05.09.13, 17:05
Czy jestescie zadowoleni ?
Jesli nie, to jakie macie problemy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 18:59
      Nie jestem zadowolony, ale problemów nie mam bo ....... nie mam Win8 :)
    • Gość: ? Re: Windows 8 IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 19:55
      Nu działa.
      Nu dostaniesz go z każdym "gotowcem" (laptop, firmowy komputer).

Nu trzeba się przyzwyczaić - np sądzę że powinien on podobać się kobietom
      (wszystkie znane mnie panie w poprzednich wersjach windowsa mają na pulpicie po 100 skrótów do różnych ulubionych rzeczy i folderów z różnymi potrzebnymi rzeczami :-)
      czyli nie zauważą pewnie różnicy :-)
      Tylko doinstalować program z menu start żeby było jak wyłączać i jest OK.

Zresztą zawsze pozostaje listwa z wyłącznikiem...

• tiges_wiz Re: Windows 8 05.09.13, 20:15
        zeby wylaczyc win8 myszka trzeba 2 kliki ... bez dodatkowych narzedzi
        • Gość: ? Re: Windows 8 IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.13, 20:55
          szanowny cenzorze tiges.
          Przystanek Ziemia.
          Piszcie dla standardowego użytkownika komputera :-)
    • speedy13 Re: Windows 8 06.09.13, 09:56
      Ja jestem zadowolony - system szybki i stabilny. Szczególnie bardzo szybko się uruchamia w porównaniu z innymi Windowsami. Do interfejsu z kaflami trzeba się przyzwyczaić ale mi on się podoba, może dlatego że jako krótkowidz dobrze te wielkie kafle widzę, kolorowe i kontrastowe. Zresztą jest dostępny i klasyczny pulpit. Wprowadzono, wzorem Androida, "sklepik" z aplikacjami, także darmowymi.

Na minus: brak kompatybilności z wieloma starymi urządzeniami (brak sterowników). Np. bardzo fajna kamerka internetowa Logitech QuickCam Messenger mi nie działa :(. Po części to też nie tylko "wina" windowsa, ale i pazerności producentów, którzy wykorzystują każdą okazję, by zmusić klienta do zakupu nowego sprzętu i nie rozwijają sterowników do starszych modeli. Ale skutek jest jaki jest.

Przez lata, mimo że miałem już stałe łącze, nadal używałem klasycznego modemu telefonicznego, do faksów i jako automatyczną sekretarkę. Pod Win 8 żaden z kilku moich modemów (PCI, na chipach Conexanta i Motoroli) nie dał się zmusić do współpracy. Powiedzmy, że rozumiem, że nie ma sensu robić sterowników do wszystkich staroci, nawet 10 letnich (choć np. taki USRobotics jakoś może). Ale znaleźć w ogóle modem, nawet nowy, którego producent oferowałby sterownik do Win 8, to graniczy z niemożliwością.
    • galtomone SUPER! 06.09.13, 12:10
      Mam od premiery 100% zadowolenia.
      Korzystam z niego na tradycyjnym dekstopie i dodatkowo (jeszcze do niedawna korzystalem na Asusie TF810 - aktualnie od maja w serwisie Komputronika - szczegoly na Towar Nizgdony z Umowa).
      System jest bardzo szybki, z okazji przejscia na W8 dolozylem sobie do dekstopa SSD wiec to juz wogole ogien. Po przejsciu okien BIOS system od zera wstaje w 3s.
      Z wylaczaniem nie ma klopotu - zrobilem sobie skrot (mam i na pasku i na ekranie start - po kliknieciu hibernuje dekstopa) ale prawie z niego nie korzystam bo prosciej po prostu nacisnac przycisk na klawiaturze (hibernuj) czy na obudowe komputer (po zdefiniowaniu co ma robic, tez hibernuje). Skoro moge go nacisnac przy wlaczaniu to moge i przy wylaczaniu.

System bardzo sprawnie dziala, zero zawieszen, problemow z aplikacjami, fajna sycnhronizacja ustawien, pulpitow itd... tez (mam Lumie z WP8) mam tak samo wygladajacy system na wszystkich urzadzeniahc. Pisze cos na jednym koncze i bez zastanawiania sie co i jak, moge kontynuowac na drugiem.
      Dla mnie bomba.
      Brak start nie przeszkadza w niczym.
      To ze startuje do ekranu startowego to tez super i bez roznicy czy klikam kafeli i uruchamiam co potrzebuje czy te same skroty (kiedys) na desktopie.

Ja jestem bardzo zadowolony i do W7 nie mam zamiaru (ani po co) wracac.
      • Gość: smok Re: SUPER! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 22:51
        Windows 8 to najgorszy system jaki się pojawił (oprócz Visty). Cały internet od tego huczy.
        • galtomone Re: SUPER! 07.09.13, 07:18
          A niech se huczy.
          Ty nie napisales ani jednego konkretnego argumentu.

Rownie dobrze mogle napisac ze W8 to wcielenie szatna - twoja wypowiedz miałaby identyczna wartość.

Masz jakies konkretne zarzuty do systemu, poza faktem, ze może Ci się nie podobać?
          Dla mnie najgorszym systemem była Vista, na której robienie czegokolwiek wymagalo anielskiej cierpliwości...
        • speedy13 Re: SUPER! 07.09.13, 08:51
          Gość portalu: smok napisał(a):

> Windows 8 to najgorszy system jaki się pojawił (oprócz Visty). Cały internet od
          > tego huczy

No cóż, ja tam wolę, gdy tylko to możliwe, opierać się na własnych doświadczeniach. A nie na tym, że gdzieś coś komuś huczy.
    • mruwa9 Re: Windows 8 06.09.13, 23:27
      chociaz jestem laikiem..
      ogladalam w sklepach komputery wystawione na ekspozycji do testowania. Srednie parametry to np. co najmniej 8GB RAM; procesor i7,dysk 1TB.. i ten sprzet na Windows tak pomalu sie zbieral, ze podziekowalam. Na tych komputerach jeszcze nic konkretnego nie zainstalowanego, gole wersje podstawowe, a juz tyle mocy i pamieci system pozarl, ze strach pomyslec, jak sie bedzie sprawowal, gdy go uzytkownik spersonalizuje, doinstaluje swoje programy i wrzuci pare plikow..taki komputer powinien smigac jak blyskawica, a zbiera sie wolniej, niz Windows 3.11...
      • Gość: ? Re: Windows 8 IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 06:09
        Nu nie wiem co to były za "machiny".

Mam zainstalowanego win8 na 5 letnim tablecie
        lenovo x200 - czyli dwurdzeniowy procesorek, 2GB ram
        i win8 startuje jakieś 5 sekund po Biosie, przyznaję na dysku SSD...
        • galtomone Re: Windows 8 07.09.13, 07:22
          To samo chciałem powiedzciec :-).

Ja mam W8 (NIE RT!!!) na TF810c z Atomem - 2GB ram i słabiutki procek 1,6Ghz - W8 smiga na tym az milo!
          Zadnych zaciec, wszystko działa.
          Na starym Q6600 w desktopie tez bez kłopotu.
          Teraz mam i7 ale tylko 4GB ramu - W8 to zupełnie nie przeszkadza.

Najfajniej jest jak o systemie mowia ci co przeczytali pol krytycznej recenzji w sieci, napoisanej przez takiego samego dyletanta jak oni... potem caly internet huczy...
          A ja mam W8 (i WP8) na swoich urządzeniach i nie mam się do czego przyczepić. Dziala, stabilnie, sprawnie, wygodnie, nowocześnie.
          • ernest31 Re: Windows 8 07.09.13, 08:15
            Zadalem pytanie bo sprawilem sobie asus iconia w5 510 pc/tablet z windows8 i jestem ciekaw waszych oponii. Co mi sie podoba to to, ze jest bardzo szybki. Moze byc normalnym kompem i zarazem tabletem. To moj pierwszy laptop i tablet. To co dla mnie jest wazne, ze super wspolpracuje z wista, ktora mam na stacjonarnym.
            Dzieki za opinie.
          • mruwa9 Re: Windows 8 07.09.13, 09:56
            i tak nie ma wyboru, niezaleznie od recenzji i opinii o systemie..
            bo przy zmianie sprzetu i tak bedziemy skazani albo na W8 (lub kolejna wersje od malomiekkiego), albo na ogryzka.
            Czy nam sie to podoba, czy nie...
            • Gość: lajosz Re: Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 10:22
              mruwa9 napisała:

" i tak nie ma wyboru, niezaleznie od recenzji i opinii o systemie..
              bo przy zmianie sprzetu i tak bedziemy skazani albo na W8 (lub kolejna wersje od malomiekkiego), albo na ogryzka.
              Czy nam sie to podoba, czy nie..."

A kto Ci zabroni zainstalować na nowym sprzęcie system inny niż "jedynie słuszny" ?
              Jeszcze długo taki np. Win7 będzie wspierany.
              Ogryzek to osobna sprawa i dotyczy tylko snobów i /lub nielicznych firm.
              Poza tym, Windows (jakikolwiek), użytkownikom indywidualnym (czyli nie firmom) potrzebny jest (moim zdaniem) tylko do grania, a i to coraz mniej bo coraz mniej jest w co pograć, a coraz mniej jest w co pograć bo gier już nie ma. Są interaktywne filmy gdzie przed klawiaturą możesz posadzić szympansa, a ten klepiąc w co popadnie i tak w końcu grę przejdzie, a w zasadzie gra przejdzie się sama.
              Jeśli więc ktoś nie gra, to spokojnie można przesiąść się na Linuksa i ma to wszystko co pod Windowsem, tyle, że za darmo.
              Dodatkowo popatrz sobie (są w necie informacje) jaki udział w sprzedaży tego "wspaniałego" systemu jakim jest Win8 dotyczy firm.
              • mruwa9 Re: Windows 8 07.09.13, 12:12
                pisze o przecietnym uzytkowniku-amatorze, ktory nie sklada sam komputera i nie instaluje na nim osobiscie systemu, nie jest informatykiem/programista z zawodu, tylko chce kupic sprzet, wlaczyc i uzywac. I nie ma czasu albo ochoty (i nie chce jej miec), zeby zglebiac tajniki bebechow komputera czy dzielenia dysku na partycje..I ta grupa uzytkownikow jest skazana na to, co jest w sklepach. A w sklepach jest obecnie wylacznie W8 , posprzatane. Probowalam ostatnio kupic sam Windows 7, cala zabawa (skladanie komputera i kupno systemu opercyjnego) okazala sie bardziej kosztowna i klopotliwa, niz kupno podobnego sprzetu z gotowym, zainstalowanym oprogramowaniem. W8, oczywiscie.
                Probowalam linuxa- to IMHo zabawa dla koneserow. Blyskawicznie pojawil sie problem kompatybilnosci z innymi systemami (ale fakt, ostatnia probe z linuxem podejmowalam prawie 10 lat temu). A ja chce komputera uzywac, a nie studiowac detale konfiguracji.
                • Gość: ? Re: Windows 8 IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 19:32
                  mruwa, nie bardzo rozumiem.
                  Można kupić komputer z win8
                  i w jego miejsce zainstalować co się chce.
                  Czyli DOSa, win95, win98 (do tych wersji zapewne dojdzie problem z stacją dyskietek ?)
                  , winxp, winvista, win7, tudzież przeróżne linuksy i co tam się komu zamarzy ?
                  • mruwa9 Re: Windows 8 07.09.13, 23:35
                    taaaa..i najpierw zaplacic za windows 8 ( w pakiecie ze sprzetem), zeby potem drugi raz zaplacic za np. windows 7 lub co kto chce...
                    Jakos nie widze tu logiki...
                    Jako praworzadna obywatelka korzystam z legalnego oprogramowania i alternatywne mozliwosci jego pozyskiwania sobie daruje..
                    Jak pisalam, za darmowego linuxa dziekuje. No i kwestia wspomnianej kompatybilnosci...
                    • Gość: ? Re: Windows 8 IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.13, 00:20
                      Wyobraźcie sobie obywatelko Mrówo
                      że ja też na swoich komputerach /jakieś 6/ mam legalny system operacyjny ?
                      • mruwa9 Re: Windows 8 08.09.13, 09:38
                        i placiles podwojnie za orpogramowane?
                        Bo nie widze innego wyjscia, jesli kupujesz sprzet z zainstalowanym systemem operacyjnym, zeby go potem przeinstalowac na inny?
                        • tiges_wiz Re: Windows 8 08.09.13, 12:44
                          ciekawe, że tam gdzie ja pracuje, większość laptopów nie ma systemu.
                          takie właśnie są zamawiane.
                          • Gość: ? Re: Windows 8 IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.13, 14:17
                            Nu ale trzeba zamówić czy też wybrać "bez systemu".
                            Trzeba to zrobić. Wcześniej o tym pomyśleć, nie w sklepie ?
                            • tiges_wiz Re: Windows 8 08.09.13, 15:02
                              normalnie ...
                              masz jakis model x123-1234A ktory ma system, a obok x123-1234, ktory nie ma systemu
                              w zaleznosci po producenta oznaczenia moga sie roznic.
                              moze byc z123-123 z systemem i z123-124 bez systemu. stoi sobie obok.
                              • mruwa9 Re: Windows 8 08.09.13, 16:22
                                no ale punkt wyjscia dyskusji (czesci zainicjowanej przeze mnie) byl taki: przecietny uzytkownik nie-informatyk ( w znaczeniu: niemajacy ochoty na samodzielna instalacje systemu operacyjnego), jest skazany na to, co jest dostepne w sklepach. A obecnie dostepny jest albo Windows 8, albo ogryzek. I komentarz byl taki ze nie jestesmy skazani na ten wybor, bo mozemy sobie kupic komputer z W8 i zainstalowac na nim inny system operacyjny co dla mnie jest bez sensu, bo wtedy place za system operacyjny 2 razy. No i nie mowiac o tym, ze gdyby chcialo mi sie instalowac inny system operacyjny (nie linuxa), rzeczywiscie moglabym kupic sprzet bez zainstalowanego systemu.
                                Ale nie dalej, niz 2-3 miesiace temu, probowalam tak zrobic i okazalo sie, ze windowsa 7 tez juz nie da sie kupic oficjalnie, w sklepach. Nie ma i nie bedzie..
                                • Gość: lajosz Re: Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.13, 16:59
                                  mruwa9 napisała:
                                  "probowalam tak zrobic i okazalo sie, ze windowsa 7 tez juz nie da sie kupic oficjalnie, w sklepach. Nie ma i nie bedzie"

Albo nieudolnie kłamiesz, albo za wszelką cenę chcesz ciągnąć ten temat i dlatego piszesz takie bzdury.
                                  Wpisz sobie w Google frazę Windows 7 i zobaczysz czy jest oficjalnie do kupienia czy nie.
                                • tiges_wiz Re: Windows 8 08.09.13, 19:58
                                  > Ale nie dalej, niz 2-3 miesiace temu, probowalam tak zrobic i okazalo sie, ze w
                                  > indowsa 7 tez juz nie da sie kupic oficjalnie, w sklepach. Nie ma i nie bedzie

jak nie ma jak jest i to na kilogramy we wszystkich wersjach
                                  lapki z win7 tez sa. sa tez z win7 pro na licencji win8 pro.
                                • Gość: ? Re: Windows 8 IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 06:04
                                  "przecietny uzytkownik nie-informatyk ( w znaczeniu: niemajacy ochoty na samodzielna
                                  > instalacje systemu operacyjnego)"

Hurraaa !!! Jestem informatykiem !!! Nie wiedziałem dotąd ?

Przy okazji mrówa, używaj prawego klawisza ALT, tak z szacunku dla forum GW ?
                                  /nu chyba że masz tableta z WIN8, w takim przypadku rozgrzeszam :-)
                                  • galtomone Kolega troche racji ma... 09.09.13, 07:19
                                    Szulkalem teraz laptopa 15,6" dla starszej Pani, której desktop z XP odmawia posluszenstwa.
                                    Zamowilem model z W7 na pokładzie, by rewolucja była możliwie mala.

Po pierwsze, w poularnych sklepach takich urzadzen jest już bardzo mało. W Xkom gdzie kupiłem to tez już chyba ostatnie dostawy. Ale zaczlismy od saturna i na ok.30 modeli laptopow z W7 były 2.

Po drugie te komputery, sa droższe niż ich odpowiedniki za W8 na pokładzie. Samsung, którego kupuje to wydatek 1500 zl, a to samo z W8 na pokładzie 1300.

Po trzecie pisanie, ze sobie można kupic i zainstalować co się chce jest niedopowiedzeniem. Jeśli mówimy o przeciętnym użytkowniku (a o takim pisal autor tezy), to może on kupic to co jest na polce w Saturnie/Media, itd... Na pewno w niektórych sa jeszcze pojedyncze egzemplarze W7, ale na pewno sa tez takie, gdzie już nie ma.
                                    ALe gwarantuje, ze nie da się wejść do ksklepu i kupic Visty (choć nie wiem po co, czy XP)!

A kolejny problem to sterwoniku. Może ktoś ma XP w domu. Super, tylko co ztego, jak po instalacji w nowym laptopie, polowa sprzętu nie będzie dzialac z powodu braku sterownikow???
                                    • Gość: lajosz Re: Kolega troche racji ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.13, 10:34
                                      galtomone napisał:
                                      " Szulkalem teraz laptopa 15,6" dla starszej Pani, której desktop z XP odmawia posluszenstwa."

Zechcesz wyjaśnić po co starszej pani laptop ?

"A kolejny problem to sterwoniku. Może ktoś ma XP w domu. Super, tylko co ztego, jak po instalacji w nowym laptopie, polowa sprzętu nie będzie dzialac z powodu braku sterownikow??? "

No więc właśnie.
                                      Najpierw pytamy kogoś dla kogo mamy zamiar kupić kompa, do czego będzie go używał.
                                      Zapewne rzeczona starsza pani będzie używać do tego samego co dotychczas, a jeśli tak, to można spokojnie kupić jakiegoś po-leasingowego Dell-a czy innego IBM-a i jest tanio, dobrze i legalny dobrze znany (bo pewnie XP) system, a komp posłuży jeszcze długie lata.

Jeśli Jadnak starsza pani uprze się, że chce mieć nowego kompa, to nie kupujemy w markecie, tylko sami składamy z takich podzespołów, żeby stery do nich były dostępne od XP w górę.
                                      Również w tym wypadku wyjdzie taniej niż w markecie, a do tego jeśli posiadamy system na płycie (bo taki kiedyś kupiliśmy, np XP), to sobie instalujemy i po kłopocie.
                                      • galtomone Re: Kolega troche racji ma... 09.09.13, 12:10
                                        Gość portalu: lajosz napisał(a):

> Zechcesz wyjaśnić po co starszej pani laptop ?

Po pierwsze - NIE.
                                        Po drugie - pytałem Cie o rade?
                                        Po trzecie - jesli nikt o rade nie pyta - to nie uszczesliwiaj na sile (chyba, ze kogos z rodziny).
                                        • Gość: wodnikSzuwarek Re: Kolega troche racji ma... IP: *.tktelekom.pl 09.09.13, 12:20
                                          Ten Galtomon to jakiś cham jest ?

Chyba pomylił fora - powinien znaleźć jakieś takie
                                          typu:
                                          "Moje wrażenia z wizytacji w Saturnie i następujące po tym zdarzeniu przemyślenia" ?
                                        • Gość: lajosz Re: Kolega troche racji ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.13, 12:45
                                          OK.

Teraz jak będę się chciał wypowiedzieć w jakimś temacie to zapytam Ciebie o zgodę.

Kolega chyba zapomniał, że forum (z definicji przecież) jest miejscem gdzie każdy może się wypowiedzieć w dowolnej formie i w dowolnym temacie.
                                          • galtomone Re: Kolega troche racji ma... 09.09.13, 14:56
                                            Wypowiedz a pytanie to nie to samo. A ty pytales...prawda?

Wypowiedzenie swojej opinii to jedno - ty nie opiniowales ty doradzales, pomimo faktu, ze nikt o to nie prosil. Autor pytal o opinie na temat W8 a nie to, co powinna kupic starsza Pani, ktore ani Ty ani on nie zna.
                                            • Gość: ? Re: Kolega troche racji ma... IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 16:50
                                              galtamone, to ty pisałeś o laptopie dla starszej pani...

Chyba cierpisz na rozdwojenie jaźni tak-zwane ?
                                              • galtomone Re: Kolega troche racji ma... 09.09.13, 16:56
                                                Aby potwierdzić to co pisal wcześniej kolega, ze ciężko już kupic sprzet z czyms innym niż W8 na pokładzie. Akurat szukałem to wiem, ze tak jest. To czego starsza Pni potrzebuje i jak jej kupic komputer nie ma tu nic do rzeczy i o to nie pytałem.
                                      • asfo Re: Kolega troche racji ma... 10.09.13, 15:27
                                        Starsza pani też człowiek i może potrzebować laptopa do tego samego co każdy inny.

Np. czytania gazety, plotkowania na forum, prowadzenia rachunków domowych, pisania pamiętników, dorabiania do emerytury sprzedawaniem wyszywanych serwetek na allegro, gadania na skype ze kuzynem z USA, zamawianiem niedostępnych w Polsce leków na nadciśnienie w niemieckiej aptece... itd. itp.

Nie każdy emeryt jest wykluczony technologicznie.
                    • asfo Re: Windows 8 10.09.13, 15:41
                      Zamawiasz składaka z wybranych części bez windy i instalujesz system samodzielnie jaki chcesz. Bez płacenia za niepotrzebny system. Inna rzecz, że to się niespecjalnie opłaca i rzadko kiedy ma sens. Nie z uwagi na system jako taki, tylko np. sterowniki do sprzętu, oprogramowanie niekompatybilne wstecz itp.
              • asfo Re: Windows 8 10.09.13, 15:37
                Są jeszcze specjaliści, którzy potrzebują konkretnych programów do pracy, które to programy wymagają konkretnego systemu operacyjnego. Praca na komputerze to nie tylko biuro i programowanie.

I nie prawda że nie ma w co grać. Aktualnie od półtora miesiąca przechodzę Skyrima i nie mam już czasu na WoW-a i Simsy. :P
    • bulczanka Re: Windows 8 07.09.13, 14:04
      Ja uważam że lepsze jest wrogiem dobrego. Siódemce niczego nie brakuje więc na ósemkę przejdę tylko wtedy kiedy naprawdę będę musiał.
      • lukk123 Re: Windows 8 10.09.13, 15:22
        Wydaje mi się ze W8 został stworzony dla systemu metro , i każdy z nas widział że premiera była niejako połączona z bumem na kupno tableta i innych uradzeń mobilnych . Jako użytkownik gdybym miał powiedzieć w mojej opinii warto , to dlatego że :
        - szybkość zakańczania cudo
        - hibernacja włączonych programów umożliwia szybsza pracę systemu

Co do samego systemu metro mam mieszane uczucia , może i nowe i fajne . Ale czasem wcale nie przydatne.

Natomiast największym minusem jest usunięcie paska menu start z lewej strony . To tak jak by programiści zmuszali nas do korzystania z metro . Ogólnie system na + ale jak ktoś ma w7 nie ma co narzekać .

Pozdrawiam
        Noclegi Ustroń
        • wobo1704 Re: Windows 8 04.04.15, 18:21
          lukk123;
          Też tak mi się początkowo wydawało.
          Niestety na tablecie 8" wybieranie opcji jest b, trudne. (A może mam za grube paluchy?)
          To jest jednak wina tabletu a nie W8.1.

Dla użytkowników Wxp (i następnych) sprawia trudność przyzwyczajenie się do innego panelu sterowania.
          Wystarczy poczytać na forach pytania użytkowników tabletów.
          Komunikat " to urządzenie działa poprawnie" wcale nie oznacza, ze naprawdę działa.
          W internecie trzeba znaleźć informacje, że aby działało najpierw trzeba gdzieś tam zmienić np. ustawienia prywatności, położenie geograficzne (kraj) i inne.

podać lokalizację geograficzną i inne
      • lukk123 Re: Windows 8 10.09.13, 15:23
        Wydaje mi się ze W8 został stworzony dla systemu metro , i każdy z nas widział że premiera była niejako połączona z bumem na kupno tableta i innych uradzeń mobilnych . Jako użytkownik gdybym miał powiedzieć w mojej opinii warto , to dlatego że :
        - szybkość włączania cudo
        - hibernacja włączonych programów umożliwia szybsza pracę systemu

Co do samego systemu metro mam mieszane uczucia , może i nowe i fajne . Ale czasem wcale nie przydatne.

Natomiast największym minusem jest usunięcie paska menu start z lewej strony . To tak jak by programiści zmuszali nas do korzystania z metro . Ogólnie system na + ale jak ktoś ma w7 nie ma co narzekać .

Pozdrawiam
        Noclegi Ustroń
      • galtomone Re: Windows 8 10.09.13, 17:33
        Ja jak juz kupilem telefon z WP8 i ipada zamienilem na cos bardziej do pracy i rozrywki czyli Asusa TF810c to wrzucenie W8 w desktop mialo sens. Nie zaluje.
        SYstem dziala bardzo fajnie i jest wygodny.
        W niczym nie ustepuje W7 a do tego mama wiekszo synchronizacje urzadzen.
    • asfo Re: Windows 8 10.09.13, 15:20
      System mi się podoba - chodzi bez zarzutu, bardzo szybko się uruchamia, do interfejsu przyzwyczaiłam się w parę dni.

Nie podoba mi się fakt, że wiele firm nie pofatygowało się o wydanie sterowników pod Win8 do różnych urządzeń niezbyt starych ale już wycofanych z produkcji - np. nie ma do mojej 3-letniej drukarki Canon.

Są jakieś dziwne problemy z grami i DirectX - niektóre gry się wywalają z niewyjaśnionych powodów i nie pomagają kolejne wersje sterowników do kart graficznych - np. z jakiegoś powodu muszę grać w Skyrima na niższych ustawieniach niż mogłabym, bo w przypadkowych momentach się wywala. World of Warcraft musi być uruchamiany z zaznaczoną opcją DirectX 9 bo inaczej powoduje komunikat o awarii sterowników do karty graficznej i zmula cały system.

Są problemy ze starszymi programami - czeka mnie np. zakup nowego Corela, bo stary niby działa ale się wykrzacza przy dużych plikach. W innych programach potrafi się np. nie wyświetlić część interfejsu.
    • o.la2 Re: Windows 8 31.03.15, 13:22
      jak dla mnie dno totalne.
      Nie mogę nawet zmienić nazwy pliku, bo on się otwiera.
      Wybranie czegokolwiek z listy zakładek otwiera mi jakieś linki w onecie (onet jest u mnie stroną domową).
      W ogóle to kliknięcie na zakładki (mozilla) powoduje miganie listy zakładek (udaje mi się za jakimś 20 razem).
      Ustawienie kursora gdziekolwiek, żeby np. zmienić literę zaznacza cały wyraz, a kursor daje się ustawić za jakimś 10-tym razem.
      Nic nie idzie zaznaczyć, bo zaznacza się wcześniej albo dalej.
      Ogólnie dno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka