Gość: perun IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 12:23 Ciekawy nowy wyglad i co chwila wyrzuca komunikaty o DCOM Exploit TCP pakiet na porcie 135. Ciekawe. Co o tym myslicie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: KT05 Re: avast po aktualizacji IP: *.pronet.lublin.pl 13.11.04, 13:40 Co do wyglądu to nie powiem bo mam inną skórkę :) Ale dodali mu najwyraźniej jakiegoś firewalla czy coś w tym rodzaju i dlatego wywala błędy. U mnie jednak ten "dostawca" się sam wyłączył - widać wykrył zainstalowanego Sygate PF. Już wiem, dlaczego aktualizacja miała 3 MB i wymagała restartu systemu. Link Zgłoś
Gość: perun Re: avast po aktualizacji IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 13:47 Tylko jak sie dobrac do ustawien firewall'a ? Pisze mi skaner dostepowy. Link Zgłoś
Gość: perun Re: avast po aktualizacji IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 13:52 Aha juz mam: "A new resident protection module was added to avast! 4.5: the Network Shield. It is meant as a protection against known Internet worms/attacks. It analyses all network traffic and scans it for malicious contents. It can be also taken as a lightweight firewall (or more precisely, an IDS (Intrusion Detection System))." www.avast.com/eng/whats_new_in_avast_v.html Link Zgłoś
Gość: der Re: avast po aktualizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:54 JA ma to samo jak ktoś wpadnie jak zrobić żby to nie wyskakiwało to niech od razu pisze bo straszni mnie to wku..a Link Zgłoś