i zainstalować aktualizacje krytyczne.
              Potem ponowna instalacja i konfiguracja wszystkich niezbędnych rzeczy.
              Zazdroszczę Ci wolnego czasu.
              • madziara_pl Re: www.ntsearch.com - heeelp! 06.06.04, 11:57

> Tylko koniecznie z SP1, po czym niezwłocznie musisz pobrać ze stromy
                Microsoft
                > i zainstalować aktualizacje krytyczne.
                > Potem ponowna instalacja i konfiguracja wszystkich niezbędnych rzeczy.
                > Zazdroszczę Ci wolnego czasu.

długo to trwa? właściwie mój facet bedzie mi to robil bo ja tylko umiem włączyc
                i wyłączyc kompa :)
                • Gość: MD Re: www.ntsearch.com - heeelp! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 12:02
                  Teraz rozumiem. Im dłużej trwa, tym lepiej. W międzyczasie .....;)))
                  • madziara_pl Re: www.ntsearch.com - heeelp! 06.06.04, 12:04

> Teraz rozumiem. Im dłużej trwa, tym lepiej. W międzyczasie .....;)))

teraz juz rozumiem czemu zawsze bierze mnie na kolanka jak grezbie przy
                    kompie ;)))
                    • Gość: MD Re: www.ntsearch.com - heeelp! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 12:07
                      Jak naprawi, to daj znać. Podeślę Ci jakiegoś wiruska i znowu będzie okazja do
                      grzebania w komputerku ;))
              • madziara_pl Re: www.ntsearch.com - heeelp! 06.06.04, 12:12

> Tylko koniecznie z SP1, po czym niezwłocznie musisz pobrać ze stromy
                Microsoft
                > i zainstalować aktualizacje krytyczne.
                > Potem ponowna instalacja i konfiguracja wszystkich niezbędnych rzeczy.
                > Zazdroszczę Ci wolnego czasu.

pytanko - czy mozna włazic na str Microsoftu i pobierac te cudenka jak sie ma
                pirata XP?
                nie to żebym ja miała ;)
                • Gość: MD Re: www.ntsearch.com - heeelp! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 12:14
                  Wiem, wiem. Nie Ty masz, tylko chłopak ;). Nie powinienem tego pisać, ale
                  spotkałem piraty XP, które bez problemów aktualizują się (opcja Windows Update).
    • Gość: piecyk gazowy Re: www.ntsearch.com - heeelp! IP: 212.33.65.* 06.06.04, 11:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=13013278&a=13013396
    • Gość: iden Re: www.ntsearch.com - heeelp! IP: *.telpol.net.pl 06.06.04, 11:30
      Właśnie przed chwilą pozbyłem się podobnego problemu - zainstalowała mi się
      strona startowa js.searchx.cc - zastosowałem przypomniany wyżej zestaw
      ratunkowy - trochę w innej kolejności, ad-aware coś znalazł, spy-bot też, ale
      nie mógł całkiem usunąć, dopiero CWShredder poradził sobie z problemem - i
      tutaj podziękowania za poradę oraz pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka