Dodaj do ulubionych

Jak zabezpieczyc Windows hasłem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 17:23
Jak zabezpieczyć dostęp do kompa hasłem? I jak zrobić tak żeby go nie obejść?
Obserwuj wątek
    • Gość: Arnold Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.12.04, 18:17
      Taka możliwość jest tylko w 2000 i XP.
      Poszukaj w panelu sterowania >użytkownicy i hasła.
      • Gość: as Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:41
        CHyba nie. Czytałem gdzieś wątek na forum gdzie byl opisany jakiś skrypt
        tudzież plik reg który miałby uniemożliwić obejście hasla (za wyj utworzenia
        nowego po prostu)
        • Gość: dres Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:50
          Wiesz o co Ci chodzi? Bo z tego co teraz napisałeś wynika że nie wiesz nawet co
          to jest panel sterowania.
          • Gość: as Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:59
            a co to jest panel sterowania dresiarzu
            • Gość: dres Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 20:14
              to jest taka deska z przełącznikami
              • Gość: b Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 20:50
                Ja nie moge. alesz dowcip. i cóż ty biedny człowieczku masz do przekazania? że
                możeszkomuś nawrzucać zza klawiatury?
        • Gość: piecyk gazowy Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.12.04, 21:06
          Gość portalu: as napisał(a):

> CHyba nie. Czytałem gdzieś wątek na forum gdzie byl opisany jakiś skrypt
          > tudzież plik reg który miałby uniemożliwić obejście hasla (za wyj utworzenia
          > nowego po prostu)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=17692477&v=2&s=0

Oczywiście to nie chroni przed dostępem do danych. Wystarczy np. wystartować
          system w trybie wiersza poleceń.
    • Gość: Maverick Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: 82.139.9.* 04.12.04, 18:23
      a jak zabezpieczyć pojedynczy plik ? w w-xp ?
      • Gość: Arnold Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.12.04, 19:06
        Prawy klawisz > właściwości > określ prawa dostępu
    • broch Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? 04.12.04, 19:24
      "Jak zabezpieczyć dostęp do kompa hasłem? I jak zrobić tak żeby go nie obejść?"

Jak dlugo ktos ma fizyczny dostep do Twojego komputera, tak dlugo zawsze bedzie
      w stanie sie wlamac. Do windows prosciej niz do innych OS, faktycznie jednak nie
      ma 100% ochrony.
      Haslo jest latwo z resetowac, EFS nie szyfruje plikow systemowych, itd.
      Trudniej jest wlamac sie do komputera z sieci, ale standardowe ustawienia
      windows (z SP2) nie chronia komputera w wystarczajacym stopniu.
    • 3jk0 Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? 05.12.04, 00:50
      Jeżeli chodzi ci o dostęp do komputera (zabezpieczenie) to w Windows 2000 oraz
      XP:
      START -> PROGRAMY -> AKCESORIA -> NARZĘDZIA ADMINISTRACYJNE -> ZARZĄDZANIE
      KOMPUTEREM i tam masz użytkowników, hasła, grupy lokalne. Możesz zmieniać sobie
      dowoli co chcesz ile chcesz. :) Chyba o to chodziło
      • wozni Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? 05.12.04, 17:08
        Dodam tylko, ze system plikow musi byc NTFS...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka