Dodaj do ulubionych

Porada.. Dobry netbook w atrakcyjnej cenie.

IP: *.wyszkow.fuz.pl 26.07.12, 16:45
witam! Potrzebuję porady w sprawie kupna netbooka. chciałbym nabyć jakiś dobry sprzęt, max za 1500 zł, z 10 calowym ekranem. Asus, Acer? co innego? czekam na pomoc.
Obserwuj wątek
    • qqbek Oksymoron. 26.07.12, 17:40
      Zwrot "dobry netbook" to oksymoron.

Odłóż trochę więcej grosza i kup sobie jakiegoś ultrabooka.
      • Gość: wojtek Re: Oksymoron. IP: *.wyszkow.fuz.pl 26.07.12, 17:57
        na ultrabooka mnie nie stać, a czas mnie nagli.
      • jureek Re: Oksymoron. 02.08.12, 09:04
        qqbek napisał:

> Zwrot "dobry netbook" to oksymoron.

Dlaczego? Często w podróżach korzystam z netbooka i jest on dużo poręczniejszy od ultrabooka, no i ma wszystko, czego potrzebuję.
        Jura
      • Gość: o w morde Re: Oksymoron. IP: *.c194.msk.pl 05.08.12, 05:25
        qqbek napisał:

> Zwrot "dobry netbook" to oksymoron.

madry qqbek tez
    • wariant_b Re: Porada.. Dobry netbook w atrakcyjnej cenie. 26.07.12, 20:29
      Jeśli nie zależy ci szczególnie na rozmiarze 10", rozdzielczości 1024x600 i ogólnie
      maksymalnej mobilności to sugeruję netbooka 11,6" z normalną rozdzielczością.

Warto również przejrzeć oferty notebooków i tabletów poleasingowych - w tej cenie
      można znaleźć naprawdę dobre modele o wydajności lepszej od netbooka.
    • Gość: a Re: Porada.. Dobry netbook w atrakcyjnej cenie. IP: *.warszawa.mm.pl 26.07.12, 20:50
      Kup sobie asusa z matowym ekranem. To bardzo dobre sprzęty.
      • Gość: jur Re: Porada.. Dobry netbook w atrakcyjnej cenie. IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 22:15
        ja mam juz 2 lata Lenovo 10" z modemem i jestem bardzo zadowolony. Zadnej awarii, bateria jak należy, Win XP, same zalety. Jest super i ten osobny przycisk do przywracania systemu ! jednak teraz kupiłbym na pewno z wiekszym ekranem, więc jeżeli można ci radzic zastanów się 2 razy nad ekranem. Przecież są zgrabne 12, 11, a to juz zupełnie co innego.
        • wariant_b Re: Porada.. Dobry netbook w atrakcyjnej cenie. 26.07.12, 22:34
          12/13-tka biznesowa byłaby moim zdaniem najlepsza, ale w tej kategorii nie ma taniego,
          nowego sprzętu. Ale są tanie poleasingowe DELL-e, Lenovo, HP czy Toshiby Portage.
          Czyli dawna generacja ultraprzenośnych laptopów wyższej klasy. Około czteroletnich.
          Ale pewnie przeżyją współczesne netbooki, bo solidniejsza konstrukcja.
          Niestety trochę cięższe, a i baterię pewnie trzeba będzie kupić nową.

Zostają 11.6" - a tu jest spory wybór.
          • Gość: wojtek Re: Porada.. Dobry netbook w atrakcyjnej cenie. IP: *.wyszkow.fuz.pl 27.07.12, 12:06
            no to skoro "11", to jaki polecilibyście.. chodzi mi o markę..
          • Gość: wojtek Re: Porada.. Dobry netbook w atrakcyjnej cenie. IP: *.wyszkow.fuz.pl 27.07.12, 12:39
            A co myślicie o tym ?
            allegro.pl/jedyny-bialy-asus-eee-pc-1225c-atom-2gb-320gb-hdmi-i2488968501.html
            • wariant_b Re: Porada.. Dobry netbook w atrakcyjnej cenie. 27.07.12, 16:30
              Gość portalu: wojtek napisał(a):
              > A co myślicie o tym ?

Wprawdzie ten Atom jest całkiem wydajny i bardzo oszczędny, ale przypatrz
              się również modelom z AMD E-450 i C-60. Miewają USB 3.0 i działają na nich
              także 64-bitowe wersje Windows. Oprócz Asusa przepatrz również MSI.
              • Gość: wojtek Re: Porada.. Dobry netbook w atrakcyjnej cenie. IP: *.wyszkow.fuz.pl 27.07.12, 17:10
                lepszy to pojęcie względne,ale ten MSI jest lepszy od Asusa z poprzedniego posta?Czas pracy baterii chyba jest krótszy ...allegro.pl/msi-wind-u270-e450-3gb-320gb-radeon-1-3kg-7h-etui-i2500084876.html
                • wariant_b Re: Porada.. Dobry netbook w atrakcyjnej cenie. 27.07.12, 17:36
                  Czas pracy na baterii musi być krótszy - bo i bateria nieco słabsza,
                  i procesor bardziej prądożerny. E-450 żre w porywach do 18W, Atom 3.5W
                  (ale grafikę trzeba w tym przypadku doliczyć ekstra).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka