waldek235 16.06.04, 18:27 ale jaki programik iMESH,Kazaa,DirectConnect czy cos innego, ktory jest najwiecej wydajny??????? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: prezes Re: sciaganie!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.04, 19:39 Raczej nie interesuje sie programami p2p, ale mam przed soba Komputer Swiat Ekspert nr 2/2003 - glowny temat programy p2p. Polecany jest program eMule emule.sourceforge.net, odradzany natomiast Freenet. Jest tez wykres z jakich programow korzystaja inni: 1. 67,9% KAZAA 2. 11,3% IMESH 3. 6,0 DIRECT CONNECT 4. 5,2 INNE PROGRAMY 5. 3,7 WINMX 6. 2,3 EMULE 7. 1,6 BEAR SHARE 8. 1,1 EDONKEY 9. 0,5 OVERNET 10. 0,4 FREENET Link Zgłoś
daber2004 Re: sciaganie!!!!!!!!!! 16.06.04, 20:23 Polecam BearShare. Uzywam go do sciagania muzyki i nie narzekam. Z filmami jest troche gorzej. Link Zgłoś
lukesky1 Re: sciaganie!!!!!!!!!! 16.06.04, 20:57 DC jest super jesli trafisz na kogos z dobrym laczem. Bez problemu wycisniesz kB/s. A eMule jest dobry ale musi sie rozkrecic. Generalnie im dluzej dziala tym szybciej ciagnie. Link Zgłoś
Gość: stary wiarus Re: sciaganie!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 16.06.04, 21:31 Według listy Prezesa, tylko nie Kazaa, a Kazaa Lite. Miejsce na liście popularności jest istotne, a to z tego powodu, że im więcej użytkowników, tym większa ilość plików udostępniona do pobrania. Kto uważa, że jest inaczej, raczej nie pojmuje , na czym polega zasada wymiany plików w sieci p2p. A dlatego Kazaa Lite, a nie Kazaa, bo ta pierwsza nie zawiera szkodliwych dodatków. Można pobrać stąd: www.kazaalite.pl/start.html Link Zgłoś
lukesky1 Re: sciaganie!!!!!!!!!! 16.06.04, 22:50 Ja tam wole dobra jakosc niz kupe szmelcu, ktorego na Kazaa pelno. I dlatego obstawiam DC. Link Zgłoś
Gość: totalizta Re: sciaganie!!!!!!!!!! IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 23:17 Oczywiście, Direct Connect (szczególnie dc++) to program oferujący o niebo większą jakość niż Kazaa ponieważ mamy dużo większą pewność co ściągamy. Link Zgłoś
Gość: stary wiarus Re: sciaganie!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 16.06.04, 23:23 Oczywiście, można instalować nawet bardzo egzotyczne programy, pragnienie indywidualizacji jest bardzo silne. Powstaje jednak pytanie: czy faktycznie istnieją niepodwazalnie pewne metody weryfikacji poprawności czegoś, czego namacalnie jeszcze nie mamy, czy posługujemy się czymś podobnym do wiary, przekazywanej z ust do ust? Wiele już na ten temat mówiono, również na tym forum. Wszyscy też zgodzą się, że prawdopodobieństwo istnienia błędu jest w większej masie, to nie podlega dyskusji. Przyznam, że próbowałem kilku programów, ostatnim był emule, ale ciągłe czekanie w kolejkach tak mnie wkurzyło, że wróciłem do kazy (lite) i znów mam ruch. Dodam, że dobrze skonfigurowana kazaa, wraz z monitorującym na bieżąco antywirusem (robi to avast) to dobry "ściągacz" i bezpieczny. A pliki muzyczne można sprawdzać przecież na bieżąco. A co do poprzedniego postu: czy użytkownicy DC(poprzez ową super jakość) to jakiś niewielki ekskluzywny klub? Link Zgłoś