Dodaj do ulubionych

Jak drukuje Lexmark Z 515

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:02
Chcę kupić w/w drukarkę ze względu na cenę ok 100 zł.Ma ona tylko tusz
kolorowy.Czarny można osobno dokupić.Zastanawiam się jak ona będzie drukować
na samym kolorze.Czy czarny tekst będzie czarny.Ja drukuje ok 2-3 kartki na
tydzień,więc cena tuszy mnie nie przeraża,bo potrebuję jeden na rok.Chodzi mi
tylko o kolor druku przy użyciu tylko tuszu kolorowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: roman_ Re: Jak drukuje Lexmark Z 515 IP: *.elementy.pl 07.11.04, 15:59
      Drogo. Gdy kupowałem drukarke to miałem podobna argumentacje swojego wyboru
      [Z32] i naprawde radze Ci jednak przeanalizować zakup pod wzgledem zuzycia
      tuszy i dostepnosci ich zamienników.Kolorowy czarny bedzie podobno brunatny ale
      to informacja z sieci. Gdy podejmowałem decyzje o zakupie. Kupiłem łacznie z
      czarnym tuszem.
      • koszmarowski Re: Jak drukuje Lexmark Z 515 07.11.04, 16:19
        Miałem Lexmarka i nie polecam. Bardzo droga w eksploatacji, pojemniki ok 145 zł czarny, ok 160 zł kolorowy.Z koloru drukowałem -czarny wychodził dobrze,ale powstaje on w wyniku mieszaknia kolorów, i niekiedy dochodziłem do tego,że jakiegoś koloru w pojemniku zabrakło.Jeżeli mozesz rozglądaj się za tańszą w eksploatacji drukarką.Jedynym plusem w lexmarku jest to,że w dysze znajdują sie w pojemniku , nic poza tym........pozdrawiam.
        • koszmarowski Re: Jak drukuje Lexmark Z 515 07.11.04, 16:26
          Jeszcze dopiszę, niestety w tego typu drukarkach jest to,że cena pojemnika
          przedrażąa z reguły samą drukarkę.Ponieważ moja drukarka miala jedno gniazdo na pojemnik z tuszem, też używałem kolorowego- z konieczności- jednak aby przedłużyć żywotność pojemnika, jezeli mogłem to drukowałem niektore dokumenty z kolorze szarym.Gdy zabraknie jakiegoś koloru trzeba kupić tzw. dopełniacz,jest on w cenie (aktulanie nie wiem dokładnie) ale w granicach 60 zł i wystarcza na dwa dopełnienia.
          • Gość: Arth Re: Jak drukuje Lexmark Z 515 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:57
            Dzięki za rady.Wykończyłam 2 Canony,bo za długie przerwy robiłam w drukowaniu i
            głowice tak zasychały,że już reanimacje w postaci kąpieli w specjalnych płynach
            nie pomagały.Dlatego chciałam kupić jednorazówkę,bo jeżeli nowa drukarka w
            sklepie kosztuje 109 zł tzn taniej niż kolorowy tusz ,który się w niej
            znajduje,to tak ją trzeba traktować.Ta ma dwa pojemniki na tusz ale czarny jest
            pusty.
            • koszmarowski Re: Jak drukuje Lexmark Z 515 07.11.04, 17:05
              JA mialem drukarkę z jednym pojemnikiem, a korzystałem z pojemników kolorowych i czarnych. Jezeli jest miejsce na dwa pojemniki to najekonomiczniej jest posiadać dwa pojemniki i czarne wydruki robić z czarnego tuszu.Jedyną zaletą lexmarka tak jak powiedziałem wczesniej jest to ,ze zmianą pojemnika mamy nowe dysze, ale w sumie jest to droga w eksploatacji drukarka.Tutaj też trzeba co jakiś czas drukowac,bo dysze tez mogą pozasychac,ale mnie czarny pojemnik do wydrukow domowych starczał na rok.........;DDDDDDD
              • bokaj Re: Jak drukuje Lexmark Z 515 07.11.04, 21:29
                "Tutaj też trzeba co jakiś czas drukowac,bo dysze tez mogą pozasychac"

dokładnie. przerobiłem to na własnej skórze. Lexmarki są cholernie drogie w eksploatacji.
                mimo wszystko canony wychodzą taniej - rada: druknij co tydzień jedną linijkę tekstu w canonie, jeśli nie masz niczego do pisania. i przede wszystkim ZAWSZE wyłączaj drukarkę po napisaniu tekstu. (w pracy mamy canona BJC 3000 juz chyba z 5 lat i pracuje bez awarii - ale "troszczymy sie" o niego metoda wyżej opisaną)
                • Gość: Arth Re: Jak drukuje Lexmark Z 515 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:17
                  A jakie stosujesz tusze w Canonie?Ja lecialam na oryginalnych co też tak tanio
                  nie wychodziło,ale czytałam tu na forum ,że zamienniki są równie dobre.Może
                  stosował ktoś zamienniki i podpowie jakiej firmy są najlepsze tzn zależy
                  mi ,żeby kolor czarny był naprawdę czarny a nie ciemno szary.
    • Gość: ALEK Re: Jak drukuje Lexmark Z 515 IP: 213.17.223.* 07.11.04, 22:18
      A gdzie taką tanią można kupić,widziałem ale w granicach 190 zł/.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Arth Re: Jak drukuje Lexmark Z 515 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 10:07
        Od jutra będzie w sieci Makro, bo już jest w ofercie handlowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka