Dodaj do ulubionych

Mały problem z siecią domowa

IP: *.tosa.pl 18.10.12, 19:55
czesc
mam maly problemik: kupuje niedlugo tv z mozliwoscia podlaczenia tv - gniazdo lan, nie ma wbudowanego wifi, mozna dokupic adapter, ale to sie za bardzo nie oplaca, jak podpiac tv pod ruter, ktory mam w innym pokoju
ale zeby nie ciagnac kabla
jak to rozdzielic
potrzebowalbym cos cos polaczy sie z ruterem przez wifi a nastepnie to podlacze przez lan do tv
czy jak kupie drugi ruter i ustawie go jako klient to rozwiaze moj problem?
licze, ze cos mi doradzicie;)
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: Mały problem z siecią domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.12, 20:17
      Zechcesz wyjaśnić, dlaczego zakup tzw. adaptera się nie opłaca, a kupno drugiego routera już tak ?

Jeśli jednak uznasz, że zakup kolejnego routera jest bardziej opłacalny, to jeśli ten router będzie miał możliwość pracy jako klient, to oczywiście takie rozwiązanie będzie pracowało poprawnie.
      • Gość: Mak Re: Mały problem z siecią domowa IP: *.tosa.pl 18.10.12, 20:31
        koszt takiego adaptera to ok.200 zl, a mam nadzieje znalezc jaki ruter z funkcja AP client za ok. 100?
        • Gość: lajosz Re: Mały problem z siecią domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.12, 21:02
          W takim razie kupować router z ZP mode i po problemie.
        • Gość: lajosz Re: Mały problem z siecią domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.12, 21:03
          W takim razie kupować router z AP mode i po problemie.
          • Gość: MAK Re: Mały problem z siecią domowa IP: *.tosa.pl 18.10.12, 22:14
            Jaki polecasz do 100 zł i mniej tym lepiej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka