Gość: dobry człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:01 Może ktoś wie jak ustawiś Opere, żeby każda otwarta strona tworzyła nową zakładkę? Pozdro Link Zgłoś Obserwuj wątek
oo Re: Opera! 04.11.04, 09:51 Jeśli masz myszkę z trzema przyciskami/kółkiem, to klikając na link środkowym przyciskiem/kółkiem otwierasz link na karcie w tle. Jest to najwygodniejszy sposób w Operze. Jeśli takiej myszki nie posiadasz, to poza środkowym przyciskiem myszy, można użyć kombinacji: CTRL + lewy przycisk myszy - Link Zgłoś
poldek13 Re: Opera! 04.11.04, 10:31 jakoś tego nie łapię! u mnie w Operze niczego nie musiałem ustawiać - wystarczy, że otwieram odnośnik prawym klawiszem myszki, mam możliwośc otwarcia w nowej zakładce w tle... ("open in background page") Link Zgłoś
sine.ira Re: Opera! 04.11.04, 11:01 Przepraszam, to nie używacie gestów myszki? Dla mnie to jest najwygodniejsze. Klinkięcie prawym przyciskiem na linku i przesunięcie myszki w dół otwiera go w nowej zakładce. Link Zgłoś
oo Re: Opera! 04.11.04, 11:08 > Przepraszam, to nie używacie gestów myszki? Dla mnie to jest najwygodniejsze. K > linkięcie prawym przyciskiem na linku i przesunięcie myszki w dół otwiera go w > nowej zakładce. Rzeczywiście jest to wygodne, ale IMHO kliknięcie środkowym przyciskiem myszki jest wygodniejsze ;) Link Zgłoś
Gość: ceti Re: Opera! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.11.04, 11:44 swoj glos oddaje na srodkowy przycisk vel rolke de kolko :) uzasadnienie: nowa zakladka otwiera sie wtedy w tle, a nie wylazi na pierwsy plan :) Link Zgłoś
Gość: ceti Re: Opera! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.11.04, 11:47 a jesli chodzi o otwieranie sie zakladek kazdej z osobna, a nie tylko w jednej i tej samej pietrowo, to proponuje skorzystac z opcji narzedzia/preferencje/okna i tam odtpaszkowac "uzywaj istniejacych zakladek" Link Zgłoś
wojtzuch Gesty myszy! Help - topics - mouse. Zresztą... 06.11.04, 00:16 ... ja nie używam w ogóle przycisków nawigacji: www.republika.pl/athanathos/images/opera_1280x960.jpg środkowy - nowa w tle prawy plus w dół - nowa na wierzchu W Firefoksie to samo (wtyczka). Link Zgłoś