harkany 04.01.13, 11:12 Czy Ip jest stale ? bo od kilku dni mam zmienne raz 77........a raz 217.........moze ktos to wytlumaczyc.Dziekuje. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wariant_b Re: Moje IP 04.01.13, 12:23 Jeśli płacisz za stałe IP a masz zmienne, to reklamuj u dostawcy. Jeśli nie płacisz - to czemu wymagasz? Link Zgłoś
harkany Re: Moje IP 04.01.13, 12:36 place za internet ,czy osobno musze placic za stale IP ? Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Moje IP IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.13, 12:56 zapoznaj się z ofertą Twojego dostawcy internetu. Link Zgłoś
wariant_b Re: Moje IP 04.01.13, 13:44 harkany napisał: > place za internet ,czy osobno musze placic za stale IP ? Z reguły tak. Posiadanie stałego adresu umożliwia wystawienie własnych serwerów usług internetowych z zapewnieniem ciągłego dostępu. Zwykle powoduje to konieczność wydzielenia odrębnej podsieci routowalnej (w minimalnym przypadku czteroadresowej). Stałe adresy przydzielane są zatem zwykle klientom biznesowym posiadającym własne serwery czy to do www, poczty czy pracy zdalnej. Wielkość puli adresowej jest zależna od potrzeb i oczywiście płatna. Klienci domowi mogą korzystać z dynamicznych serwerów nazw DDNS, albo wykupić stały adres IP, który w ich przypadku może oznaczać jedynie jeden stały adres IP dla routera i konieczność remapowania portów dla własnych serwisów na routerze. Niektóre usługi sieciowe dzięki serwerom pośredniczącym pozwalają się łączyć z komputerami o adresach przydzielanym dynamicznie i stały adres nie jest konieczny. Część dostawców ma stałe adresy IP w cennikach, część nie oferuje stałych adresów. I w drugą stronę - niektórzy dostawcy mogą przydzielić stały adres bez dodatkowych opłat - formalnie jest to tylko wpis stałej dzierżawy DHCP dla konkretnego urządzenia, w tym przypadku routera. Nadto aktywne połączenia mogą powodować, że zmiana adresu IP nie wystąpi i wykorzystywane łącze zachowuje się tak, jakby miało stały adres do czasu wyłączenia routera lub dłuższej przerwy w transmisji. Link Zgłoś
harkany Re: Moje IP 04.01.13, 15:54 Internet mam z 1&1 zadzwonilem do nich i sprawa sie wyjasnila .....mam staly IP ale przez ten okres czasu (b.krótko) byl jakis blad tech.przeprosili i za nastepny m-c zaplace mniej z tego powodu. Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Pzdr Link Zgłoś
wariant_b Re: Moje IP 04.01.13, 16:22 Aż z ciekawości zapytam, gdzie 1&1 dostarcza internet. Na swojej stronie webowej chwalą się tylko hostingiem. Link Zgłoś
Gość: stake ip Re: Moje IP IP: *.guilhem.org 20.01.13, 00:04 z moje ip wynika że mam stałe IP i wcale nie płacę dodatkowo Link Zgłoś
Gość: o w morde Re: Moje IP IP: *.c194.msk.pl 20.01.13, 06:22 Gość portalu: stake ip napisał(a): > z moje ip wynika że mam stałe IP i wcale nie p > łacę dodatkowo bo to pewnie IP sieci lokalnej do ktorej jestes podlaczony a nie "prywatne" zewnetrzne IP tylko twojego komputera wszyscy tu myla "stale" IP z zewnetrznym IP komputera (nie sieci wewnetrznej) Link Zgłoś