Dodaj do ulubionych

Jaki mam kupic pendrive

12.07.15, 11:58
Mam jak wspomniałam kiedyś tu notbooka n 150 samsung. Mała pamięć te klimaty. Ponieważ podróżuje niekoniecznie chciałam obciążać się przenośnym dyskiem więc wymyśliłam sobie że zakupie sobie pendriv X 5 i przeniosę na nie filmy, zdjęcia żeby nie zapychać pamięci kompa.
Dodam, że wszystkie pożyczane urządzenia wcześniej bez problemów działały na moim kompie - przenoszenie filmów, kopiowanie itp.
Kupiłam sobie TWISTER USB flash drive - good ram - 8 gb a raczej pan w sklepie mi poradził.\
I po podłączeniu go - klops, mój komp zaczął się zacinać od razu. Cuda na kiju. Cudem sformatowałam coś tam zainstalowałam i dalej to samo. Na innym kompie działał podobno, też został sformatowany itp, udalo mi sie przerzucić wszystkie filmy z kompa na urządzenie. Kiedy dnia następnego chciałam zrobić to samo ze zdjęciami: straciłam wszystko z urządzenia bo znów sie zacięło. Nie pamiętam czy pamięć była już pełna czy nie.

Możecie mi podpowiedzieć czy kupując pendriv ma znaczenie mój komputer? Czy np mam kupować jakieś konkretne urządzenia żeby uniknąc takich rzeczy jak wyżej. Nie wiem czy wyraziłam sie jasno. chodzi o to czy każdy pendrive nadaje sie do mojego kompa i windowsa : XP Profesional 2002 Dodatek: service Pack 2.
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: Jaki mam kupic pendrive IP: 89.204.153.* 12.07.15, 12:14
      pewnie trafiłaś wadliwy egzemplarz
      trza było oddać i kupić inny
      a swoją drogą, to do takich celów ja wolę używać karty SD/microSD - 16/32/64GB kosztują tyle, co peny,
      w podróży pen jest bardziej narażony na uszkodzenia - gdy się wiercisz, wstajesz/siadasz lub coś ci albo współpasażerowi (pociąg, autobus) wyleci z ręki, to może ułamać pena
      a karta siedzi w slocie lapka
      no i zawsze możesz potem ją wykorzystać w fonie, foto lub kamerze
      • Gość: skomplikowana Re: Jaki mam kupic pendrive IP: *.cheeloo.net 12.07.15, 12:28
        Czyli tak naprawdę nie ma znaczenia przy zakupie pendrive jaki mam komputer i system?
        Próbowałam oddać, byłam bardzo wkurzona żeby nie powiedzieć dosadniej bo moje ulubione filmy straciłam a co ważniejsze omal nie straciłam też zdjęć, których bym już nie odzyskała. Powiedziałam panu, ze mi cały czas zacina kompa, czasem od razu a czasem po chwili i nie mam zamiaru ryzykować że stracę cos ważnego. I nic. Stwierdził, że u niego działa i mi nie wymieni na inny! I tak mu go zostawiłam, niech sobie wsadzi. Wtedy myślałam że mi źle doradził.
        Ja mam jeszcze good ram adapter.
    • miszkurka2000 Re: Jaki mam kupic pendrive 17.07.15, 16:11
      Kupiłem w Kauflandzie Pendrive Philips USB 3.0 32GB. Polecam. Bardzo szybki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka