Dodaj do ulubionych

Adbloc Plus i konto na Onet.pl

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.02.13, 16:45
Mam konto pocztowe na Onecie. Od dłuższego czasu podczas logowania czerwoną czcionką kazali usunąć Adbloc Plus z oczywistym skutkiem. Wczoraj zablokowali możliwość logowania do czasu odblokowania wszystkich filtrów . W pomocy pokazują zrzutem ekranu jak to zrobić ale mimo, że mam najnowszą wersję tego dodatku 2.2.3 żadne ich rady nie skutkują ani nie mogę dojść do "ustawień" jak oni to pokazują : pomoc.onet.pl/46,4214,faq_serwis.html
Odptaszkowałam filtry dot. onet.pl ale bezskutecznie. Czy robię jakiś błąd czy tylko pozostaje mi usunąć dodatek by zadowolić ich i ponownie go zainstalować ? Mam Fx 10.0.12

Dzięki za rady ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: Adbloc Plus i konto na Onet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 16:56
      A czy nie lepiej zainstalować sobie jakiegoś klienta poczty ?

Albo wywalić tego Adbloc-a i zainstalować dodatek "NoScript".
      Firefoxa też lepiej mieć najnowszego, czyli 19.0
    • Gość: Phi Re: Adbloc Plus i konto na Onet.pl IP: 212.76.60.* 02.03.13, 14:03
      Nie trzeba nic odinstalować. Wejdź sobie na stronę logowania do poczty. Klikasz na pasku dodatków (to na dole) ikonkę Adblocka. Otwierasz i zaznaczasz "wyłącz blokowanie na konto Onet" i powinno zadziałać.
      • Gość: anja Re: Adbloc Plus i konto na Onet.pl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.03.13, 14:30
        Jak widzę - pośpieszyłam się .Już wczoraj wpierw wybrałam opcję "wyłącz" ale nadal blokował :(
        Zdeterminowana za radą kolegi po prostu go usunęłam . Nie wierzyłam oczom ale nadal blokował a mino restartu Fx jest bez zmian :((
        W nocy sobie pomyślałam, że może wcześniej powinnam wybrać opcję " wyłącz wszystkie filtry" ale teraz już go nie mam i nie wiem co mam zrobić :(
        Sprawdzałam nawet zalogować się wybierając zamiast Fx - IE ale bez zmian.
        Nie chce klienta poczty bo nie chcę zaśmiecać dysku tonami spamu i podobno konta na portalach są bezpieczniejsze i bywa, że niekiedy loguję się nie na swoim komputerze
        Dostęp do tego adresu @ jest dla mnie ważny...
        • Gość: lajosz Re: Adbloc Plus i konto na Onet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.13, 15:02
          Gość portalu: anja napisał(a):
          "Nie chce klienta poczty bo nie chcę zaśmiecać dysku tonami spamu i podobno konta na portalach są bezpieczniejsze i bywa, że niekiedy loguję się nie na swoim komputerze
          Dostęp do tego adresu @ jest dla mnie ważny..."

Jeśli dostajesz tony spamu, to zapewne dlatego, że używasz własnego adresu mailowego do rejestrowania się gdzie popadnie.
          Ja mam zwykłego Outlook Express-a i owszem, dostaję spam, ale tylko dlatego, że konta (na WP i Onet) mam darmowe, więc co-nieco spamu jest, ale dziennie nie więcej niż 4-5, więc jaki kłopot po prostu to zaznaczać i usuwać ?

Natomiast do rejestracji gdziekolwiek, używa się maili tymczasowych i po sprawie, czyli tony spamu wylądują gdzieś w kosmosie, a nie na Twoim kompie.

Poza tym, czasami zdarza się, że nie można się zalogować na pocztę (na jakimkolwiek portalu) bo po prostu serwer jest przeciążany, trwa konserwacja serwera lub zarządzający serwerami poczty coś tam usprawniają i dlatego przez czas jakiś nie będzie można się zalogować.

Natomiast w ogóle nie rozumiem kłopotu z logowaniem się na innym (nie swoim) kompie.
          Przecież na innych kompach ustawienia są inne niż na Twoim i problem z logowaniem na 99% w ogóle nie będzie występował.

Z resztą, jeśli łączysz się z netem poprzez kabel, to spróbuj odpalić swojego kompa za pomocą jakiegoś systemu live (np. Mini XP z płyty Hiren's Boot albo Puppy Linux) .
          Jak odpalisz kompa z któregoś z w/w systemów, a następnie w przeglądarce internetowej nadal nie będziesz mogła się zalogować na swoją pocztę, to albo twój prowider (dostawca internetu) coś namodził, albo ktoś zmienił hasło, albo w ostateczności ktoś coś nagrzebał w ustawieniach routera.

Możesz też spróbować zalogować się z innego kompa u kogoś innego.
          Jeśli ten ktoś, ma konto na Onecie i może się zalogować na swoje konto, a Ty na swoje nie możesz, to na 99% ktoś zmienił hasło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka