Dodaj do ulubionych

kon trojanski - pomocy

13.04.02, 22:33
mam konia trojanskiego nawet 2 i 36 plikow z tymi konikami. nie moge ich
wyleczyc ani wykasowac!! uzywam programu antywirusowego mks wir online i on
ich wogole nie widzi.wiem ze mam bo inny program mi o nich przypomnial ale
niestety nie usowa ich.
CZY ZNACIE JAKAS STRONKE Z PROGRAMEM ANTYWIRUSOWYM DZIALAJACA GRATIS jak na
razie nie mam mozliwosci zakupu....
prosze pomozcie!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Scan Re: kon trojanski - pomocy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 22:48
      Na pierwszej stronie - antywirusy
      kalitka.dhs.org/
    • Gość: Scan Re: kon trojanski - pomocy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 22:55
      No i ściagnij stąd: - 1,10MB
      trojanscanner.npartners.net/?page=download
    • lakris Re: kon trojanski - pomocy 14.04.02, 00:27
      wlasnie weszlam na te stronki i posciagalam skanery ale ...
      on znalazl 3 koniki i zadnego nie skasowal. co nalezy zrobic aby je skasowac???
      • Gość: Scan Re: kon trojanski - pomocy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 00:53
        Na stronie Kalitka masz Nortona antyvirusa - użyj go. Na drugiej witrynie masz
        linki do chyba Chip-on line i bodaj PC World Komputer. Przejrzyj archiwa - mają
        tam mnóstwo różnych patentów. Załóż Firewalla ze strony:
        www.zonelabs.com/.
        Lepszy byłby Norton Personal Firewall możesz go ściągnąc z www.kazaa.com - o
        ile masz stałe łącze, bo to ok. 50MB.
        Napisz jak sobie radzisz, jutro może cos lepszego się wymyśli.
        3maj sie.
        Scan
        • lakris Re: kon trojanski - pomocy 14.04.02, 01:29
          jak sobie radze- no nie wiem...bo jak na razie to sciagam kasperski 12 MB
          a jak ten nie usunie to tego nortona sciagne napewno. w koncu cos musi usunac
          te koniki !!
          • Gość: Głupi Re: kon trojanski - pomocy IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 15.04.02, 11:45
            www.moosoft.com i masz program stworzony tylko i wylacznie do usuwania koni
            trojanskich ... powodzenia
            • soso45 Re: kon trojanski - pomocy 16.04.02, 10:14
              Ja stosuje inny sposob:
              1. Wpisz nazwe trojana w dowolnej wyszukiwarce (yahoo czy altavista np.)
              2. Sciagnij i uruchom program usuwajacy konkretnego i znanego z nazwy trojana
              3. Usun z komputera wszystkie pliki, na ktorych program usuwajacy sie zatrzymal
              wskazujac na obecnosc trojana, nawet jezeli wykonuje na tych
              plikach 'oczyszczenia'. Jezeli sa to pliki gier to dobrze jest odinstalowac te
              gry i potem na nowo je zainstalowac na 'czystym' komputerze.
              4. jeszcze raz uruchom program kasujacy trojana i sprwdz, czy przeszedl bez
              problemu przez caly i czysty juz hard dysk
              5. nie otwieraj zadnej podejrzanej poczty. Czasami trojany automatycznie sie
              rozsylaja na adresy twojej ksiazki adresowej i potem jak w odpowiedzi dostajesz
              od korespondentow zapytania, o co ci chodzilo to takze otwierajac ta wiadomosc
              ponownie wprowadzasz trojana do swego komputera i wszystko trzeba rozpoczana na
              nowo.
              6. zachowaj sobie pliki anty_trojanowe na dokladnie te trojany, ktore sa
              wyszczegolniane w programach antywirusowych. Niestety, moga sie przydac bo
              twoje srodowisko jest zarazone i trojan moze sie znowu pojawic. Jezeli w ciagu
              np. pol roku cisza i spokoj oraz program antytrojanowy pokazuje czysty hard-
              dysk mozna uznac, ze problemu sie pozbylismy.

pzdrw

soso

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka