Dodaj do ulubionych

miejsce na dysku

30.09.14, 08:20
Na pasku pojawiła mi się czerwona chorągiewka i komunikat że jest za mało miejsca na dysku na którym zapisano kopię zapasową. Czy mogę usunąć wcześniejsze kopie pozostawiając ostatnią? Czy nie usunę przy okazji np wcześniej zrobionych zdjęć? Moje pytania to pytania laika który prosi też o proste wytłumaczenie co mam zrobić ?
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: miejsce na dysku 30.09.14, 10:28
      Jeśli jest to backup systemowy, to przede wszystkim trzeba ustalić, czy wykonuje się
      on poprawnie, czy może wcale się nie wykonuje w związku z przepełnieniem dysku.
      No i wiedzieć, co podlega backupowaniu, bo tylko to będzie potem do odzyskania.
      Backup będzie sam próbował zwolnić miejsce na dysku usuwając starsze pliki.

Uwaga: backup systemowy ma głupią niedoróbkę - potrafi zaproponować jako miejsce
      składowania inną partycję na tym samym dysku, na przykład partycję Recovery.

Jeśli backup wykonujemy jakimś innym programem, np. narzędziami dostarczonymi
      z dyskiem przenośnym, trzeba poczytać helpy, instrukcje czy informacje w Internecie.

Traktowanie backupu jako formy archiwum nie jest dobrym pomysłem.
      Jeśli po wykonaniu backupu kasujesz zdjęcia, bo są przecież zapisane w backupie,
      a miejsce na dysku się przyda na następne - możesz się potem rozczarować.
    • beata-moro35 Re: miejsce na dysku 30.09.14, 16:20
      Dzisiejsze dyski sa do niczego! Dlaczego te, kupione kilka, kilkanaście lat temu działają i sa bez zarzutu, a te kupione teraz padaja po tygodniu czy miesiacu..?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka