Dodaj do ulubionych

załączniki do maila

IP: *.com / 62.233.250.* 20.09.04, 20:04
proszę bardzo o pomoc..jak mogę załączyć do maila mp3?..niby takie proste a
nie wychodzi..nie używam outlocka i próbowałam wysłać mp3 z różnych kont
pocztowych..za każdym razem proces załączania nawet się nie zaczyna a tylko
wyskakuje strona z napisem " the page cannot be displayed" :((..juz nawet
zmniejszałam pliki mp3 do śmiesznych rozmiarów 1,75mb i nic..czy na to może
ma wpływ moja sieć lokalna? a może coś nie tak z moim kompem? bo ja od innych
dostaję mp3 mailem bez problemów...liczę że może tu znajdę rozwiązanie mojego
problemu..dzięki i pozdrawiam

karolina
Obserwuj wątek
    • Gość: zielona Re: załączniki do maila IP: *.com / 62.233.250.* 20.09.04, 21:38
      naprawdę nikt nie może pomóc? albo chociaż wyjaśnić dlaczego tak się dzieje..

• Gość: Al Gore Re: załączniki do maila IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 00:15
        Karolcia, a co ty właściwie robisz z tym Outlookiem ? Przytaczasz komunikat z
        przeglądarek internetowych, a nie wiem po ci one do tego. Sposoby są dwa: albo
        wybierasz z menu Outlooka opcję 'dodaj załącznik', czy jakoś tak, albo klikasz
        na swój plik i przeciągasz go puszczając na wiadomości, którą piszesz. W obydwu
        tych sposobach możliwość zrobienia błędu jest znikoma. Wstaw plik z menu, albo
        go przeciągnij.

Jeśli natomiast chodzi o samo wysyłanie i odebranie to nie zapomnij gdzie
        wysyłasz ten plik. Każdy portal odbiorcy ma swój maksymalny rozmiar
        wiadomości/pliku, przy czym plik do wysłania zostanie przy zakodowywaniu
        powiększony o jakieś 20-30%, więc jeśli portal pisze, że mail może mieć maks. 4
        Mb, to plik możesz wysłać w rzeczywistości do ok. 3 MB. Mniej więcej.
        • Gość: zielona Re: załączniki do maila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:33
          dzięki serdeczne za odpowiedź ale ja napisałam że nie używam outlooka..i chcę
          wysłać maila z załącznikiem mp3 i za chiny nie mogę go załączyć - i to wcale
          nie chodzi o wielkości tego pliku ale raczej o jego format:(..bo nie są większe
          niż 3mb na 100% a i tak się nie załączają nawet na o2 gdzie skrzynki są
          gigantycznych rozmiarów...podejrzewam że to może ma związek z moją lokalną
          siecią, ale nie wiem czy taka zależność jest możliwa...kompletnie się na tym
          nie znam..tzn. czy z tego wniosek że powinnam jednak zacząć używać outlooka???
          • Gość: Al Gore Re: załączniki do maila IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 19:36
            Sorry, nie doczytałem z Outlookiem. Jeśli chodzi o mp3, nikt nie ma
            najmniejszego prawa blokować ci ich wysyłania, ani niczego innego, bo mp3 nie
            jest w żaden sposób zabronione. To tylko technologia, a ty możesz chcieć
            wysyłać pliki własnego autorstwa, albo zakodowane w mp3 miauczenie twojego
            kota. Blokowanie może dotyczyć najwyżej konkretnych portów, z których
            korzystają programy do wymiany mp3, chociaż to Moim zdaniem też bezprawne. Tego
            o czym mówisz nikt nie robi, możesz wysyłać co chcesz.

Jeśli natomiast chodzi o wysyłanie poczty przez stronę internetową, to nie mogę
            uwierzyć, że się w ogóle tak męczysz. To największy koszmar jaki można było
            wymyślić. Użyteczny właściwie tylko kiedy jesteś za granicą, albo w innym
            mieście i chcesz odczytać pocztę z odległego komputera w kafejce internetowej.
            Za każdym razem klikanie, czekanie, piep...nie itd. Jeśli masz swój komputer
            zacznij NATYCHMIAST korzystać z Outlook Express'a (najprostszy wybór),
            Outlooka, The Bat, Pegasus Mail, albo innego dowolnego dobrze skonfigurowanego.
            Takie jest Moje zdanie. Nigdzie nie musisz włazić, klikać, wpisywać loginów i
            przede wszystkim czekać na dołączenie załącznika. Wszystkie konta w jednym,
            dostępne jednym kliknięciem, grupy dyskusyjne itp. Słowo daję nie wiem co ci
            się dzieje przy załącznikach na stronie internetowej, ale nie chcę za bardzo
            się tym zajmować. Poprzestańmy na stwierdzeniu, że czas skończyć z życiem w
            średniowieczu i zacząć korzystać z dobrodziejstw poczty za pomocą programu
            pocztowego i że nie powinno ci się to zdarzyć kiedy okazjonalnie skorzystasz z
            innego komputera będąc gdzieś na wyjeździe.
            • Gość: zielona Re: załączniki do maila IP: *.com / 62.233.250.* 21.09.04, 22:51
              Al Gore , kotka dzięki za odpowiedzi..
              chyba faktycznie czas na outlooka...hmm do tej pory go nie używałam ponieważ
              miałam problemy z konfiguracją (nie wiem o co dokładnie chodziło ale jakieś
              problemy z portami w mojej sieci..chyba coś takiego..) no i tak mieli to
              naprawić a ja się do korzystania z normalnej poczty przyzwyczaiłam i tak
              zostało...do teraz gdy pojawił się problem...oki...jeszcze raz dzięki i lecę
              się zająć tym moim outlookiem :)..pozdrowienia
              ps..jakby był z tym jeszcze jakiś problem (tfu tfu..) to wpadnę jeszcze z
              zapytaniem ;)

karolina
    • Gość: kotka Re: załączniki do maila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 19:39
      Skompresuj mp3 winrarem i wyślesz jako archiwum. Jeśli inne załączniki ci
      wysyła to archiwum też powinno pójśc.
      pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka