Dodaj do ulubionych

Logitech HD Webcam C270 - czarny ekran

19.02.16, 20:27
Witam. Posiadam kamerkę internetową Logitech HD Webcam C270. Wszystko było ok, działała ( ostatnie użycie kamerki było 15 stycznia - poniedziałek .) Nagle dzisiaj coś się popsuło. Na Skype zauważyłem cały czas ładowanie obrazu z kamery, ekran czarny. Pomyślałem, że może to coś związanego z tym, że wczoraj mi aktualizowało Skypa, ale nie. Nie działa szybkie przechwytywanie ( zdjęcie i video ), pokazuje czarny obraz, na innych testach kamerki też czarny obraz tylko ( dioda kamerki się świeci cały czas ) Nic nie dało:
- restart komputera
- wypięcie kamerki od komputera i ponowne podłączenie ( włącznie ze zmianą portu USB )
- ponowne zainstalowanie sterowników
- przeskanowanie komputera ADW Cleaner jak i AVG w poszukiwaniu ew. wirusów blokujących kamerkę.
Co jeszcze mogę zrobić??
Obserwuj wątek
    • Gość: ONEK Re: Logitech HD Webcam C270 - czarny ekran IP: *.naszasiec.net 02.02.21, 21:24
      dzięki za pomoc pomogło
    • Gość: JS Re: Logitech HD Webcam C270 - czarny ekran IP: *.centertel.pl 08.05.24, 01:24
      Mam to samo lub podobnie. Z ta różnicą, że kiedy dłużej jestem na Skypie, to po jakimś czasie "zaczyna widzieć" i pokazuje mnie. Potem znów ślepnie.
      Moja u mnie jest prawie 4 lata. Chyba trzeba pomyśleć o nowej i zdecydowanie innej firmy.
      Chyba że ktoś ma jakiś pomysł, co jeszcze można zrobić???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka