Dodaj do ulubionych

Jaką myszkę kupić?

13.03.13, 07:18
Kilka lat temu kupiłem sobie Logitecha MX 1100 (www.logitech.com/pl-pl/support/4676?crid=398&osid=23&bit=64).
Myszka super, to juz jest moja druga z tej serii, poprzednia byla z wlasnym akumulatorem i stacja do ladowania.
Nistety w obecen padl lewy przycisk. Tzn. zamiast jednego klikciecia 9 razy na 10 mam dwa co jest strasznie wkurzajace.

Musze kupic cos na zastepstwo, na wypadek gdyby tej nie udało mi się naprawić/wyczyscic.

Pytanie co? Generalnie maysz ma być dokładana, nie za ciezka, nie za lekka, z dobra rolka do przewijania stron i ma się nadawac pod gry (ale nie hardcorowo tylko raz na 2 tygodnie) typu BattleFireld czy Crysis.

Polecicie cos?
Obserwuj wątek
    • Gość: fitgirl Re: Jaką myszkę kupić? IP: 83.142.186.* 20.05.13, 12:31
      ja się nie dziwię, że Cię to irytuje, ale na pewno, nie ma też na co czekać tylko się warto rozglądać za czymś nowym. Wiesz co ja powiem szczerze, że mnie bardzo odpowiadają myszki ibox, mam już ją dłuższy czas i jak na razie wszystko działa bez zarzutu.
    • wariant_b Re: Jaką myszkę kupić? 20.05.13, 15:19
      Tanią, ale nie najtańszą.
      Da ci to czas na szukanie zamiennika dla MX1100, co nie będzie łatwe.

Albo zamień sobie znaczenie klawiszy - też idzie przywyknąć.
      I sprawdź, czy ustawienie czasu dwukliku czegoś nie zmieniają.
      • Gość: energy Re: Jaką myszkę kupić? IP: 83.142.186.* 31.07.13, 10:01
        też mi ibox przyszedł do głowy sama mam ich sprzęt i się jeszcze nie zawiodłam, poza tym jeśli chodzi o myszki mają naprawdę fajne modele.
        • Gość: pomarańcza Re: Jaką myszkę kupić? IP: *.play-internet.pl 31.08.13, 17:41
          ja nie do końca rozumiem po co wydawać dużo kasy na sprzęt, jak ten tańszy też jest na pewno bardzo dobry, ja sama mam myszkę od iboxa i służy śmiga bez problemu, poza tym bardzo dobrze leży w dłoni, więc jej dodatkowym plusem jest wygoda.
    • asfo Re: Jaką myszkę kupić? 20.05.13, 22:18
      Z mojego doświadczenia wynika, że niedrogie myszki inne niż Logitech strasznie szybko się psują - pół roku grania i psuje się lewy klawisz. Kupiłabym najtańszego Logitecha - zwykłego na kabelku - jeśli to ma być "na zastępstwo". Używamy takich do grania (mąż w strzelanki, ja w strategie) i jest ok.
      • wariant_b Re: Jaką myszkę kupić? 20.05.13, 22:42
        Nie na zastępstwo, ale na przeczekanie.
        MX1100 można kupić w Amazonie:
        www.amazon.com/Logitech-1100-Cordless-Laser-Mouse/dp/B001DJ64C0
    • Gość: 8888 Re: Jaką myszkę kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 21:43
      mam mysz bluetooth USB i gdzieś leży.Dziwactwo wyłącza się co chwilę, mały paluszek AAA się wyczerpie.Używam optyczną USB z kablem za 7 złotych z Karfura,Titanum, cała świeci na czerwono, niezawodna.Za to ustawienia Windows należy zmienić, zwiększ precyzję wskaźnika i 2/3 w stronę szybko.Najtańsza mysz z opinią dla "graczy" około 90 złotych,myszy zaczynają się powyżej 230 złotych
    • galtomone Logitech jest jednak super!!!! 25.05.13, 09:27
      Takie podejcie do klienta zdarza się bardzo rzadko.
      Napisalem o moich problemach z MX1100, kiedy klupilem, itd.
      Sprawdzili po numerze - niestety gdy ja kupowałem MX1100 (swiadomie, bo trudno było znaleźć nowa) - to model miał już ponad rok, wiec nie mogą jej naprawić na gwarancji (gdyby nie to to pewnie i bez rachunku by się dalo).
      Ale w ramach rekompensaty zaproponowano mi bardzo duzy upust na zakup nowej myszki lub myszki + klawiatura z ich strony.

Kupilem to :www.logitech.com/pl-pl/product/wireless-desktop-mk710?crid=27 i jestem bardzo zadowolony, tym bardziej ze cena była bardzo atrakcyjna.

Teraz wiem, dlaczego produktów Logitecha używam od lat i wiem, ze dalej będę ich uzywal.
    • Gość: greendragon Re: Jaką myszkę kupić? IP: *.play-internet.pl 01.06.13, 10:18
      też miałam sprzęt tej firmy nawet byłam zadowolona, ale jednak nie wszystko jest wieczne, dlatego, jak już padła to kupiłam sobie tańsza iboxa i powiem wam, że śmiga całkiem nieźle. Moim zdaniem jak za taką cenę jakość naprawdę wysoka. Dlatego też myślę, że nie ma sensu przepłacać, bo można mieć naprawdę dobry sprzęt w niskiej cenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka