al.1 09.08.25, 00:52 Czy jest jakiś darmowy (ewentualnie nie drogi) prosty program do obróbki wideo? Nie chodzi o jakieś cuda, tylko głównie o to, aby po wrzuceniu na komputer można było uciąć film w wybranym miejscu. -- pop Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al.1 Re: Obróbka wideo 09.08.25, 01:10 Chodzi mi o takie coś jak niżej - nie udało mi się wyłączyć nagrywania przed schodami: Woda Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Obróbka wideo 09.08.25, 20:44 al.1 napisał: > Czy jest jakiś darmowy (ewentualnie nie drogi) prosty program do obróbki wideo? Najlepiej niczego nie instaluj, bo przycinanie filmów .MP4 jest w aplikacji Zdjęcia w Windows. W domyślnej aplikacji Filmy i TV zatrzymaj wyświetlanie kliknij ikonkę ołówka (Edytuj w aplikacji Zdjęcia) i wybierz, że chcesz przyciąć film. Poleciłbym Bandicut, ale w wersji demo nie przytnie poprawnie filmu, a płatna kosztuje. Darmowy Free Video Cutter Joiner strach ściągać, bo ma instalator sieciowy i Windows go odrzuci jako zawirusowany. Bezpieczną wersję znalazłem dopiero na MajorGeek. Inne proste wycinarki nie sprawdziły się u mnie. Co byś nie pobierał, sprawdzaj na virustotal.com Sam ostatnio używałem darmowego HandBrake, ale łatwy i prosty nie jest, więc też nie polecę. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Obróbka wideo 10.08.25, 01:01 Wideo jest w odtwarzaczu multimedialnym i nie ma tam opcji przycięcia. MajorGeekdaje 404 Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Obróbka wideo 10.08.25, 01:31 al.1 napisał: > Wideo jest w odtwarzaczu multimedialnym i nie ma tam opcji przycięcia. Jeśli masz Windows 10, to uruchom zdjęcie w aplikacji Filmy i TV lub Zdjęcia. U mnie domyślne wybierane jest Filmy i TV, a nie Odtwarzacz multimedialny. Prawym klawiszem na zdjęciu i otwórz za pomocą. Jak widać mamy nadmiar aplikacji. > MajorGeek daje 404 Widać link się przeterminował i spróbuj pobrać ręcznie startując od www.majorgeeks.com/files/details/free_video_cutter_joiner.html Kiedy pisałem poprzedni post jeszcze działał. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Obróbka wideo 10.08.25, 01:34 Jakby co, mogę przesłać obcięty filmik ma maila. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Obróbka wideo 11.08.25, 22:23 Dzięki. Udało mi się zainstalować majorgeeksa i uciąć w żądanym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś