Dodaj do ulubionych

przeglądarka opera

10.12.18, 22:49
Posiadam system operacyjny Windows 10 i najnowszą przeglądarkę operę.

Mam dwa pytania.

1)gdzie w operze ( ścieżka w windowsie) znajdę plik odpowiadający za zakładki w operze.Bo jak w operze wejść to wiem.
2)Miałam kłopot taki, że opera całkowicie nie była spolszczona, tak jakoś się porobiło.Niektóre strony tylko częściowo były spolszczone.Przez przypadek skasowałam sobie plik w ustawieniach co odpowiada za spolszczenie i w ustawieniach już wybrać polskiego języka nie mogę.Gdzie znajduje się ten plik proszę o ścieżke bo na drugim koncie użytkownika spolszczenie jest, a nie chce instalować od nowa narazie opery.
Obserwuj wątek
    • awariant Re: przeglądarka opera 10.12.18, 23:43
      1)gdzie w operze ( ścieżka w windowsie) znajdę plik odpowiadający za zakładki w operze

Jak łatwo się domyślić w:
      "C:\Windows\Users\<nazwa użytkownika>\AppData\Roaming\Opera Software\Opera Stable\Bookmarks"

> Gdzie znajduje się ten plik proszę o ścieżke bo na drugim koncie użytkownika spolszczenie jest,
      > a nie chce instalować od nowa narazie opery.

To zamknij Operę skasuj lub, jeszcze lepiej, przechrzcij podaną ścieżkę w AppData\Roaming.
      Po uruchomieniu Opera odtworzy ustawienia domyślne, a te jak wnioskuję, są poprawne.
      Jeśli przeinstalujesz program pozostawiając ustawienia użytkownika nadal będzie źle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka