Dodaj do ulubionych

jak wykonac formata??

IP: 80.51.253.* 20.11.04, 22:29
Mam mnostwo wirusow. Komputer prawie wogole nie chodzi.
Nic nie dziala.
Mam plyte xp.
Prosze Was wytlumaczcie mi jak zrobic formata??
Jakie opcje wybrac itp??
Dziekuje
Pokreslam ze w tym temacie jestem calkowicie zielona.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lech Re: jak wykonac formata?? IP: *.net.gov.bc.ca 20.11.04, 22:45
      Jaki masz system eksploatacyjny,przede wszystkim ?
      • Gość: fantagiro Re: jak wykonac formata?? IP: 80.51.253.* 20.11.04, 22:50
        tzn?
        • Gość: Lech Re: jak wykonac formata?? IP: *.haksung / 210.95.87.* 20.11.04, 22:52
          Tzn. system operacyjny. Jakiego masz windowsa ?
          • Gość: fantagiro Re: jak wykonac formata?? IP: 80.51.253.* 20.11.04, 23:13
            xp
            • Gość: Lech Re: jak wykonac formata?? IP: 211.250.214.* 20.11.04, 23:24
              Widze,ze jestes bardzo zielona wiec mozesz sporo napsuc. Powinnas wiedziec ile
              masz dyskow,jezeli jeden to na ile czesci jest podzielony.Zabezpieczyc
              dokumenty lub inne drobiazgi na oddzielnej czesci,na tej gdzie nie ma systemu
              eksploatacyjnego. Potem w biosie zaznaczyc,ze chcesz startowac z dyskietki, a
              nie z plyty,potem wlozyc do kompa dyskietke startowa - polecam windowsa 98,bo
              najspprostsza (sam jej uzywam do formatowania). Potem na czarnym ekranie wpisac
              nazwe czesci ktora chcesz formatowac np. e:\ format e: - enter ,potwierdzic i
              tak po kolei konczac na czesci gdzie masz system eksploatacyjny. i zostawiajac
              w spokoju te czesc,na ktorej masz zabezpieczone dokumenty (bo je stracisz !).
              To jest dosc trudne dla kogos kto nie ma pojecia,niestety, wiec lepiej nie rob
              tego sama.Po sformatowaniu wklada sie dyskietke startowa xp i reinstaluje
              system.
    • Gość: piecyk gazowy Re: jak wykonac formata?? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.11.04, 23:24
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=15685079

Po instalacji należy, przed połączeniem się z Internetem, koniecznie włączyć
      zaporę systemową:
      www.microsoft.com/poland/security/protect/windowsxp/firewall.aspx

Jeśli czegoś nie wiesz, pytaj.
    • Gość: fantagiro Re: jak wykonac formata?? IP: 80.51.253.* 20.11.04, 23:42
      dzieki!!!!
      hm wiec moze jedna usmiechne sie do jakiegos informatyka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka