Gość: as IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 17:23 Jak zabezpieczyć dostęp do kompa hasłem? I jak zrobić tak żeby go nie obejść? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Arnold Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.12.04, 18:17 Taka możliwość jest tylko w 2000 i XP. Poszukaj w panelu sterowania >użytkownicy i hasła. Link Zgłoś
Gość: as Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 18:41 CHyba nie. Czytałem gdzieś wątek na forum gdzie byl opisany jakiś skrypt tudzież plik reg który miałby uniemożliwić obejście hasla (za wyj utworzenia nowego po prostu) Link Zgłoś
Gość: dres Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:50 Wiesz o co Ci chodzi? Bo z tego co teraz napisałeś wynika że nie wiesz nawet co to jest panel sterowania. Link Zgłoś
Gość: as Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 19:59 a co to jest panel sterowania dresiarzu Link Zgłoś
Gość: dres Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 20:14 to jest taka deska z przełącznikami Link Zgłoś
Gość: b Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 20:50 Ja nie moge. alesz dowcip. i cóż ty biedny człowieczku masz do przekazania? że możeszkomuś nawrzucać zza klawiatury? Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.12.04, 21:06 Gość portalu: as napisał(a): > CHyba nie. Czytałem gdzieś wątek na forum gdzie byl opisany jakiś skrypt > tudzież plik reg który miałby uniemożliwić obejście hasla (za wyj utworzenia > nowego po prostu) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=17692477&v=2&s=0 Oczywiście to nie chroni przed dostępem do danych. Wystarczy np. wystartować system w trybie wiersza poleceń. Link Zgłoś
Gość: Maverick Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: 82.139.9.* 04.12.04, 18:23 a jak zabezpieczyć pojedynczy plik ? w w-xp ? Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.12.04, 19:06 Prawy klawisz > właściwości > określ prawa dostępu Link Zgłoś
broch Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? 04.12.04, 19:24 "Jak zabezpieczyć dostęp do kompa hasłem? I jak zrobić tak żeby go nie obejść?" Jak dlugo ktos ma fizyczny dostep do Twojego komputera, tak dlugo zawsze bedzie w stanie sie wlamac. Do windows prosciej niz do innych OS, faktycznie jednak nie ma 100% ochrony. Haslo jest latwo z resetowac, EFS nie szyfruje plikow systemowych, itd. Trudniej jest wlamac sie do komputera z sieci, ale standardowe ustawienia windows (z SP2) nie chronia komputera w wystarczajacym stopniu. Link Zgłoś
3jk0 Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? 05.12.04, 00:50 Jeżeli chodzi ci o dostęp do komputera (zabezpieczenie) to w Windows 2000 oraz XP: START -> PROGRAMY -> AKCESORIA -> NARZĘDZIA ADMINISTRACYJNE -> ZARZĄDZANIE KOMPUTEREM i tam masz użytkowników, hasła, grupy lokalne. Możesz zmieniać sobie dowoli co chcesz ile chcesz. :) Chyba o to chodziło Link Zgłoś
wozni Re: Jak zabezpieczyc Windows hasłem? 05.12.04, 17:08 Dodam tylko, ze system plikow musi byc NTFS... Link Zgłoś