Dodaj do ulubionych

Do ekspertow od Opery!

21.07.04, 11:05
Witam!
Mam Operę 7.23, kozystam z usług banku przez internet i mam pewien problem.
Na stronach banku nie mogę korzystać udogodnień (wybierać z list wcześniej utworzonych kontrahentów, banków i wstawiać w odpowiednie pola bez każdorazowego wpisywania) Próbowałam w IE i wtedy jest OK, ale bardzo IE nie lubię i nie chcę zmieniać przegladarki.
Może w Operze wystarczy coś ustawić i będzie dobrze?
Bardzo proszę o pomoc.
yudith
Obserwuj wątek
    • amon-ra Re: Do ekspertow od Opery! 21.07.04, 11:32
      W Operze chyba nie ma autouzupełniania takiego jak w IE, jeżeli o to Ci chodzi. Pewny rónoważnik można ponoć otrzymać wykorzystując okno "Informacje osobiste" (Narzędzia -> Preferencje -> Informacje osobiste) - nie sprawdziłem, ale najprawdopodobniej podczas wpisywania danych w formularzach Opera będzie wyświetlać proponowane wyrażenia (wpisy w polach Informacje osobiste mogą być całkiem dowolne, takie, jak Ci pasuje). Swoją drogą, to dziwię się, że nie zaimplementowano tejże funkcji w Operze...

PS. Zainstaluj sobie Operę 7.53 - polski plik językowy znajduje się tutaj.
      • oo Re: Do ekspertow od Opery! 21.07.04, 12:12
        Jeśli chodzi o uzupełnianie formularzy, to można też do tego wykorzystać panel Notatki. Załóż sobie w Notatkach folder "Bank", albo jaki chcesz, i wrzuć tam w postaci notatek te dane, które często wpisujesz do formularzy. Potem prawy klik na polu formularza > Wstaw notatkę.
    • Gość: ha Re: Do ekspertow od Opery! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 20:19
      a moze po prostu strony bankow nie sa kompatybilne z innymi przegladarkami niz
      OPERA???? To bedzie raczej odpowiedz na twoje pytanie:) Jaki to bank???? Moze
      jest juz na liscie osiołków a jak nie to może sie tam znależć:D
      • if_ona Re: Do ekspertow od Opery! 21.07.04, 20:39
        Gość portalu: ha napisał(a):

> a moze po prostu strony bankow nie sa kompatybilne z innymi przegladarkami niz
        > OPERA????

Chyba jednak nie w tym przypadku ;) Dyskusja na forum operowym:

tinyurl.com/4mvy6
      • yudith Re: Do ekspertow od Opery! 21.07.04, 22:25
        Dzieki za rady!
        Pokombinuję z notatkami.
        A Operę 753 mam, ale chyba nigdy się do niej nie przyzwyczaję... Uwielbiam swoją starą 723!
        Dzięki i pozdrawiam!
        P.S. Będę częściej zaglądała na forum operowe! (tu - to już jakoś tak automatycznie...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka