Dodaj do ulubionych

jak z tym kluczem do instalacji?

IP: 62.29.134.* 19.07.04, 11:16
Chodzi o KOD ktory sie wpisuje.Mam plyte od znajomego ma tez kod(klucz)
niezbedny dla instalacji ale jest jeden problem, ten klucz nie pasuje ale
jest
na 100% prawidlowy.Jest wiecej niz 25 cyfr(w pomocy XP jest napisane ze ma
byc
25cyfr)sa liczby odzielone "-"ale czasami jest ich wiecej niz 5(a zmiesci sie
tylko 5cyfr)o co tu chodzi.A wlasciciel plyty jest na wakacjach:)
Obserwuj wątek
    • gray nijak 19.07.04, 11:25

AFAIR licencja windowsa XP nie przewiduje pożyczania kolegom. jeżeli chcesz coś
      ukraść to załatwiaj to prywatnie a nie na publicznym forum wciągając w to osoby
      trzecie.
      • Gość: on Re: nijak IP: 62.29.134.* 19.07.04, 12:52
        Jestes smieszny!Gratuluje uczciwości oraz "pożadnego męża" Twojej zonie.haha
        • gray Re: nijak 19.07.04, 13:36
          Gość portalu: on napisał(a):

> Jestes smieszny!

jestem śmiertelnie poważny.

to, że nie zdajesz sobie sprawy, z tego że kradniesz lub ewentualnie nie
          interesuje cię to nie oznacza, że to co robisz nazywa się inaczej. mogę ci
          powiedzieć jeszcze zabawniejszą rzecz - ja również ukradłem sporo programów ale
          nigdy nie poniżyłem się do tego stopnia aby publicznie prosić o pomoc w kradzieży.

> Gratuluje uczciwości oraz "pożadnego męża" Twojej zonie.haha

jeszcze nie posiadam.

myślę, że sprawa powinna być w tym momencie zakończona - chcesz kraść? kradnij
          na własną rękę i na własne konto.

EOT.
          • Gość: fan myie2.com Re: nijak IP: *.espol.com.pl 19.07.04, 14:00
            Trudno przyznać tu komukolwiek rację. Powód: każde zapytanie w sieci na
            jakimkolwiek forum, nawet najbardziej zakamuflowanym - mażna nazwać forum
            PUBLICZNYM. Pytanie o serial do Windowsa jest rzeczywiście trywialne. Ale...
            nieraz szuka się czegoś, czego prawie nikt nie ma lub nie wie. I co wtedy?.
            Listy pisać?
            EOT-cik
            • gray Re: nijak 19.07.04, 14:07
              Gość portalu: fan myie2.com napisał(a):

> Trudno przyznać tu komukolwiek rację. Powód: każde zapytanie w sieci na
              > jakimkolwiek forum, nawet najbardziej zakamuflowanym - mażna nazwać forum
              > PUBLICZNYM.

są fora prywatne. nawet w portalu gazeta.pl.

> Pytanie o serial do Windowsa jest rzeczywiście trywialne. Ale...
              > nieraz szuka się czegoś, czego prawie nikt nie ma lub nie wie. I co wtedy?.
              > Listy pisać?

a czy pytanie o serial do komercyjnego programu, którego prawie nikt nie ma lub
              nie wie nie jest taką samą prośbą skierowaną do obcych osób o pomoc przy
              kradzieży jak pytanie o serial windowsa? dla mnie to ta sama kategoria.

> EOT-cik

i słusznie.
              • eressea Re: nijak 19.07.04, 14:21
                No to ja jeszcze się dopiszę ;-)))

Do autora wątku: na forum nie ma jeszcze moderatora, ale jeśli się pojawi dzięki
                działaniom niebios ;-) to wątki takie jak ten prawdopodobnie będa trafiać na
                Oślą ławke, niestety :P
                • gray Re: nijak 19.07.04, 14:29

z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że pojawi się już niebawem.
                  • eressea Re: nijak 19.07.04, 14:34
                    gray napisał:

> z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że pojawi się już niebawem.

Też mnie doszly takie plotki, więc mozemy spać spokojnie.
                    • gray Re: nijak 19.07.04, 14:50

żadne spać! zaraz biegnę na shreka 2! i nawet do kina za 15pln a nie na divxa za
                      3 godziny czekania - nie ma to jak wielki ekran (i pusta sala w poniedziałek :D)

pzdr.
                      • eressea Re: nijak 19.07.04, 14:54
                        gray napisał:

> żadne spać! zaraz biegnę na shreka 2! i nawet do kina za 15pln a nie na divxa
                        za 3 godziny czekania - nie ma to jak wielki ekran (i pusta sala w poniedziałek :D

Ja już byłam :-))) Fajne, nie zapomnij zostać w kinie po końcowych napisach!
                        • gray Re: nijak 19.07.04, 14:56
                          eressea napisała:

> Ja już byłam :-))) Fajne, nie zapomnij zostać w kinie po końcowych napisach!

dzięki za podpowiedź ;)
                          • Gość: piecyk gazowy Re: nijak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 15:00
                            A ja niedawno byłem na "Pojutrze". Takie sobie... ;-)
                      • maciej-d Do gray 19.07.04, 15:20
                        gray napisał:

> nawet do kina za 15pln a nie na divxa z
                        >
                        > 3 godziny czekania - nie ma to jak wielki ekran (i pusta sala w poniedziałek :D
                        >
                        Z TEGO POSTA WYNIKA, ŻE OGLĄDASZ NA KOMPIE FILMY W DIVX. PS. JAKA JEST RÓZNICA
                        MIEDZY "OKRADANIEM" BILLA A "OKRADANIEM" WYTWÓRNI FILMYCH. ?!?! PS. SAM OGLADAM
                        FILMY W DIVX (ORAZ CHODZE DO KINA)
                        • eressea Re: Do gray 19.07.04, 23:17
                          piecyk gazowy napisał:

> A ja niedawno byłem na "Pojutrze". Takie sobie... ;-)

Z opisu, który czytałam rzeczywiscie film nie wygląda na ciekawy.
                          Natomiast niedługo ma być "Terminal" i ten może będzie już coś warty ;-)))

maciej-d napisał:

> JAKA JEST RÓZNICA
                          > MIEDZY "OKRADANIEM" BILLA A "OKRADANIEM" WYTWÓRNI FILMYCH. ?!?!

W wątku nie chodzi o samo okradanie, ale o mieszanie w to innych ludzi.
                          • maciej-d Re: do eressea 19.07.04, 23:40
                            No tak, ale ogólnie na forum komputery uważacie urzytkowników windowsa którzy
                            nie mają na niego faktury za złodzieji. Rozumiem, że można tak nazywać ludzi,
                            którzy np. piracą gre za 50zł, ale nie osoby które nie mają 450zł (wersja oem)
                            na windowsa. Mówie to w ogólnym znaczeniu, bo ja może bym wydłubał te 450zł (i
                            wydłubie jak bedzie Longhorn) ale jest naprawde wiele osób które kupują komputer
                            za 1500zł na raty. Sam nie jestem świety*, ale nikogo nie nazywał złodziejem.
                            *Gdyby nie liczyć spraw związanych z własnością intelektualną, nigdy niczego nie
                            ukradłem, niczego, nawet gumy orbit za 30gr.
                            • eressea Re: do eressea 20.07.04, 00:18
                              maciej-d napisał:

> No tak, ale ogólnie na forum komputery uważacie urzytkowników windowsa którzy
                              > nie mają na niego faktury za złodzieji.

Nie wiem czy kiedyś tak kogoś na tym forum nazwałam, nie przypominam sobie. A co
                              uważam - to moja osobista sprawa. Nigdy nie twierdziałam, że ja jestem święta (i
                              gray też o sobie tak nie pisał). Ale też _nigdy_ nie poprosiłam nikogo
                              publicznie o nielegalny program, film, crack.

> Mówie to w ogólnym znaczeniu, bo ja może bym wydłubał te 450zł (i
                              > wydłubie jak bedzie Longhorn) ale jest naprawde wiele osób które kupują
                              > komputer za 1500zł na raty.

A zgadnij jak ja kupowałam komputer? On do tej pory nie jest spłacony. Windows
                              tez był na raty, 80zł miesięcznie o ile dobrze pamiętam.

Nie obchodzi mnie czy ktoś ma legalny soft czy nie, legalnego windowsa to
                              trudno dzisiaj znaleźć u kogoś. I nie nazwę Ciebie złodziejem, podobnie jak nie
                              będę tak myslała o większości moich znajomych.

Problem w wątkach których autorzy nie mają wstydu i jawnie proszą o pomoc w
                              kradzieży. I o tym jest tu mowa.
                              • Gość: JP Re: do eressea IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 20.07.04, 04:26
                                A jak sie nazywa w j.polskim czlowiek ktory kradnie?
                                Nie nazywanie czegos po imieniu jest tutaj jak widac w dobrym tonie?
                                Osobiscie uwazam, ze zlodziejem jest ten kto kradnie 450zl jak i ten ktory
                                kradnie 45zl. No moze jeden jest grubszy a drugi drobniejszy.
                                Uwazam takze, ze nawet zlodziej moze nazwac kogos innego zlodziejem. Jezeli
                                tylko jest to prawda.
                                Pojecie zlodzieja w Polsce jak widac jest wzgledne. Zalezne jest od tego kogo
                                sie okrada, jak okrada lub na ile okrada. Nawet jak widac tutaj, zlodziej w
                                Polsce moze byc przez ogol spoleczenstwa usprawiedliwiony i tolerowany.
                                Najczestrzym usprawiedliwieniem zlodzieja w Polsce jest to ze niema za co
                                kupic. A jak nie masz za co kupic to mozesz ukrasc. To jest OK.
                                Drugi argument, wydawalo by sie nie do podwazenia to jest stwierdzenie "wszyscy
                                tak robia". No jak wszyscy kradna to znaczy ze wolno krasc.
                                Nie wiem tylko czy prawo Polskie tez tak stanowi.

Ciagle szokuje mnie jak ktos pisze ze w Polsce to malo kto ma legalnego
                                Windowsa. Wierze, ze to nie prawda.
                                • eressea Re: do eressea 20.07.04, 13:09
                                  JP napisał:

> Ciagle szokuje mnie jak ktos pisze ze w Polsce to malo kto ma legalnego
                                  > Windowsa. Wierze, ze to nie prawda.

Wiara wiarą, fakty faktami. Ja mówię o tym co widzę. Mam trochę znajomych, raz
                                  widziałam u jednego z nich legalnego windowsa.

U nas panuje inna mentalność, ludzie mają pieniądze na soft ale nie kupią bo
                                  można mieć za darmo. Po co przepłacać?
                                  Niektórzy nawet nie wiedzą, że to co mają na kompie jest nielegalne. Kupują
                                  komputer więc spodziewają się, że na nim będą juz podstawowe narzędzia do pracy.

Słuchałeś tą rozmowę, którą kilka dni temu zamieścił na forum gray?
                                  Polecam, pokaże Ci jak u nas kupuje się oprogramowanie.
                          • Gość: piecyk gazowy Re: Do gray IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 23:58
                            eressea napisała:

> piecyk gazowy napisał:
                            >
                            > > A ja niedawno byłem na "Pojutrze". Takie sobie... ;-)
                            >
                            > Z opisu, który czytałam rzeczywiscie film nie wygląda na ciekawy.

No, ale np. memu bratu bardzo się podobał. :-)
                        • gray Re: Do macieja 19.07.04, 23:55

czy widziałeś na forum pytanie typu "skąd mam ściągnąć film *" mojego autorstwa?

ps. naprawić ci caps lock?
                          • maciej-d Re: nie musisz 20.07.04, 00:37
                            9 letnia siotra nauczyła mnie wyłaczać. Jade dzisiaj nad morze odpoczne sobie,
                            zapomne o caps lokach, licencjach, wirusach, telekomunikacji polskiej. Pozdrawiam
          • Gość: on Re: nijak IP: 62.29.134.* 19.07.04, 14:18
            Róznica - "kradlem ale nie prosilem o pomoc".Ciezko mi to zrozumiec, mogles
            powiedziec ze nigdy nie kradles , mialbym wtedy jakies wyrzuty sumienia jezeli
            wogole mozna o nich mowic w tym przypadku.Z jednym masz tylko racje koniec
            tematu nie ma o czym mowic.
    • Gość: rohan Re: jak z tym kluczem do instalacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 16:39
      Słyszałem już o takiej sytuacji,dawno temu.
      Jeszcze przed handlową premierą XP.
      Tyle,że dotyczyła pirackiej kopii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka