02.12.18, 13:27
Cześć.

Podpowiedzcie proszę w jaki sposób ( za pomoca jakiego programu ) mogę zgrac wszystkie wiadomości typu: sms, mms z Sony Z 5 Premium?

Dziekuję
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Smsy 02.12.18, 16:22
      A sprawdzałeś już Sony Xperia Companion na PC?
      • lekkoduch Re: Smsy 02.12.18, 20:57
        Witaj. Tak sprawdzalem, nie mozna
        • wariant_b Re: Smsy 03.12.18, 23:56
          A co konkretnie mu się dzieje?
          Używałem go lata temu, ale łączył się i działał.

A próbowałeś innych programów do transferu lub backupu z Androida na PC?
          Ostatnio macałem Syncios - brał SMS-y, choć ciężko powiedzieć, żeby wygodnie.
      • mlekomleko Re: Smsy 10.12.18, 20:04
        ja za każdym razem zrzucam smsy za jego pomocą, chyba najlepsze rozwiązanie i to bezpośrednio od producenta więc nie ma opcji że nie będzie działać
    • lekkoduch Re: Smsy 07.12.18, 14:20
      Nie probowalem zadnych programow dodatkowo. Dlatego właśnie tutaj napisalem o porade
      • awariant Re: Smsy 07.12.18, 21:40
        Spróbuj appek SMS Backup&Restore lub SMS Backup+ ze sklepu Google na smartfonie.
        Wprawdzie korzystają z dysku lub poczty Gmail ale powinny pozwolić wyciągnąć wiadomości SMS
        i pobrać je na komputer lub wczytać na inny smartfon.

Na moim komputerze udało mi się pobrać SMS-y za pomocą Syncios po kablu USB.
        Ale forma w jakiej je dostałem nie bardzo mi się podoba - albo XML, albo plik html.

Jednak nie ma to jak stara Nokia PC Suite, która dawała prawie pełną kontrolę nad telefonem.
      • mlekomleko Re: Smsy 11.12.18, 21:55
        No to spróbuj tym programem od SONY. Za jego pomocą zrzucam smsy od dłuższego czasu i za każdym razem działa to tak, jak powinno
        • lekkoduch Re: Smsy 22.12.18, 23:40
          Czy po zrobieniu ustawien fabrycznych udalo Ci sie przywrócić smsy spowrotem do komórki?

mlekomleko napisał:

> No to spróbuj tym programem od SONY. Za jego pomocą zrzucam smsy od dłuższego c
          > zasu i za każdym razem działa to tak, jak powinno
          • Gość: HaDwaO Re: Smsy IP: *.182.34.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.12.18, 12:30
            "spowrotem" powiadzasz?
            • awariant Re: Smsy 23.12.18, 14:46
              Gość portalu: HaDwaO napisał(a):
              > "spowrotem" powiadzasz?

Może kiedyś językoznawcy uznają taką pisownię i zauważą różnicę znaczeniową
              między określeniami "z powrotem" i "spowrotem".
              Miałem być spowrotem za godzinę, ale miałem problemy z powrotem.

---
              Mam coś lepszego dla purystów językowych - niech przetłumaczą:
              Chcielibyśmy wte i wewte wtykać coś w tę i we w tę, a tu ani wte, ani we wte.
              • lekkoduch Re: Smsy 26.12.18, 14:36
                powiadzasz

awariant napisał:

> Gość portalu: HaDwaO napisał(a):
                > > "spowrotem" powiadzasz?
                >
                > Może kiedyś językoznawcy uznają taką pisownię i zauważą różnicę znaczeniową
                > między określeniami "z powrotem" i "spowrotem".
                > Miałem być spowrotem za godzinę, ale miałem problemy z powrotem.
                >
                > ---
                > Mam coś lepszego dla purystów językowych - niech przetłumaczą:
                > Chcielibyśmy wte i wewte wtykać coś w tę i we w tę, a tu ani wte, ani we wte
                > .

• awariant Re: Smsy 26.12.18, 19:13
                  Jak poszło z tym eksportem i importem SMS-ów?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka