Dodaj do ulubionych

help me ...

22.09.04, 12:59
No więc tak,
problemów z komputerem jako takich nie mam poza tym ma się nim kto zająć, na
informatyce znam się tyle o ile. Problem jest inny. Mam do napisania pracę
dyplomową z informatyki, ale nie mogę wymyślić tematu. Przeraża mnie
tworzenie baz, pisanie programów i komputer od wewnątrz. Czy mielibyście dla
mnie jakies ciekawe propozycje, czym mogłabym się zająć i co w miarę
możliwości moja szkoła odebrałaby jako pożyteczna. Proszę o poważne
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • nihilobstat Re: help me ... 22.09.04, 13:03
      boże, a co to za szkoła, gdzie pisząc pracę dyplomową z informatyki znasz sie na
      niej tyle o ile...
      • Gość: tswiercz Re: help me ... IP: *.karpaty.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 13:12
        Boje się jeszcze pomyśleć co oznacza te 82.
        Rok urodzenia?
        To już chyba lepeij żeby to był wiek :)
    • joola Re: help me ... 22.09.04, 13:11
      ja mam podobnie, tylko że trzeba mi jakiś temat pracy z grafiki komp.
      p.s.
      zobaczysz jak znawcy komputerów będą się nad tobą pastwili ;)
      • stokrotka82 Re: help me ... 22.09.04, 13:36
        Hehe, a mówiłam, że prosze o powazne rady a nie znecanie sie. Pocieszam sie, ze
        prawdziwie madry czlowiek doceni czyjas niewiedze i w niej pomoze a nie
        wysmieje. To jak, dalej bedziecie krytykować :]
        • nihilobstat Re: help me ... 22.09.04, 13:41
          nikt się nie będzie znęcał (mam nadzieję). można miec tylko obawy, że chodzi o
          kierunek informatyka na politechnice... wtedy byłoby głupio. a tak w ogóle, to
          życzę powodzenia!
          • stokrotka82 Re: help me ... 22.09.04, 13:45
            ehh zadne studia, zadna politechnika, po prostu studium i do tego zaoczne, i
            wierz mi umiem wiecej niz przecietny uczen w mojej szkole, ale i tak uwazam ze
            za mało by rzucać sie na głeboką wodę...
            • nihilobstat Re: help me ... 22.09.04, 14:02
              napisz więcej o wymaganiach co do pracy... może wystarczy np. zgrabny techniczny
              esej o problemach z ZUSem i Janosikiem - znajdziesz dużo informacji w internecie
              na ten temat, a nawet z twórcą Janosika mogłabyś się skontaktować i wtedy
              zrobiłabyś duże wrażenie...
              • stokrotka82 wymagania 22.09.04, 14:09
                hyh a zeby oni dali wymagania, profesor powiedzial tak :albo egzamin albo
                praca, za egzamin podziekuje bo u siebie na studiach mam akurat wtedy sesje, a
                praca, no proponowal cos co bedzie pozytecznego dla szkoly, ktos kiedys
                okablowanie sali komputerowej robil, ale chyba sam rozumiesz ze to nie sa
                tematy dla dziewczyny a wazne by troche chociaz interesowalo to, o czym sie
                pisze. Duzo bedzie w tym roku na temat baz danych, ale ja je dopiero poznaje.
                Praca na temat czysto teoretczny ma miec wiecej objetosci niz oparta na
                praktyce. Pisac sie nie boje byle materialy sie znalazly. chetnie sie naucze i
                dowiem o czyms interesujacym. Dziekuje za proby pomocy i chetnie wyslucham
                wiecej.
                • nihilobstat Re: wymagania 22.09.04, 14:17
                  podejdź do tego pragmatycznie... zajmij się tym, w czym czujesz się
                  najmocniej... na razie nie mam nowych pomysłów, ale podumam:)
    • nihilobstat Re: help me ... 22.09.04, 13:44
      moze napisz coś metainformatycznego, coś modnego, np. o wolnym oprogramowaniu...
      albo o implementacji linuksa w małych przedsiębiorstwach...
    • Gość: rektor UWAGA -PODAJĘ TEMAT IP: 81.190.171.* 22.09.04, 13:47
      "Sens zmieniania komputera na lepszy w obliczu gorszych zmian."

Chodzi mi o to, że ludzie kupują coraz szybsze-wydajniejsze komputery wydając kasę w błoto i nadal działają z tą samą wydajnośćią. Był wcześniej nawet taki wątek.
      • Gość: tswiercz Re: UWAGA -PODAJĘ TEMAT IP: *.karpaty.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 13:57
        O albo napisz prace w związku z nowymi przepsiami, które mają zabronić sprzedawania składaków bez testów promieniowania elektromagnetycznego.
        Spróbuj udowodnić, że to niepotzrebne.
        • Gość: temat Re: UWAGA -PODAJĘ TEMAT IP: *.aster.pl 22.09.04, 14:01
          o wyższości kart z chipsetem ati nad nvidią
          • nihilobstat Re: UWAGA -PODAJĘ TEMAT 22.09.04, 14:05
            powyższe dwa tematy dotyczą raczej kwestii światopoglądowych niż merytorycznych
            - słabo to się nadaje na pracę dyplomową
    • Gość: Reader Marketingowe Systemy Informacyjne IP: *.sys.teleca.se 22.09.04, 14:12
      na przykladzie........

Mozesz poprodukowac sie na temat wykorzystania komputerow i oprogramowania w
      firmach, sklasyfikowac CRM, ERP, etc Jak one ze soba "cudownie" nie
      wspolpracuja, jak bardzo sa potrzebne, jaka wartosc wnosza, korzysci, jakis
      przyklad z jakiejs firmy, jak sa wdrazane itd itd itd

Tu na prawde moze tworzyc informatyczna trylogie...
    • Gość: laik Re: Ostatni mój temat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 14:23
      Temat pracy:
      MATERIAŁY POMOCNICZE
      instalacja i administracja systemem linux
      • Gość: laik Re: Ostatni mój temat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 14:45
        Spis treści

Wstęp ..........................................................................
        .................................... 4

Rozdział I
        Instalacja systemu
        LINUX ..........................................................................
        . 5
        1.1. Dystrybucja systemu
        Linux ..................................................................
        5
        1.2. Rodzaj
        instalacji .....................................................................
        .............. 6
        1.3. Wybór jądra systemu i obsługa
        SCSI ................................................... 6
        1.4. Podział dysku na
        partycje .....................................................................
        7
        1.5. Instalacja (program
        setup) ....................................................................
        9
        1.6. Wybór
        klawiatury .....................................................................
        ............ 10
        1.7. Formatowanie
        partycji .......................................................................
        ... 11
        1.8. Wybór trybu
        instalacji .....................................................................
        ..... 12
        1.9. Ustawienie parametrów
        systemu .......................................................... 14
        1.10. Uruchomienie
        systemu ........................................................................
        . 17
        1.11. Konfiguracja X
        Window ......................................................................
        17

Rozdział II
        Administrowanie
        systemem .......................................................................
        .. 32
        2.1. Przygotowanie serwera do pracy w sieci
        internet ................................ 32
        2.2. Uruchamianie
        programów ....................................................................
        34
        2.3. Sprawdzanie ilości wolnego miejsca na
        dysku .................................... 39
        2.4. Informacja o
        pamięci ........................................................................
        .... 42
        2.5. Obciążenie
        systemu ........................................................................
        ...... 42
        2.6. Zarządzanie kontami
        użytkowników .................................................... 42
        2.7. Obsługa
        plików .........................................................................
        ............ 42
        2.8.
        Archiwizacja ...........................................................
        .............................. 42
        2.9. Automatyczne wykonywanie
        zadań ..................................................... 42
    • stokrotka82 Re: help me ... 23.09.04, 14:43
      a może jakieś świeże pomysły ?
    • mika_p Re: help me ... 23.09.04, 23:10
      A studium ma stronę www ? Bo jak nie ma, to w ramach pracy dyplomowej mogłabyś
      zmajstrować - z pożytkiem dla szkoły by było :)

A te studia ważne, to na jakim kierunku ? Moze dałoby się coś informatycznego z
      tej dziedziny wykrzesać ? Jak ekonomia, to handel internetowy, jak marketing,
      to reklama w Internecie i tak dalej. Korzyść dodatkowa - możesz kiedyś z tego
      zrobić pracę licencjacką, magisterską.
      • stokrotka82 Re: help me ... 24.09.04, 12:26
        studia to zarzadzanie i marketing, a prace mgr zaczelam juz pisac, jest na
        temat szkoleń
        p.s. szkola ma str www i to co rok modyfikowaną
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka