Dodaj do ulubionych

Problem ze skaczącym Word-em

IP: *.matarnia.pl / 80.51.240.* 13.06.04, 11:41
Mam problem, że przy niektórych dokumentach (np. jakieś tabele w Wordzie) drżą, a czasem wręcz podskakują mi niektóre elementy strony. Jest tak na Office 2003 (Windows XP). Gdy ten sam dokument otworzę na Wordzie 97, to wszystko jest stabilne. Czy jest to może kwestia konfiguracji tego nowszego programu? Co muszę zmienić, aby Word 2003 też był spokojny?
Obserwuj wątek
    • Gość: bokaj Re: Problem ze skaczącym Word-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 13:29
      przejdź na OpenOffice - tam zwłaszcza tabele fajnie sie robi;
      ale, rozumiem, szkoda ci, bo dałeś na XP-ka trochę kasy - a tu ból...
    • Gość: Arturo Re: Problem ze skaczącym Word-em IP: *.matarnia.pl / *.matarnia.pl 13.06.04, 14:11
      Nie chodziło mi o radę na co się przerzucić.
      Zresztą poza Office 2003 mam również i OpenOffice. A tego podskakiwania linii mógłbym uniknąć także na Wordzie 97. Chciałem jednak, aby wszystkie programy działały mi dobrze.
      Myślałem, że ktoś wie jak poprawić ten konkretny element w tym konkretnym programie...
      • Gość: MD Re: Problem ze skaczącym Word-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 14:18
        Trudno coś radzić, bo niedokładnie opisałeś problem. Może chodzić o fakt, że
        np. tabela wstawiona jest na samym dole strony. W pewnych warunkach (w trakcie
        edycji) program próbuje dopasować tabelę do strony i umieszcza ją raz na danej
        stronie, a raz na następnej. Dzieje sie to w krótkich odstępach czasu, co daje
        efekt "skakania" tabeli czy rysunku.
    • Gość: Arturo Re: Problem ze skaczącym Word-em IP: *.matarnia.pl / *.matarnia.pl 13.06.04, 15:27
      Tworzę np. tabelę na pół strony (kilkadziesiąt komórek), poniżej jakąś drugą mniejszą i wszystko jest OK. Ale gdy na drugiej stronie wstawię podobnie dużą tabelę jak na pierwszej, obraz (szczególnie linie) zaczyna mi migotać. I jest tak, gdy wielkość obrazu mam na 100% lub 75%. Gdy jest 150% albo ta tabela na drugiej stronie jest mała (lub jej nie ma), to wszystko jest dobrze.
      Może w opcji konfiguracji jest jakiś element, który trzeba włączyć lub wyłączyć, aby tego uniknąć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka