Dodaj do ulubionych

Wiadomości znikające z Windows Live

09.04.15, 11:30
Korzystam z programu pocztowego Windows Live. Drugi raz w ciągu ostatniego pół roku zdarzyło się tak, że zarówno ze skrzynki odbiorczej, jak i folderu wiadomości wysłanych czy usuniętych, znikają wiadomości. Są potem do odszukania na dysku w folderze, niemniej jest to dosyć kłopotliwe, bo rzecz dotyczy skrzynki służbowej. Najprawdopodobniej mam coś gdzieś ustawione w programie pocztowym, tylko za diabła nie wiem, co i gdzie.

Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • abcdefowicz Re: Wiadomości znikające z Windows Live 09.04.15, 19:57
      A nie masz przypadkiem w ustawieniach POP3? Spróbuj zmienić na IMAP, poczytaj przydatne artykuły z linków poniżej, może coś Ci pomoże.
      Różnice pomiędzy protokołami POP3 i IMAP
      Konfiguracja konta IMAP
      Dlaczego IMAP jest lepszy niż POP3?
      ... i wiele, wiele innych do znalezienia w necie.
      • liisa.valo Re: Wiadomości znikające z Windows Live 10.04.15, 12:25
        Ale wiadomości znikają z programu pocztowego, nie ze skrzynki pocztowej. Po prostu Windows Live "czyści się" samoistnie, tak jakby to był świeżo zainstalowany program.
        • slawek_62 Re: Wiadomości znikające z Windows Live 10.04.15, 20:24
          To raczej nie wina ustawień.
          answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/windows_xp-ecoms/poczta-usługi-windows-live-gubi-maile/60491b67-1c37-4beb-9c80-fed29cc53126
          Sprawdź dysk :
          CrystalDiskInfo
          Standard Edition Portable w/o Ads
          crystalmark.info/download/index-e.html
          i pokaż SMART na jakimś serwerze, lub prześlij mi na pocztę.
          Jaki antywirus? Sprawdź może MBAM
          www.malwarebytes.org/products/
          Free Version Download
          • kot404 Re: Wiadomości znikające z Windows Live 10.04.15, 20:44
            Twoje wypiski śmierdzą chęcią poznaniem danych obcych Ci ludzi.....
            Podaj mi swoje kody a ja Ci pomogę?
            Pomożesz?
            Dopiszesz do listy a PiS dopisze do SPAM
            • slawek_62 Re: Wiadomości znikające z Windows Live 10.04.15, 22:08
              To naprawdę kot, a nie baran? Intelekt wrodzony, czy nabyty w markecie? Z faktu iż nie rozumiesz co inni piszą nie wynika że musisz pochwalić się głupotą na forum.Choć ponieważ forum to jest ogólnie dostępne to i dureń może się tu produkować.
              • kot404 Re: Wiadomości znikające z Windows Live 13.04.15, 19:25
                a co? może jeszcze o pesel poprosisz? i miejsce zamieszkania?
                • Gość: sławek Re: Wiadomości znikające z Windows Live IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.15, 20:28
                  Może zamiast pisywać spróbuj coś poczytać. Łeb będzie bolał tylko z początku, potem może przywykniesz. Na początek wynotuj wyrazy, których znaczenia nie rozumiesz i zapytaj wujka googla. Tylko znów problem – trzeba zrozumieć co się czyta, a z tym masz największy kłopot.
                  • kot404 Re: Wiadomości znikające z Windows Live 13.04.15, 20:38
                    I co pomogłeś jej? Jakoś nie widzę na forum!
                  • kot404 Re: Wiadomości znikające z Windows Live 13.04.15, 22:55
                    zaloguj się, to pogadamy, dupku
                    • Gość: sławek Re: Wiadomości znikające z Windows Live IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.15, 23:24
                      A o czym można rozmawiać z durniem? Zasoby wiedzy i intelektu kwalifikują cię na IQ w granicach 40, przeciętny kot ma 60, na ale tu pod kota podszywa się baran.
                      Ps. Na forum rzeczywiście coś śmierdzi, może byś się umył?
                      • kot404 Re: Wiadomości znikające z Windows Live 13.04.15, 23:28
                        żegnaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka