Dodaj do ulubionych

Obróbka wideo

09.08.25, 00:52
Czy jest jakiś darmowy (ewentualnie nie drogi) prosty program do obróbki wideo? Nie chodzi o jakieś cuda, tylko głównie o to, aby po wrzuceniu na komputer można było uciąć film w wybranym miejscu.

--
pop
Obserwuj wątek
    • al.1 Re: Obróbka wideo 09.08.25, 01:10
      Chodzi mi o takie coś jak niżej - nie udało mi się wyłączyć nagrywania przed schodami:
      Woda
    • wariant_b Re: Obróbka wideo 09.08.25, 20:44
      al.1 napisał:

> Czy jest jakiś darmowy (ewentualnie nie drogi) prosty program do obróbki wideo?

Najlepiej niczego nie instaluj, bo przycinanie filmów .MP4 jest w aplikacji Zdjęcia w Windows.
      W domyślnej aplikacji Filmy i TV zatrzymaj wyświetlanie kliknij ikonkę ołówka
      (Edytuj w aplikacji Zdjęcia) i wybierz, że chcesz przyciąć film.

Poleciłbym Bandicut, ale w wersji demo nie przytnie poprawnie filmu, a płatna kosztuje.
      Darmowy Free Video Cutter Joiner strach ściągać, bo ma instalator sieciowy i Windows
      go odrzuci jako zawirusowany. Bezpieczną wersję znalazłem dopiero na MajorGeek.
      Inne proste wycinarki nie sprawdziły się u mnie. Co byś nie pobierał, sprawdzaj na virustotal.com
      Sam ostatnio używałem darmowego HandBrake, ale łatwy i prosty nie jest, więc też nie polecę.
      • al.1 Re: Obróbka wideo 10.08.25, 01:01
        Wideo jest w odtwarzaczu multimedialnym i nie ma tam opcji przycięcia. MajorGeekdaje 404
        • wariant_b Re: Obróbka wideo 10.08.25, 01:31
          al.1 napisał:

> Wideo jest w odtwarzaczu multimedialnym i nie ma tam opcji przycięcia.

Jeśli masz Windows 10, to uruchom zdjęcie w aplikacji Filmy i TV lub Zdjęcia.
          U mnie domyślne wybierane jest Filmy i TV, a nie Odtwarzacz multimedialny.
          Prawym klawiszem na zdjęciu i otwórz za pomocą. Jak widać mamy nadmiar aplikacji.

> MajorGeek daje 404

Widać link się przeterminował i spróbuj pobrać ręcznie startując od
          www.majorgeeks.com/files/details/free_video_cutter_joiner.html
          Kiedy pisałem poprzedni post jeszcze działał.
          • wariant_b Re: Obróbka wideo 10.08.25, 01:34
            Jakby co, mogę przesłać obcięty filmik ma maila.
            • al.1 Re: Obróbka wideo 11.08.25, 22:23
              Dzięki. Udało mi się zainstalować majorgeeksa i uciąć w żądanym miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka