Dodaj do ulubionych

Do obeznanych w temacie monitorów!!!!

21.04.02, 10:20
Padł mi monitor i szybko potrzebuję pomocy w wyborze nowego.(w poniedziałek
chciałbym kupić)
Mam na oku:
LITEON - 17` TCO99 -715ZŁ
RELISYS - 17`TF785 -765ZŁ
PHILIPS - 17` 107T21 -849ZŁ
Zależy mi na kupnie czegoś, co pochodzi trochę i będzie przyjazne dla oka.
Poprzednio miałem PROVIEW 15`(tak mi go zachwalali) i mogę stwierdzić, że to
badziew!
Obserwuj wątek
    • Gość: miszalek Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 10:45
      Odradzam ci wszystkie Philipsy poniewaz przekaznik wlaczajacy zasilanie
      wewnatrz monitora po kilku wlaczeniach pracuje jak beben perkusji. A co myslisz
      o LG Flatron badz CTX.
      • ssaczek Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! 21.04.02, 11:03
        Gość portalu: miszalek napisał(a):

> Odradzam ci wszystkie Philipsy poniewaz przekaznik wlaczajacy zasilanie
        > wewnatrz monitora po kilku wlaczeniach pracuje jak beben perkusji. A co myslisz
        >
        > o LG Flatron badz CTX.
        CTX O! Tak! Ale cena to 1300zł na starcie.
        A LG nie znam nikogo kto by posiadał i opini tyż brak. Acz cena przystępna!

• Gość: Krzysiek Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! IP: *.chello.pl 21.04.02, 11:41
          W moim otoczeniu mam same Samsungi (od modeli tanich do najdroższych) i
          działają bezawaryjnie, obraz i kolory też bardzo ładne. Więc zastanów się nad
          Samsungiem.

Pozdrawiam
          • Gość: TOYA Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! IP: *.idzik.pl / 192.168.6.* 21.04.02, 15:14
            W temacie monitorów (brzydko pisząc) o przedziale cenowym 800-1200
            polecam LG lub Samsung, są zdecydowanie najlepsze we wszystkich parametrach. Pzdr.
            • Gość: Scan Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 16:54
              Tym bardziej, że za ok.1200 zł mozna kupić 19 calowego Samtrona 96P
            • Gość: arnie Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 03.05.02, 23:40
              mam LG ale poleciłbym ci NEC-a są rewelacyjne nawet te
              najsłabsze
        • goga.74 Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! 25.04.02, 23:44
          LG Flatron sa bardzo dobre. Ja ma LG Multimedia, od razu z wbudowanymi
          glosniczkami.
      • Gość: kell Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.04.02, 17:14
        to ja tak samo sie krzywie na jakies ctx-y i tandetne
        lg:))) polecilbym co innego, ale jezeli komus chodzi o
        tani monitor. wlasnie sie bawie philipsem 107t (ale
        zaznaczam, dopiero od 3ch dni, nie moj monitor) i jest
        to monitor bardzo przyjemny. obraz jest dosyc ostry i
        wyrazny i jedyne na co zwrocilbym uwage to geometria,
        trzeba sie naprawde mocno nameczyc by ustawic w miare
        zadowalajacy obraz. poza tym, kolory sa duzo bardziej
        pastelowe i stonowane. nie wypowiem sie o pozostalych,
        ale jezeli biega o philipsa to jest tani, jakosc obrazu
        jest dosyc dobra, plaski kineskop, brak drutow w
        poprzek ekranu:) tylko jak zwykle wypada obejrzec
        dokladnie egzemplarz ktory sie kupuje, albo zalatwic
        mozliwosc wymiany gdyby sie nie spodobal..
    • Gość: gregor Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! IP: 212.244.27.* 24.04.02, 23:41
      www.monitor.pl
      • Gość: ssaczek Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.02, 22:56
        Dzięki za zainteresowanie i rady.
        Po mękach kupiłem AOC 7KRL Flatron i jest OK!
    • Gość: Winiarz Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 01.05.02, 22:05
      z tego przedziału cenowego polecam Lg flatrona- zdecydowanie najlepszy
      kineskop, bądz tez samsunga.
      pozdro
    • bigpaolka Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! 01.05.02, 22:43
      Cóż, musisz sam zdecydować albo wybrać się do sklepu z zaprzyja�nionym informatykiem (lub zapalonym komputerowcem). Ja przeszłam kilka monitorów, także cyfrówek, a jak przyszło co do czego, gdy nastšpiło zwarcie i antyporażeniówka nie zadziałała (mieszkam we własnym domu), usłyszałam tylko takie "puk" i z monitotra poszły strużki dymu (wywaliło kondensator i elektrolit się wylał po całej płytce). Gdy mój prywatny elektronik zajrzał do �rodka, stwierdził, że kupiłam drogi szajs (3 lata wcze�niej wydałam 1.000 zł za tę cyfrówkę), a nikt nie pomy�lał, żeby wpišć tam choć jeden bezpiecznik. Co więcej - okazało się, że wybuch kondensatora sprawił, że płękła szyjka kineskopu. Naprawa była bez sensu, bo kosztowałaby tyle co nowy monitor. Teraz mam Goldstara niby 14' o ekranie 15', kupiłam używanego za 280 złotych i jestem bardzo zadowolona. Szkoda tylko, że nie znałam wcze�niej tych chłopaków, którzy instalowali mi teraz również modem. Może nie wydałaby 4.000 na komputer. Pozdrawiam z Częstochowy.
      • skowi Re: Do obeznanych w temacie monitorów!!!! 05.05.02, 10:56
        Witam,

Niestety muszę odradzić Flatrona - mój kumpel miał toto i padło. Jak się
        później okazało, nie tylko jemu - w serwisie się dowiedział, że ten typ tak ma.
        Za jakiś czas padł innemu kumplowi...
        :-(

Ja mam Samtrona 76 DF, tani i fajny - aczkolwiek mam go za krótko, aby się
        wypowiadać na temat stabilności i wytrzymałości. Jak na razie jest OK :-)

Polecam archiwum grupy pl.comp.pecet, tam często padają takie pytania -
        dostępne np. tu:
        niusy.onet.pl/niusy.html?t=archiwum&group=pl.comp.pecet

pozdrawiam, skowi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka