Dodaj do ulubionych

zydzi i komputery

IP: *.kdl.club-internet.fr 22.02.01, 20:59
jakas dziwna branza te komputery
nikt tu nie gada o zydach (temat no 1 na portalu)
poprostu dziwne!!
no to zaczynamy :
BILL GATES TO ZYD !!!
-
heja
Obserwuj wątek
    • Gość: rabinhod Re: zydzi i komputery IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 23.02.01, 13:00
      co wtym dziwnego....Zydzi to najtelgentniejsza nacja...
      • Gość: krzys Re: zydzi i komputery IP: *.surf-callino.de 24.02.01, 00:58
        a autor portalu to skonczony idiota
        • Gość: jackers Re: zydzi i komputery IP: *.kdl.club-internet.fr 24.02.01, 15:52
          co ? krzysiaczkowi wysiadlwszy poczucionko humorku ???
          krzysiaczku - ja tam ani nie skonczony,
          ani tam idiota.
          normalny jestem ; i co - poswirowac nie wolno ?
          • Gość: leszek Re: zydzi i komputery IP: *.toronto.navipath.net 25.02.01, 14:24
            Jezeli tu jest wiecej takich debilkow jak Jakers to nalezy tylko wspolczuc.
            • Gość: ewa Re: zydzi i komputery IP: *.tnt37.rtm1.nl.uu.net 25.02.01, 16:32
              masz racje
              • Gość: rlapok Re: zydzi i komputery IP: 9.67.96.94, 212.106.172.* 26.02.01, 08:33
                Wy wszyscy jesteście porypani!
                • Gość: iharOK Re: zydzi i komputery IP: 193.0.110.* 26.02.01, 10:38
                  mam nadzieje, ze nie jestem zydem...
                  ...ani zadnym tam idiota, jak niektorzy...
                  • Gość: davidek Re: zydzi i komputery IP: 195.117.228.* 26.02.01, 13:46
                    koszerne dyski sprzedaję (IBM)
                    • Gość: ace Re: zydzi i komputery IP: *.univ.szczecin.pl 27.02.01, 17:04
                      Czy wy b. inteligentnych tematow nie macie? Po cholere takimi glupotami ruch na sieci robic.
                      • Gość: jackers Re: zydzi i komputery IP: *.kdl.club-internet.fr 27.02.01, 21:56
                        mamy madrzejsze tematy
                        ale po co ?
                        wiesz mam problem:
                        czy koszerne dyski IBM pojda z arabskimi pc133/128M
                        czy bedzie konflikt ?
                        a w dodatku moj procesor jest muzulmanskim ateista niepraktykujacym i co chwila mam czerwone ekrany na
                        linux`e 3000

• Gość: Polo Re: zydzi i komputery IP: *.ottawa9.dialup.canada.psi.net 27.02.01, 22:08
                          Moze Malysza w to wciagnac?
                          • Gość: elka Re: zydzi i komputery IP: 216.223.223.* 27.02.01, 22:47
                            wydaje mi sie ze jackers nie moze sie powstrzymac
                            to istota ciagle zywa
                            tu nam umyka jego potencjalny geniusz
                            ale czy jackers go uzywa
                            czy go uzyje
                        • Gość: tomafek Re: zydzi i komputery IP: *.silesia.top.pl 17.04.01, 21:02
                          DZIHAD!!!!!!!!!
    • Gość: korek Re: zydzi i komputery IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.01, 01:34
      A ja nienawidzę żydów (specjalnie z małej litery) i tyle. A Bill Gates to nie
      żyd. Doszedł swoją inteligencją po prostu za wysoko i już dobiera mu się
      żydostwo do dupy węsząc grubą kasę. Ludzie ! Czy wy jesteście ślepi ???
      Zauważcie, że wszystkie wyższe stołki obsadzone są żydami. To po prostu pcha
      się tylko do żądzenia i leżenia do góry brzuchem ! To największa plaga XXI
      wieku !!! A przez kogo była II wojna światowa ? Adolf wytępił ich całą kupę ale
      nacja ta jest jeszcze bardziej plenna niż szczury. Jestem antysemitą i nie
      wstydzę się swoich poglądów. Nic nie mam do Murzynów, Cyganów, Rumunów, itp.
      ale do żydów... Po prostu interesowałem się tym tematem i wiem, że żydzi to
      zakała świata. Popytajcie swoich dziadków i babcie jak to jest z żydami bo
      widzę, że duża część z Was jest po prostu niedoinformowana.
      • Gość: Tiges Re: zydzi i komputery IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.01, 04:10
        Ja proponuje jeszcze w to wciagnac cyklistow i masonow.

A tobie przydalby sie lekarz i kilka chwil z ksiazka do historii.

• Gość: holyfido Re: zydzi i komputery IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.01, 11:40
        Co za debil.
      • Gość: gale Re: zydzi i komputery IP: *.polkomtel.com.pl 05.06.01, 14:52
        To przykre, ze nie trzymasz kalu. Mam jednak nadzieje, ze lekarze znajda na to
        jakas rade.

Pozdrawiam,

gale
        ----
        www.citibank.prv.pl
    • Gość: Maciek S Dosyc!!! Re: zydzi i komputery IP: *.amdahl.com 18.04.01, 22:34
      Kazdy zart ma granice smaku. Jesli chodzi o narodowosci, rasy ludzkie, religie i kultury to zwykle
      dowcipy sa glupawe. A co by bylo gdybysmy zaproponowali temat: "Polacy i komputery" albo "Katolicy i
      komputery"? Brzmialoby niesmacznie albo po prostu prowokacyjnie. Ja bym sie czul urazony z
      pewnoscia. Wiec "nie czyn blizniemu co Tobie nie mile".

Tak nawiasem mowiac to slyszalem wiele glupich dowcipow o Polakach tutaj w USA i powiedzialbym
      ze pasuja niestety lepiej do "rodowitych" Amerykanow (tepota, glupota i niedoksztalcenie). Jednakze
      utajona potega USA bierze poczatki z tolerancji mimo wszystko... tak, tak mimo nawet rasizmu i
      segregacji w przeszlosci ktore to objawy tutaj wymiera w tepie zaskakujacym - mlodsi sa juz zupelnie
      inni. Widac wiec ze lepiej na tym wychodza niz my Polacy na glupawych tematach i "biciu Zyda".
      • Gość: ArtDar Uswmiechnieta twarz Ameryki... IP: *.uhhs.com 07.05.01, 21:01
        Drogi Macieju,

tu w USA rasizm byl i ma sie dobrze. Potega w stanach wziela sie z braku
        konkurecji jakiej nie mieli przez ostatnie 60 lat. Zrobili pieniadze na wojnie,
        a wlasciwie obu, i pojawila sie dysproporcja pomiedzy nimi a reszta swiata.
        Ekonomisci amerykanscy zdaja sobie z tego sprawe i glosno o tym mowia na
        publicznych kanalach telewizyjnych. Zgodnie twierdza ze dobre czasy sie
        skonczyly, bo inne gospodarki zaczynaja deptac im po pietach. Ten ekonomiczny
        watek potrzebny jest by postawic pytanie: "Co bedzie gdy zabraknie pieniedzy na
        utrzymywanie biednych warstw spoleczenstwa? Co sie stanie gdy ludzie zaczna zyc
        mniej dostatnio?" Kraj ten jest pelen napiec spolecznych i rasowych, ale dopuki
        ludzie zyja dostatnio nie wyjda na ulice. To trzyma ten kraj, ekonomia a nie
        lepsi antyrasisci.

Ach, jedna wskazowka dla przyjezdzajacych do stanow. Nie wyskakujcie z
        anegdotami na temat Afro-Amerykanow czy Zydow, bo moze sie to nieprzyjemnie
        skonczyc. Natomiast mozecie pofolgowac sobie z kawalami o Polakach.
        • Gość: Maciek S Re: Uswmiechnieta twarz Ameryki... IP: 129.212.11.* 14.05.01, 16:54
          Gość portalu: ArtDar napisał(a):

&#62 Drogi Macieju,
          &#62
          &#62 tu w USA rasizm byl i ma sie dobrze. Potega w stanach wziela sie z braku
          &#62 konkurecji jakiej nie mieli przez ostatnie 60 lat. Zrobili pieniadze na wojnie,
          &#62
          &#62 a wlasciwie obu, i pojawila sie dysproporcja pomiedzy nimi a reszta swiata.
          &#62 Ekonomisci amerykanscy zdaja sobie z tego sprawe i glosno o tym mowia na
          &#62 publicznych kanalach telewizyjnych. Zgodnie twierdza ze dobre czasy sie
          &#62 skonczyly, bo inne gospodarki zaczynaja deptac im po pietach. Ten ekonomiczny
          &#62 watek potrzebny jest by postawic pytanie: "Co bedzie gdy zabraknie pieniedzy na
          &#62
          &#62 utrzymywanie biednych warstw spoleczenstwa? Co sie stanie gdy ludzie zaczna zyc
          &#62
          &#62 mniej dostatnio?" Kraj ten jest pelen napiec spolecznych i rasowych, ale dopuki
          &#62
          &#62 ludzie zyja dostatnio nie wyjda na ulice. To trzyma ten kraj, ekonomia a nie
          &#62 lepsi antyrasisci.
          &#62
          &#62 Ach, jedna wskazowka dla przyjezdzajacych do stanow. Nie wyskakujcie z
          &#62 anegdotami na temat Afro-Amerykanow czy Zydow, bo moze sie to nieprzyjemnie
          &#62 skonczyc. Natomiast mozecie pofolgowac sobie z kawalami o Polakach.

To zalezy gdzie sie przebywa na codzien. Wsrod przecietnych Amerykanow calych polnocno-wschodnich Stanow
          Zjednoczonych takich napiec nie ma wiele. To jest jest mocna przesada co Pan napisal. Mowie to poniewaz po tej
          czesci odrobine podrozowalem w ostatnich latach a na stale tez tutaj mieszkam. Spotykam sie i zyje raczej wsrod
          Amerykanow - powiedzialbym ze nawet wiecej przebywam wsrod Amerykanow niz wsrod Polakow. Mowie to z
          doswiadczenia a nie wylacznie z czytania gazet ktore zajmuja sie raczej aferami - niestety to lubi przecietny
          Amerykanin. Napiecia natomiast istnieja raczej tradycyjnie w poludniowej i srodkowej czesci Stanow Zjednoczonych -
          to prawda jednakze nie ta czesc Ameryki dominowala przy budowie nowoczesnej ekonomii. Musze natomiast
          powiedziec ze ekonomii nie udaloby sie w zaden sposob stworzyc gdyby nie nastapily pewne przemiany
          obyczajowe - wlaczajac w to tolerancje. Otoz dla Panskiej informacji mlodzi Amerykanie sa bardzo rozni od starszych
          pokolen. Tu zaszla zapewne ogromna zmiana i mam nadzieje ze taka sama zmiana nastapi wsrod Polakow w kraju.
          Dodatkowo mysle ze Pan sie orientuje ze ten kraj buduja przybysze zza granicy. Przykladowo najprezniej rozwijajaca
          sie dyscyplina ktora do niedawna prawie rzadzila rynkiem czyli Technologia Informacji (w ktorej wlasnie pracuje tu w
          USA od wielu lat) jest zdominowana przez przedstawicieli innych narodow - obcokrajowcow. Niestety nie byloby to
          mozliwe bez tolerancji, ale rowniez pewnych regulacji biznesowych zapiegajacych glupim wystepkom rasistowskim.
          Dobra praca zespolowa zmierzjaca do sukcesu wymaga tolerancji.

Jesli chodzi o dowcipy o roznych nacjach to te "nieprzyjemnosci" wielokrotnie sprowadzaja sie do zwolnienia z
          pracy. Tak tak... Nie sa to "nieprzyjemnosci" wylacznie sfery obyczajowej, sa to zwykle konsekwencje
          dyscyplinarno-finansowo-prawne. Jesli ktos planuje przyjechac tu do pracy to radze zachowac wstrzemiezliwosc i
          powstrzymac sie od glupawych dowcipow o innych nacjach. Dodatkowowo dowcipy o wlasnej nacji tez nie sa
          zawsze mile widziane poniewaz moga byc wziete za pewnego typu prowokacje. Dlatego temat ten raczej bym ucial...
          zupelnie tak samo jak nie ma tematu "ile zarabiasz" - w amerykanskich biurach to doprowadza rowniez do zwolnien.

Pozdrawiam
        • Gość: Maciek S ... i jeszcze jedno...Re: Uswmiechnieta twarz Ameryki... IP: *.amdahl.com 14.05.01, 17:32
          Gość portalu: ArtDar napisał(a):

&#62 Drogi Macieju,
          &#62
          &#62 tu w USA rasizm byl i ma sie dobrze. Potega w stanach wziela sie z braku
          &#62 konkurecji jakiej nie mieli przez ostatnie 60 lat. Zrobili pieniadze na wojnie,
          &#62 a wlasciwie obu, i pojawila sie dysproporcja pomiedzy nimi a reszta swiata.

Drogi ArtDar,

Mam wiec pytanie: skad bierze sie brak wojen? Czy nie z tolerancji? Czas wreszcie znalezc pierwotne przyczyny a
          nie skutki. Amerykanie tak naprawde nie doznali prawdziwej wojny od bardzo dawna. Owszem zrobili pieniadze na
          wojnie w ktorej praktycznie brali udzial poza swoim terytorium. Mieli jednak wielu naukowcow (roznego pochodzenia),
          ktorzy pomogli stworzyc niezbedne technologie. Przykladow technologia plastiku, w ktorej Amerykanie sa mistrzami
          wziela sie wlasnie dzieki drugiej wojnie swiatowej - z braku cennego wowczas metalu. Caly program kosmiczny
          NASA zostal zbudowany dzieki Niemcowi: von Braunowi - tworcy nieslawnych pociskow i rakiet V1 i V2. Potrzeba
          jest matka wynalazkow i wiele rzeczy zostalo w ten sposob stworzonych ale wlasnie dzieki wspolpracy ludzi wielu
          nacji. Oczywiscie zniszczenia wojenne byly wrecz niezauwazalne dla Ameryki i to dalo niezrownana szanse.

Dzis jednak nie szukalbym tak odleglych (ponad 50 lat) przyczyn historycznych. Europa zachodnia nie jest tak bardzo
          daleko w tyle a przeciez ulegla ogromnym zniszczeniom dawno temu. Ja bym tak daleko juz dzisiaj nie szukal - swiat
          sie zbyt mocno zmienil i zaslosci ulegaja zatarciu. Dzisiaj nieco inne rzeczy decyduja o rynku.

Pozdrawiam
    • Gość: WinError Re: zydzi i komputery IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.01, 12:26
      Jakby komputery umiały myśleć, żaden nie umieściłby tego forum w
      dziale "Internet i komputery"!!!!! Że nic tu jeszcze o żydach nie było? To
      bardzo dobrze, to świadczy, że komputerowcy nie zgłupieli (do dnia założenia
      forum "Żydzi i komputery") W tym dniu znalazł się wyjątek. Jest to powód do
      smutku -:(((((((( W imię honoru przyzwoitego komputerowca błagam o
      przeniesienie tego forum do
      działu "Polityka\Głupoty\Bzdury\Dyrdymały\Jadowite", o ile to tylko technicznie
      możliwe.
      • Gość: inny Re: zydzi i komputery IP: *.przeworsk.sdi.tpnet.pl 14.05.01, 10:22
        wy wszyscy macie racje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka