hairgel 24.12.04, 16:55 Które lepsze? Piszcie i uzasadniajcie swoje wypowiedzi. Link Zgłoś Obserwuj wątek
jdrk17 Re: Gadu-Gadu Vs. Tlen 24.12.04, 17:41 W/g mnie lepszy tlen:) Uzasadniam to tym: Nie ma dziór Duża ilość pluginów Stabilniejszy Trosze trudniejszy w obsłudze ale jak sie zna funkcje to łatwo Wideokonferencje! Obługa GG!! i chyba też poręczne mail na 1024mb!! Pozdrawiam, merry christmas Link Zgłoś
hairgel Re: Gadu-Gadu Vs. Tlen 24.12.04, 19:04 Dzięki i nawzajem. Tlen ma system szyfrowania SSL, a GG tego nie ma. Ale żeby korzystać z tlena, trzeba mieć konto na portalu o2.pl albo tlen.pl Mi też Tlen wydaje się lepszy. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: nikatcb@vp.pl Re: Gadu-Gadu Vs. Tlen IP: *.toya.net.pl 25.12.04, 00:53 TLEN, bezpieczny pluginy konto 1 GB mailowe Link Zgłoś
jdrk17 Re: Gadu-Gadu Vs. Tlen 25.12.04, 10:27 i taka fajna wtyka, że jak kogoś w kontaktach nie masz to się do Ciebie nie dopisze :] Bo musi podac hasło :D A hasło znasz tylko Ty :) Wyskauje komunikat o wysłanie maila na adres, i żeby w nim zamieścić GG i powód chęcia rozmowy :) to wtedy możesz się zastanowić nad dodaniem osoby do kontaktów...tylko szkoda, że to na tlena nie działa:/ Działa tylko na GG...ale to tez jest dobre:D Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: KT05 Re: Gadu-Gadu Vs. Tlen IP: *.pronet.lublin.pl 25.12.04, 10:26 Ja tylko gwoli wyjaśnienia: - GG ma SSL - tylko niedziałający :) ("bo starsze klienty nie obsługują") - Tlen ma na pewno jakieś błędy - jeszcze tylko nie wiemy jakie i czy poważne - GG ma pluginy poprzez nieoryginalnego PowerGG - Konto pocztowe z Tlenu dostaje się razem z rejestracją w komunikatorze. Zawsze. I przy rejestracji konta dostajesz tez konto komunikatora. Link Zgłoś
dominik666 Re: Gadu-Gadu Vs. Tlen 25.12.04, 11:29 GG - niedawno pojawił się trojan - GG g** bardzo modny ;) zero zabezpieczeń reklamy padające servery GG ... jednym słowem śmieć (niebezpieczny śmieć !!) tlen .. no więc : reklamy (nienawidze pod każdą postacią) tylko 1dna sieć brak obsługi GG niewiadomo jakie niespodzianki tam jeszcze są ... oprócz reklam rozwiązanie = miranda (wszystkie sieci,zero reklam,darmowa) ma wszystkie funkcje co GG (razem z power GG i wiele więcej)tlen ICQ IRC ... www.miranda.kom.pl/download/Miranda-PL-full.exe radze przechodzić na Jabbera albo tlen żeby nie stawać się ofiarą dzieciaków ze snifferami !! albo skype - www.skype.com/download/ tylko broń Boże tego toksycznego śmiecia !!! Link Zgłoś
user0001 Re: Gadu-Gadu Vs. Tlen 25.12.04, 12:13 Komunikator jak sama nazwa wskazuje to narzędzie komunikacji. Dobre jest to narzędzie które korzysta z protokołu jakiego używają Twoi znajomi. Zastanawiając się, które jest lepsze, oddzielnie patrz na protokół, i na program. Zarówno Tlen jak i GG mają poważną wadę w protokole: Zależą od centralnego serwera, gdy on padnie to cała sieć leży. Dla porównania Jabber nie ma centralnych serwerów, gdy pada jeden z serwerów to odłaczeni od sieci zostają tylko użytkownicy tego serwera (dla pewności można założyć sobie konta na dwóch serwerach). W Tlenie oraz Jabberze podobają mi się: - autoryzacja, jeżeli kogoś nie autoryzjesz, to nie może on z Tobą rozmawiać, ani oglądać Twojego statusu, GG posiada namiastę autoryzacji w postaci trybu Tylko dla znajomych, ale brakuje mi w tym funkcjonalności Jabbera. - powiadomienie o pisaniu przed drugą osobę, gdy ktoś odpisuje na Twoją wiadomość to jesteś o tym informowany, Druga sprawa to klienty, według mnie dobry klient powinien: - komponować się z resztą pulpitu (żadnych wściekle pomarańczowych kolorków), - nie rozpraszać użytkownika (bez zbędnych migających elementów), - nie przeszkadzać w rozmowie (w oknie rozmowy wyświetlać tylko rozmowę i nic więcej) - zachowywać dokładną historię - SPRAWDZAĆ PISOWNIĘ (jestem dyslektykiem) - obsługiwać wszystkie protokoły z których korzystam, - łaczyć widok wszystkich kont mojego znajomego w jeden wpis na liście, - nie narażać systemu na ataki. Dla mnie takim klientem jest Gaim, niestety wtyczka GG powoduje zawieszanie się, ale od czego są transporty jabbera. Link Zgłoś
Gość: Makler Re: Gadu-Gadu Vs. Tlen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 13:22 GG za samą szatę graficzną dostaje 1, a Tlen 2, a to już coś! :)))) A powiedzice mi co nopwego mamy w gg??? Nic! Tylko możliwość wpisania numeru stacjonarnego osoby na liście kontaktów... A jest jakaś nowa szata graficzna? Nowe emotikonki? Nic... Pan Łukasz Foltyn ma wszystko w dupie i tylko zbija kasę za bannery reklamowe, tutaj więcej poczytacie na ten temat gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,42584,1251431.html Link Zgłoś
gray Re: Gadu-Gadu Vs. Tlen 25.12.04, 13:24 zatem polecam Konnekta - jedyne co ma wspólnego z GG to protokół :-) Link Zgłoś
Gość: Toudi Re: Gadu-Gadu Vs. Tlen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 13:51 www.systempc.pl/articles.php?id=102 Link Zgłoś