Dodaj do ulubionych

Zablokowana karta san disk

17.07.14, 19:13
Witam.
Mam problem z kartą micro sd. Nie mogę na nią nic wrzucić ani usunąć. Przeglądać mogę. Co ciekawe pliki teoretycznie się kasują ale po odświeżeniu wszystko nadal znajduje się na karcie. Karta nie jest zablokowana przełącznikiem z boku.....
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Zablokowana karta san disk IP: *.multimo.pl 17.07.14, 20:14
      Prawdopodobnie walnięta. Spróbuj sformatować.
      • remislanc Re: Zablokowana karta san disk 17.07.14, 20:39
        Próbowałem - Nie da rady.......Serwis pewnie uzna mi gwarancję ( kosztowała 2 stówki). Tylko nie chcę aby ktoś przeglądał zawartość karty...:(
        • remislanc Re: Zablokowana karta san disk 17.07.14, 20:40
          I jeszcze jedno. Przegrywać z tej karty mogę.
          • abcdefowicz Re: Zablokowana karta san disk 17.07.14, 22:29
            Możesz spróbować jakimś programem zarządzającym partycjami zrobić ponownie nową tablicę partycji na karcie. Ja do tego celu używam na przykład GParted. Jeśli okaże się, że karta jest uszkodzona to niewiele da się zrobić. Jeśli kupiłeś kartę modyfikowaną programowo w celu zwiększenia wyświetlania pojemności (tak może być sądząc po cenie jaką wymieniłeś), to raczej z gwarancji nici. Trafiło mi się kiedyś spotkać modyfikowanego pendraka. Chłopaki zrobili dawno temu 16GB ale gubił dane i były problemy z formatowaniem. Znalazłem soft do przywracania fabrycznych ustawień (dedykowany do kontrolera i kości pamięci), okazało się że był to zmodyfikowany 2GB pendrak.
            • remislanc Re: Zablokowana karta san disk 18.07.14, 08:37
              Spróbuję. To jest karta Micro SDXC 64GB ULTRA 30MB/s SanDisk kupiona w lutym w firmowym sklepie za 199..:(
              • abcdefowicz Re: Zablokowana karta san disk 18.07.14, 13:26
                No widzisz jak te ceny spadają, ja w ubiegłą niedzielę kupiłem Toshibę 64GB UHS1 za 118pln. Stąd pomyślałem, że zaszalałeś i kupiłeś jakąś lewą 256 lub 512.:D
                Poszperam jeszcze w swoich zasobach, bo miałem jakiś uniwersalny soft właśnie do weryfikacji i naprawiania kart pamięci. Za PRC teraz nie przypomnę sobie jak się nazywał. Próbowałem nim bratanka kartę naprawiać, ale ona się nie dała, walnięty I/O i pozamiatane. Objawy miała podobne do Twojej karty. Różnica była taka, że przy dłuższej pracy traciła zdolność do współpracy i "ginęła w systemie".

www.eres.alpha.pl/userbar26
                • remislanc Re: Zablokowana karta san disk 18.07.14, 14:22
                  Byłbym "dźwięczny"...:) Dzięki za pomoc.
                  • abcdefowicz Re: Zablokowana karta san disk 18.07.14, 17:15
                    Żeby nie zaczynać od strzelania do komara z armaty (albo do pająka z miotacza ognia :D ) spróbuj H2testw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka