Dodaj do ulubionych

Wyskakuje błąd w Skype'ie- jak usunąć i reinstal.?

06.02.15, 11:17
Witam,

Od lat używam Skype'a i nigdy nie było problemów aż ostatnio włączyła się automatyczna aktualizacja.
Po aktualizacji do najnowszej wersji jest problem bo wyskakuje jakiś błąd przy próbie nawiązania połączenia z kimkolwiek z listy kontaktów.
Próbowałem już skype'a odinstalować, następnie na nowo zainstalować, ale to kompletnie nic nie daje - cały czas to samo.

Czy da się jakoś program skutecznie usunąć z dysku (kompletnie wszystko związane ze skypem) i wtedy jeszcze raz wszystko zainstalować bo coś mi się wydaje, że jakieś pozostałości po deinstalacji nadal zostają i to one pewnie zawsze uruchamiają ten błąd nawet jak wszystko od nowa instaluję.

Z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • kolobos Re: Wyskakuje błąd w Skype'ie- jak usunąć i reins 06.02.15, 16:01
      Jaka masz wersje systemu? Jaki dokladnie blad sie wyswietla?
      • hascofungin Re: Wyskakuje błąd w Skype'ie- jak usunąć i reins 07.02.15, 11:02
        Wyskakuje ten błąd
        i.imgur.com/BEAn04W.jpg

Nie wiem już co z tym zrobić? Instalowałem starszą wersję, która chodziła stabilnie przez jakiś czas, a potem wystąpił błąd z logowaniem więc jedyny ratunek to zainstalowanie najnowszej, ale jak z niej korzystać skoro cały czas wyskakuje błąd.
        • kolobos Re: Wyskakuje błąd w Skype'ie- jak usunąć i reins 07.02.15, 19:56
          Nie zamierzasz podac wersji systemu? Zgaduje, ze masz XP.

Sprobuj zainstalowac ta wersje: mirror.szepe.net/software/SkypeSetup_6.21.0.104.msi

Jezeli nie zadziala to pomysl o zmianie systemu.

• hascofungin Re: Wyskakuje błąd w Skype'ie- jak usunąć i reins 07.02.15, 20:03
            Tak, zgadza się, Windows XP :)

Teraz wyskakuje ten błąd blog-imgs-60-origin.fc2.com/m/i/z/mizunona/20141216_skype_errer.png

Wyczytałem w necie, że być może mam zbyt stary typ procesora :(

Próbowałem instalować tą wersję 6.21.0.104 ale ona z automatu instaluje się jako najnowsza - dziwne.

• gyubal_wahazar Re: Wyskakuje błąd w Skype'ie- jak usunąć i reins 07.02.15, 22:52
              Skajp powstał w 2002 więc jeśli masz procesor który daje radę z win xp, to na luzie pociągnie skajpa. Więcej. Póki go nie kupił microsoft, zabierał kilkadziesiąt mega ramu a dla procesora był niemal niezauważalny (obciążenie 0%). Ostatnie wersje to jakaś kpina. 170 mega w czasie nic nie robienia

Na Twoim miejscu, po wycięciu go z dysku, wyciąłbym wszystkie klucze 'skype' z rejestru, zrestartował komputer i poszukał wersji 4.2 coś tam. Słynie z bezproblemowej pracy, kompletu najważniejszych funkcji i zabiera ok 40 mega.

Swoją zassałem z torrentów. Stworzona podobno przez ruskich, ale skutecznie przekonuje serwer skajpa, że jest nowszą wersją i dzięki temu nie jest przez niego odrzucana. Przeskanowałem ją dwoma antywirami, 2 tygodnie chodzi jak marzenie. Polecam

Paczka torrentowa o której mówię zawiera też wersję 3.8, ale o dość paskudnym interfejsie i 5 z groszami - łatwo ją po tym rozpoznasz
              • takasobieforumka speed neta do skypa 23.02.15, 00:34
                Jaką szybkość (wysyłanych) powinno mieć łącze, aby być dobrze, bez zacinek słyszanym?
                • wariant_b Re: speed neta do skypa 23.02.15, 07:23
                  Minimalne 30kb/s, zalecane 100kb/s dla transmisji samego głosu.
                  I niskie opóźnienia dla łącza.
                  • takasobieforumka Re: speed neta do skypa 23.02.15, 10:31
                    Dzięki, myślałam , że są bardziej wyśrubowane wymagania. Teraz akurat nie korzystam, ale gdy próbowałam było kiepsko i sądziłam, że to przez wolne łącze. Tymczasem z tego, co piszesz - nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka