Dodaj do ulubionych

Ukryte menu

19.11.24, 19:38
na komputerach i komórkach. Dlaczego nie jest rozpowszechniane?
Znalazłem na FB informację, że: Ctrl + Shift + logo Windows + B, naprawia komputer. Nie próbowałem, bo mój jak na razie jest OK.
Kolejna informacja dotyczy tymczasowych plików w komórkach. Link dla fejsbuczących:
www.facebook.com/reel/508617798568455
Sprawdziłem w zakresie wykonywania poleceń, ale nie mam jak się dowiedzieć czy zadziałało.
Czy jest to prawda co wyżej, czy tylko jakieś niestosowne żarty?
Obserwuj wątek
    • al.1 Re: Ukryte menu 19.11.24, 22:19
      Przeoczyłem podać tą komendę:
      *#9900#
    • tapatik Re: Ukryte menu 20.11.24, 18:30
      Na pewno nie jest ukrywane, jeśli chcesz to możesz się dowiedzieć. Zapewne jest o tym mowa na autoryzowanych szkoleniach Microsoftu.
      • wariant_b Re: Ukryte menu 20.11.24, 21:39
        tapatik napisał:

> Na pewno nie jest ukrywane, jeśli chcesz to możesz się dowiedzieć.

Choćby tutaj jest wykaz skrótów klawiszowych Windows. Trochę trzeba się naklikać przy przeglądaniu.
        Większość pamięta czasy Windows Vista lub jeszcze starsze, wiele nigdy nie było powszechnie używane.

> Zapewne jest o tym mowa na autoryzowanych szkoleniach Microsoftu.

Zapewne nie ma, marginalnie wspomniane są jedynie najbardziej popularne skróty.
        Nie można zostać certyfikowanym inżynierem lub administratorem ze znajomości skrótów.
        Znajomość systemu operacyjnego czy popularnych aplikacji nie sprowadza się
        do używania skrótów klawiaturowych. Wspomniany <Win>+<Ctrl>+<Shift>+<B>
        tworzy ponownie bufor ekranu, który został wypełniony samymi zerami (jest czarny).
        Nie usuwa to błędu, który spowodował czarny ekran, ale pozwala wyjść z programu
        czy zrestartować Windowsy. Przypadek jest na tyle rzadki, że pamiętanie skrótu niewiele
        daje. Podobny problem pustego zbióru (same zera) w transmisji sieciowej bywa częstszy.
        Można samemu sprawdzić jak działa ten skrót - pipknie, mrugnie i wyświetli ten sam ekran.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka