Gość: Basias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 23:22 Moj komputer nie czyta formatu mpg ??? skad wziasc program ijak ma sie nawywac !!?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: bzykbzyk. Re: Problem !!!! MPG nie mam programu ... IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 19.06.04, 00:29 c2.edskes.com/klmcodec102.exe Ma formaty i wiecej: - XviD can also play DivX movies. - AC3Filter decodes AC3, DTS, MP3, MPEG-1 and MPEG-2 audio - DirectVobSub is a tool for displaying subtitles Your subtitle file should have the same filename as your video file (for example Movie.avi and Movie.sub) and should be in the same folder as your video file. Then the subtitles will automatically be displayed in most players. GSpot is a tool that can tell you exactly which codecs are needed to play a certain video file. This is very helpful when you have troubles playing a video file. Matrix Mixer can be used to amplify the sound of a video file. It also can mix stereo sound to multiple channels (useful for 4.1 or higher speaker sets). Morgan Multimedia Stream Switcher can be used to switch between two audio streams in a video file that has two audio streams. These types of video files are not very common. The FourCC (Four Character Code) Changer is a program for changing the FourCC of a video file, which is used to identify which codec should be used to decode the file. This power tool is for expert users only. MPC (Media Player Classic) has native MPEG-2 decoding support. So if you use that player, you don't need to install a combination of MPEG-2 demuxers & decoders. If you use another player and don't know which combination of MPEG-2 filters to choose, then the Elecard/Ligos combination is recommended. - Media Player Classic 6.4.8.2 - DivX Pro Decoding 5.1.1 - DivX Pro Encoding 5.1.1 - DivX ;) MPEG-4 Low and Fast motion 4.1.0.3927 - XviD Decoding 1.0 Final 2004-05-09 - XviD Encoding 1.0 Final 2004-05-09 - 3ivX Decoding D4 4.5.1 - 3ivX Encoding D4 4.5.1 - Windows Media 7.1.0.3055 - Windows Media 8.0.0.371 - Windows Media VCM 9.0.1.369 - On2 VP3 3.2.5.0 - On2 VP6 Decoding 6.2.0.10 - On2 VP6 Encoding 6.2.0.10 - Cyberlink DVD decoder 5.0.0.1130 - Ligos Indeo XP 5.2820.15.58 - Intel Indeo 4.51.16.2 - Intel Indeo 3.24.15.03 - Intel I.263 2.55.1.16 - huffyuv 2.2.0 - MS MPEG-4 4.1.0.3927 - Ligos/Elecard/Mainconcept MPEG-2 demuxers & decoders - Fraunhofer MP3 DirectShow decoder 1.9.0.311 - LAME MP3 ACM 3.96 - WMA DirectShow decoder 8.0.0.4487 - AC3 DirectShow decoder 0.70b mod - AC3 ACM decoder 0.7 - Ogg Vorbis DirectShow decoder (CoreVorbis) 1.0b5 - AAC DirectShow decoder (CoreAAC) 1.0b9 - MusePack DirectShow decoder 1.0.0.3 - Voxware DirectShow decoder 1.0.0.12 - Monkey's Audio DirectShow decoder 0.80 - Ogg Vorbis DirectShow filters 0.9.9.5 - Matroska DirectShow splitter 1.0.2.3 - DirectVobSub (vsfilter) 2.33 - Matrix Mixer 0.30b - SHOUTcast Source 1.0.0.1 - Morgan Multimedia Stream Switcher 0.9.9 - DivX Anti-Freeze 0.4 - GSpot Codec Information Appliance 2.21 build 030711 - FourCC Changer - Bitrate Calculator Link Zgłoś
Gość: Basias Re: Problem !!!! MPG nie mam programu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 08:53 Bzyk bardzo dziekuje ! Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk. Re: Problem !!!! MPG nie mam programu ... IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 19.06.04, 09:45 Basias napisał(a): > Bzyk bardzo dziekuje ! Baw sie dobrze. ;-)) Wsrod tych ciemniakow na tym forum mam tylu wrogow ze mnie rozbroilas podziekowaniem ... Link Zgłoś
Gość: Basias Re: Problem !!!! MPG nie mam programu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 18:48 Przeciez nie musiales ale odpisales na moje pytanie (dales odpowiedz) więc podziekowanie nalezy Ci sie - kwestia kultury osobistej i dobrego wychowania - Miłego Dnia zycze :):):):):):) Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk. Re: Problem !!!! MPG nie mam programu ... IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 20.06.04, 00:44 Basias napisał(a): > Przeciez nie musiales ale odpisales na moje pytanie (dales odpowiedz) więc > podziekowanie nalezy Ci sie - kwestia kultury osobistej i dobrego wychowania - > Miłego Dnia zycze :):):):):):) No wlasnie, a wielu tego po prostu nie docenia! ;-)))) Link Zgłoś
Gość: komputrzak Re: Problem !!!! MPG nie mam programu ... IP: *.nyc.rr.com 19.06.04, 19:22 Otworz Windows Media Player i w menu wybierz Tools Wybierz Options i zakladke File Types. Teraz zaznacz MPEG. Kliknij Apply a potem OK i sprawa zalatwiona. Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Problem !!!! MPG nie mam programu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 19:33 oki sprobuje bardzo dziekuje :):):):): Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk. Problem z Windows Media Player IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 20.06.04, 00:49 komputrzak napisał(a): > Otworz Windows Media Player i w menu wybierz Tools Wybierz Options i zakladke > File Types. Teraz zaznacz MPEG. Kliknij Apply a potem OK i sprawa zalatwiona. No nie bardzo zalatwiona. Windows Media Player wprowadza Digital Rights Management. Niedlugo bedziesz musial dzwonic do Microsoftu aby sprawdzili czy mozesz przegrywac media file! Beda sie pytali jaki masz komputer, z kim spisz, jaki nastruj w domu, jakie wino na stole ... a jak mim sie nie podoba to wysla kogos z Microsoftu aby wpierw sprawdzil wino a potem ..... twoja dziewczyne .... Link Zgłoś
Gość: Basias Re: Problem z Windows Media Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 09:56 MIałes jakiś big problem z microsoftem ?? :D:D:D niezłe teksty !! :D:D I tak nie moge znalezć tego co napisala komputero..... :D Link Zgłoś
Gość: bzykbzyk. Re: Problem z Windows Media Player IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 21.06.04, 00:33 Basias napisał(a): > MIałes jakiś big problem z microsoftem ?? :D:D:D niezłe teksty !! :D:D > I tak nie moge znalezć tego co napisala komputero..... :D Tak, sprzedaja OS z laptopami ktorego nie potrzebuje i nie chce. Mam juz dosyc placenia podatku Microsoftu! Chcialem sprzedac CD z Windows OS bo mialem ich od kazdego komputera zebranych z tuzin i mi nie pozwolili. Po krotkiej wymianie e-Mail Microsoft sie wreszczie przekonal ze jak kupujesz samochod to mozesz zmienic opony, a jak kupujesz PC z systemem operacyjnym ktorego nie chcesz to masz prawo aby sprzedac te CD z Windows OS. Microsoft sie przekonal ze wedlug prawa amerykanskiego jest nie legalne sprzedawanie komputerow z OS bez zgody kupujacego. Poniewaz Microsoft nie byl zainteresowany ani zwrotem pieniedzy, ani kupnem tych CDs jak im zaproponowalem wiec doszli do wniosku ze to nie jest nie legalne aby je sprzedawac na aukcji i zgodzil sie abym je sprzedal. Tym bardziej ze udowodnilem Microsoft ze te programy sa sprzedawane jako spare parts do komputerow po przez service. Teraz jak chce je sprzedac to informuje Microsoft i od razu dostaje pozwolenie na ich sprzedaz. Problem polega na tym aby wyeliminowac kontrole Microsoftu nad twoim komputerem. Windows Media Player masz 6.4, 7, 8, 9 i teraz wychodzi 10, i w dodatku zalezne sa od systemu operacyjnego, niektore dzialaja tylko z XP! Microsoft bawi sie w kolorowe usprawnienia zamiast w universalny CODEC ktory bedzie dzialal na wszystkich OS i z wszystkimi formatami. Z jednej strony tego zrobic nie moga bo by byla sprawa sadowa wytoczona Microsoftowi po przez firmy ktore by zbankrutowal. Po za tym Microsoft stara sie tak wypuszczac WINDOWS MEDIA PLAYER aby motywowac uzytkownikow do kupienia nowszego systemu operacyjnego czy potrzebuje czy nie. K-lite mega codec ktory ci podalem 18.0 MB obsluguje praktycznie wiekszosc formatow, lacznie z Real Player i Quick Time, a windows Media Player tylko pare. Jak wyjdzie nowszy format to zrobia revizje i bedzie chodzil z nowym formatem ..... Hilbrand Edskes: home.hccnet.nl/h.edskes/mirror.htm Link Zgłoś
Gość: komputrzak Re: Problem z Windows Media Player IP: *.nyc.rr.com 20.06.04, 19:10 Mysle, ze wybiegasz przed karete. Z postu Basiasa wynikalo, ze po kliknieciu na plik mpg wyskakiwala wiadomosc, ze windows nie moze znalezc programu sluzacego do otwarcia pliku. A zatem najpierw nalezy ozenic pliki mpg z programem do ich otwierania. Kodeki to dopiero pozniejsza sprawa. Link Zgłoś
Gość: Basias Re: Problem z Windows Media Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 00:32 Masz racje ale ja nie bardzo zajarzylam co do mnie powiedziales !!! Bo nie wiem gdzie mam tego szukac w pprogramach czy nakliknac teraz np na plik dlatego takie moje stwierdzenie ale dziekuje pomalu dojde !! :D:D Link Zgłoś