Gość: janus24 IP: *.gsk.pl / *.gsk.pl 09.09.04, 12:37 Skad wiadomo kiedy go wymienic?? Czy wymienia sie sam pasek czy rowniez inne powiazane z nim elementy?? Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: RafałGTV Re: Pasek klinowy... IP: 217.17.35.* 09.09.04, 12:59 Po oględzinach - kiedy jest nadwyrężony , pokękany , rozwarstwiony.... Wymienia się sam pasek. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Pasek klinowy... IP: *.fornfyndet.se 09.09.04, 18:03 Ostanie 7lat stosuje metode 100.000km.Tzn ze po tym czasie dobre czy zle wszystkie wymieniam;pasek alternatora i AC,pasek serva oraz rozrzadu. W tym czasie nie sprawdzam poniewaz nie trzeba.Naciag jest ten sam caly czas.Wszystkie paski oprocz rozrzadu sa wieloklinowe. Metoda droga ,ale ma sie pewnosc ze nigdy nie stane z powodu glupiego paska. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: Pasek klinowy... IP: *.honeywell.com 09.09.04, 18:37 Juz Ci odpowiedzieli powyzej. Moja rada- wozic w bagazniku zapasowy, chociazby ten stary z ostatniej wymiany. Link Zgłoś
Gość: Molson Re: Pasek klinowy... IP: *.sympatico.ca 09.09.04, 22:20 Co jeszcze bys radzil wozic w bagazniku?Wymiana paska w wielu autach to nie jest robota na poboczu drogi .Zwykle jest bardzo ciasno i nie jest to tak hopla.Mnie sie raz zerwal bo zlekcewazylem ,gdzies przy 150 tys, zaplatal sie o jedno kolko i zerwal wtyczke od jednego wiatraka .Lepiej wymienic to tak samo jak wymienia sie olej (nie tak czesto). Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: Pasek klinowy... IP: *.honeywell.com 09.09.04, 22:27 Jeszcze nie slyszalem o takiej sytuacji zeby posiadanie zapasowej czesci uczynilo ta sytuacje gorsza. Link Zgłoś