Dodaj do ulubionych

Jak odzyskac programy- xp

09.01.13, 18:21
Przed swietami siadl mi program XP komputera,byla jedynie mozliwosc pelnej instalacji albo reperacji i wybralem reperacje tzn instalacje nakladkowa.Wszystko przebieglo bez zgrzytow ale mi za to poznikalo kilka programow jak SP2,SP3,avira,mozilla,sporo filmow oraz cale archiwum pisanych stron wraz fotografiami i grafikami.Pozniej zainstalowalem bez problemu mozille,SP3,avire,itd i stwierdzilem ze,na twardym dysku pozostalo mi jedynie 6,8 Gb wolnego miejsca na 40 Gb,dziwne bo przedtem mialem na twardym dysku zajete niecale 22 Gb a aktualnie raptem 33 Gb-cud sie stal.Doszlem do wniosku,ze napewno na twardym dysku wszysko pozostalo ale nie mam pojecia jak to odzyskac i czy wogole istnieje taka mozliwosc.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Jak odzyskac programy- xp 09.01.13, 18:28
      Ściągnij sobie jakiś ludzki menedżer plików i przeszukaj dysk.
      Powinny zostać dane po poprzednich użytkownikach.
    • Gość: Kolobos Re: Jak odzyskac programy- xp IP: *.zask.pl 09.01.13, 18:29
      Mozna odzyskac, instalacja nakladkowa nie usuwa plikow uzytkownika.
      Zobacz czy masz swoje stare konto w C:\Documents and Settings jak jest to zgraj z niej potrzebne pliki.
    • wariant_b Re: Jak odzyskac programy- xp 09.01.13, 18:52
      A jak opanujesz sytuację i odzyskasz wszystko co potrzebne - pomyśl o normalnej,
      pełnej instalacji - wydaje się, że tych śmieci zostało na dysku jakby za dużo
      i szybciej będzie (zapewne) posadzić system on nowa niż posprzątać.
      • labadine Re: Jak odzyskac programy- xp 10.01.13, 08:33
        Przed chwila wszystko odzyskalem,wszystkim dziekuje serdecznie za porady i musze przyznac ze,dzieki temu forum zycie potrafi byc znosniejsze,pozrowienia.
        • wariant_b Re: Jak odzyskac programy- xp 10.01.13, 09:51
          A ja spróbuję zaspokoić ciekawość:

czy udało się ustalić, skąd się wzięła ta dodatkowa zajętość dysku?
          Przy nadistalowywaniu XP nie są zachowywane kopie podstawowych
          kartotek systemowych, jak w przypadku Windows 7 i zajętość dysku
          nie powinna się radykalnie zwiększyć. Większość poprzednio
          zainstalowanych programów również powinna działać, w tym niektóre
          wirusy i inny śmieć - więc w Win7 MS zrezygnował z opcji naprawy.
          • labadine Re: Jak odzyskac programy- xp 19.01.13, 11:47
            Nie mam pojecia,skad sie wziela dodatkowa zajetosc dysku,pytalem sie o to znajomego informatyka i on mi powiedzial ze,jest juz czas abym zmienil komputer albo do starego wsadzil nowy twardy dysk.Narazie komputer dobrze chodzi,byc moze troszeczke wolniej ale jak na moje potrzeby wystarczy w zupelnosci.Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka