Dodaj do ulubionych

Problem z drukarka Lexmark

19.09.16, 08:44
Witajcie,
Mam Lexmarka X4530...Mam taki problem z moją drukarką, że drukuje mi tak jakby nie było tuszu.. Kupiłam nowy tusz i nadal to samo.. Nie potrafi nawet zrobić kaliberacji bo wychodzi czysta kartka..
Zainstalowałam drukarkę od nowa..i nadal to samo..
Czy problem może tkwić w tym, że nie mam kolorowego tuszu? Czy może to jakiś większy problem?
Z góry dziękuję za sugestie :)
Pozdrawiam,
Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Problem z drukarka Lexmark IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.16, 09:34
      > Czy problem może tkwić w tym, że nie mam kolorowego tuszu?

Mozliwe.

> Czy może to jakiś większy problem?

Mozliwe.
      Najlepiej zapytaj wrozki.

Jezeli drukarka ma opcje drukowania strony testowej to sprawdz czy tez nie drukuje.
    • Gość: 802.11n Re: Problem z drukarka Lexmark IP: *.tpnet.pl 19.09.16, 17:10
      Zdjęłaś z kartridża folię zabezpieczającą?
      • aguska1212 Re: Problem z drukarka Lexmark 28.09.16, 08:41
        Zdjęłam..
    • Gość: doro Re: Problem z drukarka Lexmark IP: *.lublin.mm.pl 19.09.16, 21:49
      a wszystkie tusze są? Czy jakieś komunikaty wyskakują? jeśli brak jakiegoś tuszu to może być problem z wydrukiem? Może wcześniejszy tusz zasechł? Czy były używane oryginalne czy zaminniki?
      • aguska1212 Re: Problem z drukarka Lexmark 28.09.16, 08:45
        Miałam tylko czarny tusz.. i zamiennik.. Oczywiście drukarka krzyczała, że tusz nie jest oryginalny.. a brak kolorowego.. nie wiem.. do tej pry dawało radę bez niego..
        Tusz czarny kupiłam nie tak dawno, więc na pewno nie był zaschnięty.. a mimo to drukowała, jakby to był tusz sympatyczny.. bo wychodziła czysta kartka..

Dzisiaj dowiem się ostatecznie w czym problem.. bo wczoraj zaniosłam drukarkę do fachowca..
    • kasienka_mloda_mama Re: Problem z drukarka Lexmark 03.10.16, 20:50
      Jak mieszkasz w Warszawie to oddaj do fachowców na Tarchominie serwis kopiarek
    • aguska1212 Re: Problem z drukarka Lexmark 03.10.16, 21:51
      Okazało się, że był problem z głowicą i nic nie dało jej moczenie.. bo nie nie było reakcji na tusze..
      W związku z tym.. skoro dzisiaj się o tym dowiedziałam.. to i kupiłam drugi kombajn.. hp tym razem..

Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka