Dodaj do ulubionych

PDF -jaki program ?

11.02.16, 16:55
Potrzebuję lekkiego programu
do zapisywania stron lub części tekstu ( dokument ) do formatu PDF i odczytywania dokumentów zapisanych w PDF-ie.

Przeglądałam, jest ich sporo , wiele ma dużo dodatkowych funkcji, chyba bardziej do prac biurowych...
Nie wiem, na jaki się zdecydować ...
Dzięki za sugestie ;)

Obserwuj wątek
    • praktiss Re: PDF -jaki program ? 11.02.16, 21:12
      PDF Creator / PDF Architect
      • melyssa Re: PDF -jaki program ? 11.02.16, 22:53
        OK, ale w tym programie jest napisane, ,ze "Na koniec zostaje automatycznie uruchomiona przeglądarka Adobe Acrobat Reader abyśmy mogli sprawdzić czy konwersja została przeprowadzona prawidłowo."
        A ja właśnie pozbyłam się AR+AA bo nie miałam do nich cierpliwości podczas łatania dziur i taka opcja była mi nie potrzebna.
        W drugim pytaniu jest zdziwienie "do zapisywania " ? Tak, przecież potrzeba tez zapisać dokument w tym formacie ....
    • Gość: 802.11n Re: PDF -jaki program ? IP: *.tpnet.pl 11.02.16, 21:14
      Do zapisywania? W jakim sensie? PDFCreator, Word, Writer - zależy, jak to rozumiesz.

Do przeglądania pdfów polecam SumatręPDF.
    • mariner4 Re: PDF -jaki program ? 16.02.16, 11:03
      Spróbuj "PDFFormFiller" Jest w sieci. Można nie tylko drukować,al;e i wypełniać druki napisane w PDF.
      Bardzo dobry.
      M.
    • player_ruda Re: PDF -jaki program ? 16.02.16, 12:46
      Ja polecam adobe reader, używam już kilka lat i nie narzekam, teraz na nowym kompie tez muszę zainstalować bo oryginalnie jest tam coś wgrane ale nie pokazuje np.ile stron zawiera dokument i nie można przeskoczyć od razu do wybranej strony, aaa i mysle ze jest lekki bo stary laptop zawieszał się na odczytywaniu plików w Wordzie a pdf śmigały;)
      • mariner4 Re: PDF -jaki program ? 16.02.16, 14:24
        A możesz edytować teksty w PDF, na przykład wypełniać formularze w PDF?Chyba nie, bo to jest możliwe w wersji komercyjnej.
        M.
    • al.1 Re: PDF -jaki program ? 23.02.16, 22:24
      Mam ten sam problem. Mój Adobe reader X jest atrapa, bo nie pozwala na konwertowanie bo za kazdym razem proponuje wykupienie jednej z dwu opcji - rocznej lub miesiecznej. Ja mam raz na ruski rok potrzebe przekonwertowania prostego dokumentu i nic wiecej. Próbowalem PDF-XChange Viewer, który przekonwertowal dokument, ale na kazdej stronie po obu rogach na górze pojawiaja sie okragle stemple z insygniami tego programu przeslaniajace tekst, na dodatek nie podaja adresu pedefowego, wiec go wykasowalem. Kolejna próba bylo zainstalowanie a nastepnie skasowanie programu Foxit. Nie dalo rady nic zrobic - wysoki stopien komplikacj.
      • mariner4 Re: PDF -jaki program ? 24.02.16, 18:30
        A Soda?
        M.
      • Gość: ITmonkey Re: PDF -jaki program ? IP: *.dynamic-ww-1.vectranet.pl 25.02.16, 21:53
        Adobe reader jak nazwa mówi służy tylko do odczytu. Do reszty opcji jest Adobe Acrobat.
    • enzkim Re: PDF -jaki program ? 28.02.16, 15:12
      ja zawsze to robię w internecie za pomocą specjalnych stron

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka