Dodaj do ulubionych

Test na najszybszą przeglądarkę!!

IP: 83.168.96.* 22.06.04, 13:04
Zapraszam wszystkie najszybsze przeglądarki świata na test szybkości
połączeń przez proxies. I ilości zmian proxies w ciągu 1-ej minuty. Czy jest
jakakolwiek, zdolna zmierzyć się z ferrari myie2.
Obserwuj wątek
    • Gość: fan myie2.com Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! IP: 163.25.228.* 22.06.04, 13:08
      Proszę o wpisanie w poście, w jednym rzędzie formularza, następującego tekstu
      testowego:
      Test_0001 Test_0001 Test_0001 Test_0001 Test_0001 Test_0001 Test_0001 Test_0001
      Test_0001 Test_0001
    • Gość: fan myie2.com Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! IP: *.localdomain / 24.70.180.* 22.06.04, 13:11
      testowego:
      Test_0004 Test_0004 Test_0004 Test_0004 Test_0004 Test_0004 Test_0004 Test_0004
      Test_0004 Test_0004
    • Gość: fan myie2.com6 Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! IP: *.gazeta.pl / *.ptr.primarydns.com 22.06.04, 13:12
      testowego:
      Test_0006 Test_0006 Test_0006 Test_0006 Test_0006 Test_0006 Test_0006 Test_0006
      Test_0006 Test_0006
    • Gość: fan myie2.com Re: Test na najszybszą przeglądarkę!!8 IP: *.seacoastsecurity.com / *.mint.adelphia.net 22.06.04, 13:14
      testowego:
      Test_0008 Test_0008 Test_0008 Test_0008 Test_0008 Test_0008 Test_0008 Test_0008
      Test_0008 Test_0008
    • Gość: fan myie2.com Re: Test na najszybszą przeglądarkę!!11 IP: 83.168.96.* 22.06.04, 13:17
      Musze znalezc jakies szybsze proxies
    • gray no i po co to komu? [n/t] 22.06.04, 13:32

• Gość: kell Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! IP: *.udn.pl 22.06.04, 13:46
      a ja nie uzywam proxy (bo i po co mialbym) i jakos mi ten test wisi. zajrzyj do
      testow renderowania strony, takiej bardziej skomplikowanej, z css1 i 2, xhtml itd.
      uups, zapomnialem, silnik renderujacy na ktorym opiera sie myie jest tak
      przestarzaly, ze wiekszosc tych testow nie ma sensu;)

ps. slashdot podal newsa, ze malomiekki rozpoczyna prace (po raz pierwszy od
      2001 roku) nad msie. czyzby ktos zrozumial jak przestarzaly i niekonkurencyjny
      zaczyna byc ich produkt?
      • Gość: ja Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! IP: 82.139.13.* 22.06.04, 14:15
        > zajrzyj do
        > testow renderowania strony, takiej bardziej skomplikowanej, z css1 i 2, xhtml
        W takich testach to MSIE odpada na pierwszych metrach:)
    • Gość: BeMBeN Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! IP: *.icpnet.pl 22.06.04, 14:12
      > Zapraszam wszystkie najszybsze przeglądarki świata na test szybkości
      > połączeń przez proxies. I ilości zmian proxies w ciągu 1-ej minuty.
      jakos nie widze sensu tego testu, chyba ze to test kto szybciej klika
      • gray Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! 22.06.04, 14:20

oraz kto ma szybsze łącze i lepszą trasę do danego serwera proxy :)
        • Gość: BeMBeN Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! IP: *.icpnet.pl 22.06.04, 14:36
          > oraz kto ma szybsze łącze i lepszą trasę do danego serwera proxy :)
          nie, teraz dochodze do wniosku ze jest to test na programowanie, trzeba napisac skrypt ktory wysle post, zmieni proxy, wysle post, zmieni proxy... ;-)
          • broch Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! 22.06.04, 14:47
            chyba ze:
            1. proxy jest down
            2. proksy jest wolny
            3. proksy jest prywatny i pozwala na otwieranie pierwszej strony ale nie pozwala
            na uruchamianie linkow
            4. i wiele innych przyczyn

Jeden z bardziej naiwnych pomyslow tutaj, na forum. Co to ma wspolnego z
            szybkoscia czegokolwiek?
    • Gość: pollak Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 14:51
      W parę minut można sobie coś takakiego napisać. Kwestia tylko wybrania sobie
      listy działających i w miarę szybkich serwerów proxy (najlepiej gdzieś ok.
      tysiąca).
    • Gość: Reader Jak dzieci. IP: *.mci.co.uk 22.06.04, 14:58
      Moze ktos laskawie mnie ciemniaka (chyba) oswieci:

1) Co da mi szybsze o 3 sec. wyrenderowanie strony jesli i tak musze poswiecic
      np. 5 minut na jej przeczytanie? Pomijam jeszcze proces analizowania (przez
      niektorych) czytanego tekstu.

2) Przeladarka nie ma wplywu na tresc wiec co za roznica czy czytam posty w
      Mozilli czy IE? (bez tekstow o bezpieczenstwie prosze) - chyba, ze nie o tresc
      chodzi a o forme.

3) Czy (bioraca pod uwage liczbe postow dotyczacych wyzszosci jednego softu nad
      drugim, czy procesora firmy X and Y) korzystanie z komputera jest sztuka dla
      sztuki? Czy jednak w okreslonym celu? (zdobycie wiedzy, rozrywka, ew. praca)

• broch Re: Jak dzieci. 22.06.04, 16:29
        Gość portalu: Reader napisał(a):

> Moze ktos laskawie mnie ciemniaka (chyba) oswieci:
        >
        > 1) Co da mi szybsze o 3 sec. wyrenderowanie strony jesli i tak musze poswiecic
        > np. 5 minut na jej przeczytanie? Pomijam jeszcze proces analizowania (przez
        > niektorych) czytanego tekstu.
        >
        > 2) Przeladarka nie ma wplywu na tresc wiec co za roznica czy czytam posty w
        > Mozilli czy IE? (bez tekstow o bezpieczenstwie prosze) - chyba, ze nie o tresc
        > chodzi a o forme.

Ma wplyw kolego: tylko IE obsluguje ActiveX to znaczy ze na niektore strony po
        prostu sie nie dostaniesz uzywajac czegos innego. Osobiscie mam szczesice i
        zadna ze ston ktore odwiedzam zawodowo nie uzywa ActiveX, ale jesli tak sie
        trafi to bede zmuszony do uzywania IE

> 3) Czy (bioraca pod uwage liczbe postow dotyczacych wyzszosci jednego softu nad
        > drugim, czy procesora firmy X and Y) korzystanie z komputera jest sztuka dla
        > sztuki? Czy jednak w okreslonym celu? (zdobycie wiedzy, rozrywka, ew. praca)
        >
        Ilosc postow proszacych o pomoc w zwiazku z problemami jakie sa nastepstwem
        uzywania IE swiadczy o tym ze dla niektorych korzystanie z komputera to jest
        sztuka dla sztuki: wiecej czasu poswiecaja na "naprawianie" skutkow uzywania
        IE/windows niz na faktyczne wykorzystanie zalet internetu.
        • Gość: kell Re: Jak dzieci. IP: *.udn.pl 22.06.04, 16:37
          > Ma wplyw kolego: tylko IE obsluguje ActiveX to znaczy ze na niektore strony po
          > prostu sie nie dostaniesz uzywajac czegos innego. Osobiscie mam szczesice i
          > zadna ze ston ktore odwiedzam zawodowo nie uzywa ActiveX, ale jesli tak sie
          > trafi to bede zmuszony do uzywania IE

Wspolczuje. Jednak od ponad 7miu lat korzystania z www, nie spotkalem sie z
          sytuacja w ktorej bylbym zmuszony do korzystania z activex (btw. zainstaluj
          plugin activex do mozilli i bedzie po krzyku).
          • broch Re: Jak dzieci. 22.06.04, 18:12
            Cytujac za mozilla.org:
            "This plugin can be configured to download and install ActiveX controls, which
            can be a security risk."
            Jaka wiec roznica czy to IE czy mozilla jesli ryzyko jest zwiazane z obecnoscia
            ActiveX? Troche paranoja instalowac ActiveX jesli wlasnie po to uzywa sie innej
            przegladarki aby nie bylo problemow z bezpieczenstwem.
            oraz
            "Only install versions of the ActiveX Plugin that are specifically intended for
            your browser version. If you install a version that is not specifically intended
            for your browser, you will have problems."
            Nie ma referencji do mozilla 1.7
            ani Firefox 0.9
            Masz jakies nowosci na ten temat?

A czego wspolczujesz? Nie mam potrzeby uzywania IE.
        • Gość: Reader Pytam IP: *.mci.co.uk 23.06.04, 08:24
          bo sam nigdy nie mialem problemow - czy to z IE czy z FireFox'em. Moze za malo
          "serfuje"?

Poza tym domsylam sie, ze gdy wchodzi sie na "TE" ;-) strony to zawsze mozna cos
          zlapac. Tak jak i gdy korzysta sie z TYCH uslug... ;-)
      • Gość: kell Re: Jak dzieci. IP: *.udn.pl 22.06.04, 16:31
        3) Czy (bioraca pod uwage liczbe postow dotyczacych wyzszosci jednego softu nad
        drugim, czy procesora firmy X and Y) korzystanie z komputera jest sztuka dla
        sztuki? Czy jednak w okreslonym celu? (zdobycie wiedzy, rozrywka, ew. praca)

Gorzej gdy pracujesz, stworzyles aplikacje ktora zapisuje do xml, po czym przy
        uzyciu xsl konwertujesz ja do html by sie przekonac, ze sa przegladarki, ktore
        nie potrafia jej wyswietlic, mimo, ze twoja strona przechodzi bez problemow np
        przez validator.w3.org ;)
      • oo Re: Jak dzieci. 23.06.04, 09:09
        > 1) Co da mi szybsze o 3 sec. wyrenderowanie strony jesli i tak musze poswiecic
        > np. 5 minut na jej przeczytanie? Pomijam jeszcze proces analizowania (przez
        > niektorych) czytanego tekstu.

Dla mnie każda sekunda gapienia się w pusty ekran jest uciążliwa. A IE celuje w pokazywaniu pustego ekranu przez 10 i więcej sekund.

Poza tym policz sobie ile stron dziennie odwiedzasz, ile razy je odświerzasz, ile razy sprawdzasz pocztę itd. Dla kogoś, kto dużo korzysta z Internetu może to oznaczać w sumie nawet 20 minut dziennie gapienia się w biały ekran IE.
    • jaku6ek Re: Test na najszybszą przeglądarkę!! 22.06.04, 19:34
      Po co to komu i tak każdy wie że firefox 0.9pl jest najszybszy
      www.firefox.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka