Dodaj do ulubionych

Co zamiast Windows LivMail?

IP: *.torservers.net 15.02.12, 13:38
W moim PC jest program LivMail 2011 (Windows 7), mało intuicyjny z mnóstwem chaotycznie porozrzucanych przycisków. Tęsknie za dawnym OE, jednak podobno nie da się go zainstalować pod Windows 7.
Czy można skądś ściągnąć i zainstalować jakiś inny darmowy program pocztowy podobny w obsłudze do OE, działający w Windows 7?
Obserwuj wątek
    • Gość: elaa Re: Co zamiast Windows LivMail? IP: *.unknown.vectranet.pl 17.02.12, 11:49
      Programów pocztowych jest dużo i zależy, kto jaki program polubi.
      Microsoft Outlook 2010
      Dream Mail
      LiveMail
      Thunderbird
      Voyager
      Incredimail
      • Gość: mysql Re: Co zamiast Windows LivMail? IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 12:15
        Niestety mam ten sam problem. Próbowałem juz wszystkie i albo nie czytają polskich znaków, albo są jakies wielkie kobyły do niczego nie potrzebne, albo coś działa nie tak. jAKAŚ DZIWNA MANIA PANUJE WŚRÓD TWÓRCÓW aplikacji, ciągła chęć ulepszania a w zasadzie utrudniania i komplikacji. Wiadomo od dawna ze lepsze jest zawsze wrogiem dobrego i to sie tu potwierdza. Poprzestawiałem Windows Live w ustawieniach i jakoś działa, podobnie do tego co było w OE. Ale problem szerszy pozostaje.
        • Gość: barta Re: Co zamiast Windows LivMail? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.02.12, 19:36
          Jestem ciekaw, czy udaje ci sie wysłać w LivMail obrazek poleceniem z menu kontekstowego?
          Bo mnie nie. Po zaznaczeniu obrazka (nawet niwielkiego) i wybraniu polecenia Wyślij do... Adresata, pojawia się na końcu komunikat, że mail będzi wysłany lecz nie ma pewności, czy załączniki będą dołączone.
          I faktycznie, odbiorca otrzymuje emaila z nazwą załącznika,
          ale bez załącznika. Czy u Ciebie też tak jest?
    • Gość: 802.11n Re: Co zamiast Windows LivMail? IP: *.tpnet.pl 17.02.12, 12:20
      Ten programik wygląda obiecująco: www.dobreprogramy.pl/i.Scribe,Program,Windows,12156.html (nie testowałem).
      • Gość: 802.11n Re: Co zamiast Windows LivMail? IP: *.tpnet.pl 17.02.12, 12:52
        Potestowałem chwilę i całkiem przyjemny programik. Po wyłączeniu wyświetlania pierwszych wierszy wiadomości wygląda prawawie jak OK.

Nie wiem, jak program będzie się sprawował na dłuższą metę.
        • Gość: 802.11n Re: Co zamiast Windows LivMail? IP: *.tpnet.pl 17.02.12, 12:53
          Gość portalu: 802.11n napisał(a):

> ierwszych wierszy wiadomości wygląda prawawie jak OK.

Prawie jak OE.
    • wariant_b Re: Co zamiast Windows LivMail? 17.02.12, 15:13
      Jeśli odpowiada ci Windows Mail z Visty - to można go ręcznie wszczepić do Win7.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka