Dodaj do ulubionych

Dziwna sprawa z SysTrayem Win XP

IP: *.katowice.pik-net.pl 07.06.04, 07:05
Witajcie!
Od niedawna mam TOTO i usiłuję poznac ale zaskocxzyłomi że praktycznie co
uruchomienie to w systraju są widoczne różne zestawy ikonek... Tzn zawsze są
to podzbiory tego co powinno byc ale raczej nigdy "kompletne" pomimo że
wszystkiw programy działają w tle. Co moze byc przyczyną i jak to zmienic?
Obserwuj wątek
    • Gość: AmonRa Re: Dziwna sprawa z SysTrayem Win XP IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 07.06.04, 08:24
      Spróbuj może utworzyć w kluczu
      HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
      nowy wpis DWORD o nazwie "NoTrayItemsDisplay" o wartości 0.
      • Gość: systray? Re: Dziwna sprawa z SysTrayem Win XP IP: *.block.alestra.net.mx 07.06.04, 12:35
        A co to jest w ogóle systray, mam go od 2 lat w win98?

oto wpis z HijachThis-a
        O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
        • Gość: AmonRa Re: Dziwna sprawa z SysTrayem Win XP IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 07.06.04, 18:14
          SysTray to tzw. zasobnik systemowy (lub obszar powiadamiania ;)) usytuowany na pasku zadań, po lewej stronie zegara systemowego - zwykle wyświetla ikony programów (np. rezydentnych monitorów antywirusowych), funkcje systemowe (np. regulacja głośności) itd. SysTray.exe to aplikacja ładująca do pamięci zawartość zasobnika - w systemach Win9x występuje jako osobny startup app i oczywiście nie jest niczym groźnym ;) w przeciwieństwie często do swojej zawartości...
      • Gość: xp Re: Dziwna sprawa z SysTrayem Win XP IP: 80.51.254.* 07.06.04, 21:28
        dzięki... juz miałem nadzieję bo testowałem kilka przeładowan i było ok ale za
        któryms znowu częsc ikonek zniknęła :( Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka